נכון אבל כל הרופאים אמרו לי שזו בדיקה המטולוגית, אפשר שתגידי לי רק במה מדובר?
המון תודה
שלום
חברתי עברה כריתת שד וטופלה בכימו ותרופות. האם יתכן ששיקול דעתה ואופן קבלת החלטות במסגרת תפקידה בעבודה השתבש בעקבות הטיפולים? נראה שהיא שוגה הרבה לאחרונה בקבלת החלטות שגויות.
ד"ר בן-יהודה שלום,
בעלי מאובחן עם הודג'קין, טופל בESCALATED BEACOPP וב-ABVD ולאחר כחצי שנה חזרה המחלה והוא עובר כימותרפיה לקראת השתלת מח-עצם עצמית. עבר אשפוז אחד של ESHAP ובעקבות חוסר תגובה הוחלף הפרוטוקול לIGEV. שוחרר מאשפוז ביום שני, ומאז סובל מגרד עז בכל הגוף ופצעים - משהו שהיה בעקבות סבבים קודמים של כימותרפיה אבל לא בעוצמה כזו.
מה ניתן לקחת או למרוח על-מנת להקל על הגרודים? הוא חושש לפגוע בטיפול באיזשהו אופן אבל אולי יש משהו טבעי שיכול להקל?
תודה רבה!
ערב טוב,
בן 77 שנים. מזה כשנתיים סובל מהיצרות מסתם אאורטלי, במעקב רופא לב. מטופל באמלו ללחצ"דג ואספירין . פעיל ומתפקד כרגיל. אין עייפות, אין חום, כלום. תיאבון מצויין.
במסגרת סבב בדיקות השבוע : המוגולבין 9 , פריטין 4, טרנספירין 320, בי 12 תקין, חומצה פולית תקינה. שקיעת דם : 88.
PSA תקין. תיפקודי קרישה: תקינים, בלוטות : תקינות,
ערכי הלימפוציטים תקינים. אין עדות לסוכרת.
בבדיקת שתן : כדוריות דם אדומות 33, כדוריות לבנות 70. US כליות : תקין,
הרופאה הפנתה לגסטרו+ US בטן עליונה .
נראה לי שאני צריך בירור מקיף בענף רפואה אחר.
איזה בדיקות היית ממליצה כדי לצאת מהספק ?
בתודה
בוקר טוב,
יש מצב לבדוק דימום פנימי כתוצאה משימוש באספירין ?
בת 65.
בעקבות ברור לאפשרות של פיברומיאלגיה-בגלל כאבים וקרישיות יתר-בגלל קימות במשפחה, עשיתי בדיקות דם ובטעות רופא המשפחה לחץ על הבדיקה הנ"ל.בדיקות הדם יצאו בסדר אבל הבדיקה הזו שניתנה לי בטעות שלא עפ"י בקשת הראומטולוגית יצאה 2630. בצעתי אותה פעמיים בהפרש חודש וחצי ויצא ערך דומה (ערכי igg,igm,iga יצאו בתחום הנורמה).
כיון שהרגשתי הכללית בסדר (חוץ מכאבי הגב והמפרקים) ,רופא המשפחה לא יודע בדיוק מה לעשות איתי.
שאלתי- האם עלי לפנות לרופא המטולוג לברור יסודי יותר? או כיון שהבדיקה ניתנה "סתם" להתעלם ממנה או לבצע מעקב איזשהו כדי לודא שאין עליה ברמה?
אני שנה וקצת לאחר השתלה עצמית (עקב הודג'קין).. עשיתי בדיקות נוגדנים (צהבת, חצבת, אדמת, פוליו וחזרת) וכל הבדיקות חזרו חיוביות לנוגדנים.
האם זה הגיוני שנשארו לי כל החיסונים לאחר השתלה? הרי אמרו לי שאצטרך להתחסן להכל מחדש..
בנוסף רציתי לשאול אם יש עוד נוגדנים שכדאי לבדוק?
שלום פרופ בן יהודה,
אני שנה וחצי אחר השתלה עצמית עקב מיאלומה. לאחר שנה התחלתי בפרוטוקול חיסונים שאני בעיצומו. נאמר לי שהמערך החיסוני נמחק בשל ההשתלה.
לפני כן לא עברתי בדיקת נוגדנים כמתואר ע"י השואלת הקודמת. האם יתכן ואני עושה חיסונים מיותרים? האם עלי לבקש לבצע בדיקת חיסוניותי?
שלום רב,
לאחר סיום 6 טיפולים של קוו ראשון בלימפומה פוליקולארית קיימת אפשרות/נהוג לתת טיפול תחזוקתי במבטרה כל חודשיים למשך שנה/שנתיים?
הבנתי שטיפול כזה מאריך כנראה את הזמן עד הישנות אך לא את מועד הטיפול השני וגם לא את תוחלת החיים? מאידך לטיפול כזה יכולות להיות תופעות לוואי של זיהומים.
אודה לך מאוד באם תוכלי להבהיר את השיקולים בביצוע טיפול תחזוקתי במבטרה ואת עמדתך/המלצתך.
שלום פרופ. בן יהודה,
אני מטופלת בR-CHOP עקב DLBCL. לאחרונה אני חשה בנימול באצבעות הידיים וברגליים.
קראתי שגלוטמין ואלפא ליפואיק אסיד עוזרים במניעת נוירופתיה עקב הכימו. האם ידוע לך על כך?
בברכה ןתודות עמוקות,
איריס
שלום לפרופסור בן יהודה.
אני בת 22, כשנתיים אחרי השתלה עצמית.
כשהשתחררתי אז הזהירו אותי לא לשתות מים מהברז ולא לאכול יוגורט עם חיידקי BIO ולא לאכול במסעדות, וכו'..
כיום כאמור, אני שנתיים אחרי, פט-סיטי נקי, מחוסנת, בדיקות דם תקינות, ואני בלי תרופות.
רציתי לשאול עד כמה יש להיזהר מ:
יוגורט, מים מהברז, מסעדות,
וכן - מה לגבי חשיפה לשמש והסרת שיער בלייזר?
בתודה מראש, גל.