שלום פרופסור.
אני בת 73, חולה ב MM ועברתי עכשיו לטיפול ברבלימיד 25 מג' אחרי שלא ניתן היה להמשיך עם זריקות הוולקייד התת עוריות עקב תופעות לוואי קשות ביותר. זה אחרי התפרצות שניה של המחלה כעבור כ 12 שנים.
אני מרגישה רע מאוד מהרבלימיד והפסקתי ליטול את התרופה על דעת עצמי כי זה בלתי נסבל ואני צריכה מחר לעבור בדיקת דם ראשונה על מנת לראות אם הרבלימיד פוגע בספירות הדם שלי. האם זה שהפסקתי ליטול ליומיים את התרופה יפגע בתוצאות בדיקת הדם ומה עלי לעשות לגבי תופעות הלוואי הקשות של הרבלימיד? מה המלצתך לגבי המשך ההתמודדות עם המחלה הקשה?
תודה ומועדים לשמחה!
שלום
מדובר בלימפומה שאינה הוצ'קין
האם לאחר טיפול כימותרפי יש כאבי בטן?
כמה זמן זה יכול להימשך?
איך אדע מתי עלי לפנות לרופא?
תודה רבה
שלום לפרופ' דינה בן יהודה
אני בת 53.5 בריאה, מנהלת אורח חיים בריא. אימי חולה במיאלומה נפוצה. את המחלה אבחנו לפני כ-8 חודשים והיא מקבלת טיפול כימותרפי. האם המחלה תורשתית? האם מומלץ לבצע בדיקה מתאימה לגילוי?
תודה וחג שמח.
אורלי
אישתי בהריון בשבוע 30 ,התגלה אצלה גידול בפלוטת הלימפה ולאחר ביופסיה ובדיקת mri התברר לנו שחוץ מהגידול של הלימפה בצוואר קיים עוד גידול בפלוטות הנמצאות בחזה ובנוסף התגלה גידול קטן בטחולים.(הגידול הוא מסוג הודג'קין)
מה ההמלצה לגבי הטיפול האם כדאי להתחיל מיידית את בטיפול הכימותרפי למרות שהיא בהריון או ממולץ לילד אותה בשבוע 30-31 ולהתחיל בטיפולים אחר כך?????
בסוף החודש אני אמורה להגיע אליך לייעוץ..
מבקשת לדעת מה בדיוק אני אמורה להביא ? כאן אין דיסקים
רק סיכומי מחלה מהאשפוזים. לא בטוחה שזה מספיק.
שלום, אני שנה אחרי השלתלת מח עצם עצמית (עקב לימפומת הודג'קין), והרופא שלי ביקש לביקורת הבאה לבצע בדיקת דם- serum protein electrophoresis . רציתי בבקשה לדעת מה הבדיקה אמורה לבדוק? ואיך היא קשורה להודג'קין?
תודה וחג שמח :)
שלום רב פרופ' דינה בן יהודה,
בחודש יולי 2013 עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס מרה ובקע טבורי. עקב התאוששות ארוכה וכאבים מושכים בבטן לאחר הניתוח ערכתי בדיקת סיטי בה נראה ממצא מחשיד במעי הדק. נשלחתי לבדיקת קפסולה ובדיקת דבל בלון במהלכה נלקחה ביופסיה מהמעי הדק. הממצא שהועלה: לימפומה פוליקולרית (LOW). בדיקת פט סיטי ומח העצם העלתה חשד לנגעים גם במח העצם (בדיקת FLOW שללה ואני מחכה לתוצאה של בדיקת ה- PCR של מח העצם). כמו כן נראו קליטות פתולודיות בבלוטות בצוואר (יכול להיות שנראו עקב דלקת ואלרגיה ממנה סבלתי בזמן עריכת בדיקת הפט סיטי), בקטע במעי הדק (רקמה ולא בלוטות) נראתה קליטה ברורה.
בימים אלה לרוב אני מרגישה טוב והכאבים בבטן פחתו אולם עדיין הומלץ לי להתחיל סדרה של 6 טיפולים משולבים -כימוטרפי וביולוגי במרווח של שלושה שבועות.
שאלתי: האם במקרה בו הבעיה הינה בעיקרה במעי הדק מומלץ בכל זאת על טיפולים כימיים-ביולוגיים? האם במקרה בו המעי הדק הינו מרכז הבעיה והמקום היחיד בו באה לידי ביטוי המחלה נוהגים לטפל בטיפולים כימיים-ביולוגיים או שמה ישנם פתרונות אחרים? האם יש בעיה לקבל טיפול כימטורפי-ביולוגי במעי הדק?
אודה לך על תשובתך המהירה,
חג שמח!
שלום רב וחג שמח,
תודה רבה על תשובתך.
אחרי החג אני אמורה להתחיל את הטיפול הראשון (כימי וביולוגי) מתוך סדרה של שישה טיפולים.
בשל תשובתך ומורכבות העניין ברצוני להגיע אליך להתייעצות טרם התחלת הטיפולים ולשטוח בפנייך את כלל התמונה.
אשמח להגיע אליך להתיעצות ביום ג' ה-22.4 (או לפני-אם זה אפשרי) התקשרתי היום והשארתי הודעה למזכירתך. מאד חשוב לי להגיע אליך בהקדם.
מחכה לתשובתך,
תודה רבה מקרב לב (יוכי לאה)