שלום ,
אימי בת 66 מאובחנת עם Large B-Cell Lymphoma בראש הלבלב וסביבתו , טופלה פעמיים בכימוטרפיה וטיפול ביולוגי, כמו כן היא סכרתית שלא מאוזנת כהלכה
לפני שבוע וחצי אושפזה (עקב גזים בדם סוכר מאוד גבוה -500 ועוד כל מיני דברים שהשד יודע מה הם ) במהלך האשפוז החום שלה הגיע ל 39.5 ובוצעו הבדיקות הבאות :
1. LP - תקין ללא גרורות למערכת העצבים המרכזית.
2. CT ראש - תקין .
3. CT גב - תקין .
4. US - בטן - תקין , הגידול בראש הלבלב קטן מ8 ס"מ במקור ל 1.3 ס"מ.
5. בבדיקת דם התגלה אי-קולי
6. בבדיקת שתן התגלה דם בשתן וצמיחה של מושבה.
התנהגותית - לא מסוגלת ללכת או לשבת וכל היום שוכבת במיטה ,בוכה המון , ממלמלת ובקושי מדברת ,לעיתים נראית מאוד אפתית (כאילו שהיא בעולם אחר) מסרבת לאכול.
עקב החום הוחלט לא לתת לה טיפל כימו נוסף (היתה אמורה לקבלו ביום ראשון).
שאלתי היא האם אי-קולי בדם יכול לגרום לתופעות ההתנהגותיות שתיארתי או שזה נשמע כמו מישהי שהרימה ידיים.כמו כן כל מידע נוסף \ מחשבה ייתקבלו בברכה , אנחנו אובדי עצות מהלעשות.
תודה רבה
דותן
שלום פרופ. בן יהודה,
אני מטופלת ב R-CHOP בשל לימפומה מסוג LDBCL. לאחרונה עלה צורך להדברה בביתי. האם ידוע על חומר המותר לשימוש ? תודה רבה.
שלום,
אני חולה בתלסמיה מיינור, וחוץ מכמה ערכים אדומים בבדיקות דם אין למחלה ממש אפקט על החיים שלי.
אני כן סובל מעייפות, אבל הנחתי שזה בגלל שינה לא רציפה.
עשיתי בדיקות דם וראיתי שהערך של הברזל שלי ממש נמוך (50) אבל ההמוגלובין שלי תקין (15).
למרות ההמוגלובין התקין, הברזל הנמוך עדיין יכול להצביע על סיבה לעייפות?
תודה, אדיר.
לפרופסור בן יהודה שלום רב,
לפני מספר ימים פניתי אליך בשאלה הנוגעת לרגישות שאבי פיתח למבטרה (בן 67 החולה בלימפומה פוליקולרית STAGE 4B ) .
ציינת כי קיים פרוטוקול מיוחד למתן המבטרה שיכול להרגיל את הגוף לטיפול. שוחחנו עם הרופא אך הוא אמר שינסה לעשות זאת ורק כשיהיה מקום פנוי בבית החולים לאישפוז אז ינסה אפשרות זו. בנתיים אנחנו לא שומעים שום דבר מהרופא ואבי קיבל 2 טיפולי כימו בלבד ללא המטרה.
רציתי לדעת האם זו בעיה שיש עיכוב במתן התרופה הביולוגית?
האם עלינו ללחוץ על הרופא (בנתיים אנחנו מחכים ולא כל כך יודעים אם הזמן שחולף בנתיים מזיק לתהליך ההחלמה) ?
האם את המבטרה יש לתת בשילוב עם הכימו או שניתן לתת את המבטרה בנפרד מהכימו? (זאת אני שואלת כי הרופא אמר שיש לחכות לטיפול הכימו הבא ורק אם יהיה מקום בבית החולית אז ינסה לתת מבטרה).
תודה רבה לך על העזרה הרבה
מנחמה
רצוי לתת את המבטרה ביחד עם הכימותרפיה למרות שבלימפומה פוליקולארית אפשר גם להפריד. איני יודעת מהו הפרוטוקול שהוא מתכנן לאביך ולכן איני יודעת מהי חשיבות האישפוז
שלום רב,
אני בן 65 לאחר השתלת מח עצם עצמית שבוצעה ב-2010 בעקבות MM,מאז ועד לפני כחצי שנה הערכים של הבדיקות היו יחסית יציבים,מזה כחצי שנה ערכי השרשראות עולות בהדרגה ובמקביל סימנים בבנס ג'ונס ובלשד להשנות המחלה.הרופאה המטפלת בי מזה כחצי שנה אומרת שהמחלה חזרה אבל כרגע אין צורך בטיפול אלא רק במעקב,במקביל לכל אורך התקופה הערכים עולים לאט לאט.אני שואל שאלה יש מניעה בלהתחיל את הטיפול בהשנות המחלה?מדוע ממתינים שהערכים יעלו ולא מנסים "לתפוס" אותה כבר בהתחלה?? האם אנחנו מפספסים כאן?בנוסף הייתי בכנס של אמ"ן ושם פגשתי חולה אחד שברמיסיה כבר כמה שנים והוא רופא בעצמו והוא טוען שהוא לוקח טיפול מונע בתרופה מסויימת,עוד הוסיף ואמר שלא ממהרים לתת אותה כי היא יקרה מאוד ולא בסל התרופות.האם זה נכון? יש תרופה למניעה? אם כן,יש לי את כל הביטוחים הדרושים מדוע לא מעלים את האופציה הזאת בפניי?