שלום,
רציתי לשאול אם יש בעייה לבצע חיסון נגד אדמת (טרם כניסה להריון) בעוד שיש לי נון הודג'קין לימופה (ברימיסיה כבר חמש שנים וכרתו לי את הטחול)
תודה רבה.
ניסיתי להתייעץ בפורום רפואת ילדים הזה שמיד אצרף אליו קישור, לגבי הליפומה בצווארי (כיום מאובחנת כבר שנה, כולל שני ניקורים שפירים) לאחר שנשלחתי לMRI להערכת הגוש ע''י פרופסור מומחה לאא''ג, אך הגוש לא הודגם בו כלל למרבה התמיהה. השאלה ששאלתי אותו-מדוע לא הודגם הגוש השומני גם לאחר הזרקת חומר ניגוד, הקפסולה השומנית שהוצמדה לעור והסליל המגנטי שהורכב על הצוואר.
אך תשובתו התמוהה אף יותר היתה "נראה לי מתאים לפורום המטו-אונקולוגיה..אם הגוש שומני - MRI "רואה" אותו כשומן .... יותר מזה לא בתחום התמחותי ... "...הנה הקישור לשרשור השלם עם כל פירוט הרקע והבדיקות שנעשו-לעיונכם. עם שאלתי קודם ומתחת תשובתו- http://safra.sheba.co.il/Forum/forum_Child_Medicine/342390.htm
כפי שתוכלו לראות מתגובתי אליו, אין לי מושג עד עכשיו מדוע נדמה לו שיש חשד כלשהו למחלה ממארת ובטח המטואונקולוגית בהקשר של הגוש. הרי הוא אובחן כשפיר לחלוטין-נוקר כבר פעמיים (הופקו תאי שומן, דם וקצף בלבד) והודגם ב7 אולטראסאונדים (בכולם הגוש מוגדר היטב וללא זרימה בהיקפו או בתוכו, אך גדל ב4 מילימטר בחודש האחרון מ2 סמ' ל 2.4). כמובן גם מושש פיזית ע''י פרופסור מומחה אא''ג ("נמוש גוש רך מתאים לליפומה קרוב לקו האמצע"). מעולם לא הועלה חשד כלשהו לממאירות הגוש. גם לא לגבי הציסטה באונה השמאלית בבלוטת התריס.אלא אם הוא היה ציני בתשובתו זו (ואם זה אכן המצב זה פסול מאוד), איפה פה משתחל חשש כלשהו לממאירות של הגוש? האם יש משהו שאני מפספסת?
תודה מראש על תשובתכם.
היי כתבתי לך בנוגע למיאלומה זוחלת אבל כנראה שהיא בדיוק ההיפך - דוהרת:
Bone marrow biopsy; Core of slightly hypercellular for age bone marrow diffusely involves by plasma cell myeloma, kappa predominant (about 70% of bone marrow involvement).The CD38, CD138, Kappa and Lambda immunostains support the morphological diagnosis.Result of Congo-Red stain for amyloid will follow.
לאור כך שסריקת שלד הייתה תקינה + ספירת דם תקינה + תפקודי כליות תקינים + בנס גונס בשתן שליליוגם עובי הבנד ירד ל 2.6, הופתענו לרעה מהתשובה.... הרופאה לא חוזרת אליי ויש לי תור אליך רק ב- 23.4:1. האם זה הגיוני ש- 70% מתאי מח העצם הם תאי פלסמה? האם הבנתי נכון? האם יתכן שזו טעות?
2. האם לאור הממצאים יש צורך בטיפול דחוף? האם אמא תצטרך כמותרפיה למחיקת מח עצם והשתלה? האם התרופות הביולוגיות עדיין רלוונטי?
Plasma cells with del 13q 100%
100% Plasma cells with IgH rearragement
1q21+ 100% PC ; PC
Tetraploid
שלום!!
רציתי לדעת האם הסטיוצחטוזיס-eosinophilic granuloma זה שפיר או ממאיר? לא מצליח להבין מהמאמרים שקראתי.
תודה.
שלום פרופסור בן יהודה
אני חולת CML ואמורה לקבל כ-25 הקרנות לשד ולבית השחי בגלל סרטן השד האם יש השפעה ידועה להקרנות על מצב הCML. אני חוששת מכיון שלאחרונה כפי שכתבתי לך הPCR עלה מ0.000 ל0.011
לתשובתך אודה
אני בת 73 וסובלת מנוירופתיה כתוצאה מטיפול של VAD + תלידומיד + דקסה
בעבר ועכשיו ישנה התלקחות מחדש של המיאלומה.
אני מקבלת ולקיד בזריקה תת עורית + ציטוקסן + דקסה.
אחרי 2 מחזורי טיפול , יש ירידה משמעותית בחלבונים ובפרילייט
אבל הנויירופתיה מתקדמת ותוקפת את הרגליים, האגן ועכשיו גם את כפות הידיים.
Igg ירד מ 2500 ל 1750 בערך תוך חודש.
פרלייט קפה ירד מ 7.15 ל 2.04 תוך חודש.
פרילייד למבדה 0.95
פרי קפה ירד מ 4.583 ל 2.147
ב CT פט נמצאו נגעים:
נגע בסטרנום בגודל 6 סמ'
ושני נגעים בעצמות הירכיים (נגע אחד בכל ירך).
הצעת לי לגשת לנויירולוג שיבצע הערכה נויירולוגית וכך עשיתי!
ביקרתי אצל הנויירולוג והוא קבע כי יש החמרה ניכרת של חולשות רגליים עם הפרעת תחושה בכפות הרגליים. הייתה בעבר Periph.Neuropaty סטטי במשך מספר שנים אבל לאחר התפרצות המחלה M.M וטיפול בולקיד +כימותרפיה+ ציטוקסאן+דקסה
Drug Inducid Periph.Neuropaty M.P
הוא שלח אותי לייעוץ עם הרופא המטפל.
הייתי בייעוץ עם הרופא המטפל והוא אומר שעקב המכתב מהנויירולוג הוא נאלץ להפסיק את הטיפול בולקיד (לטענתו, הנויירולוג ממש קשר את ידיו...) למרות שראו שהתרופה טובה ומעביר אותי לטיפול ברבלימיד בכדורים.
קראתי מאמר של פרופ' מחו"ל אשר טוען כי לרבלימיד יש תופעות לוואי קשות ביותר במינונים הגבוהים! ושצריך להתחיל טיפול במינון הנמוך ביותר של 5 מ"ג. עד כמה שהבנתי, הרופא המטפל שלי בביה"ח דוגל בשיטה של "להפציץ" את המחלה במינונים גבוהים.
שאלתי היא מה דעתך בנושא לאור המימצאים אשר אני מציגה בפניך כאן וכן כיצד עלי, על החולה, להתערב בטיפול ע"י דרישה למינון מינימאלי התחלתי... האם דעתי, דעת החולה, צריכה להשמע ואף האם חייבים להתחשב בדעתי וברצוני?
האם הרופא המטפל רשאי במקרה כזה לסרב לטפל בי? והאם במקרה כזה אהיה זכאית לבחור רופא מטפל אחר או אפילו בית חולים אחר?
מאוד מאוד חשובה לי דעתך פרופסור! בסופו של דבר מדובר בהחלטות גורליות! מדובר בחיים שלי ובאיכות החיים שלי.
תודה מקרב לב ושבוע טוב! ותזכי למצוות!
שלום פרופסור.
ברוב טובך וחסדך נתת לי תשובה מפורטת ומנומקת רק שאת המשפט האחרון לא ממש הבנתי.
את כותבת:
אני חושבת שנכון להתחיל במינון המקובל ולרדת רק אם אין ברירה אלא אם כן יש לך התווית נגד לטיפול מלא במחלה.
מה כוונתך כאשר את כותבת: אלא אם כן יש לך התוויות נגד לטיפול מלא במחלה? מה זה נקרא התוויות נגד לטיפול מלא במחלה?
אודה מקרב לב על הארת נקודה זו.
תזכי למצוות!
בעלי הפסיק את הטיפול ברבילומיד (לפי המלצה שלך ) כבר חודש וחצי ומאז הוא עם שלשןל , בבדיקות ותרביות צואה לא היו ממצאים של חידקים . מה זה יכול להיות ?
שלום רב פרופ' בן יהודה,
הושתלתי מוח עצם ב4.2009. מאז יש לי GVH במקומות שונים ואני מקבל קורטיזונים. לפני שנה וחצי עברתי טיפול פוטו -פרזיס במשך 12 חדשים בשל כאבי שרירים בידיים הטיפול הסתיים ב6/2013 לבקשתי. בתחילת יוני ה-CPK שלי קפץ ל-1600 ואושפזתי לבדיקה והורדת דרלין שגרם ללחץ דם מאוד נמוך כולל פעימות לב של 35.ולאחר שנבדק שהלב לא נפגע שוחררתי. מאז אני לוקח קורטיזונים שירדו מ-60 עד 10 כיום. עד לפני שלשה חודש במשך ששה חודשים היו לי כאבים מאוד חזקים גם בגפיים התחתונות, וה- CPK נע מ- 500 וירד לאט לאט ובשבוע הבא ירד ל-66! מעולה. ה-PLT שלי 550.רציתי לדעת כיון שציקלוספורין גורם לי למיגרנות התרופה היחידה שאני מקבל במקרים של CPK גבוה או בעיות נוספות (כמו בכבד- שהיה לי לפני שנתיים) היה קורטיזון. יש לי אוסטאופורזיס קשה עד קשה מאוד. שמתי לב בשנה האחרונה בעיקר, שמאמצים פיזיים מינימליים מגבירים את ה-CPK. גם מכה יכולה לגרום לכך וכנ"ל טיפול שיניים (שלפני שנתיים גרם לי ל-GVH במשך שנה בלשון והחיך באופן מאוד מכאיב). ולאחר התאור הארוך שאלתי: האם יש תרופה אחרת, או בנוסף לקורטיזון במינון קטן יותר שאת ממליצה? האם יש סיכוי שה-GVH "ירגע" כרגע הוא כרוני אך כאבי הגפיים נרגעו. תודה רבה. שמעתי אותך בשתי הרצאות שהיו נפלאות בהסברן.
מזה כחצי שנה אני במעקב אולטרה סאונד של בית שחי בשל מציאותן של בלוטה בכל צד אחת.הבלוטות בעלות דופן פרנכימה דקה. לפני ששה חודשים הבלוטה הייתה בגודל 8 מ"מ (בצד אחד בלבד). לאחר 4 חודשים הודגמו שתי בלוטות 9X19 מ"מ.לאחר חודשיים נוספים בלוטות הלימפה קטנו ל-16 מ"מ- קורטקס שמור, בשני הצדדים.
בדיקות הדם תקינות. רופאת המשפחה המליצה על המשך מעקב בעוד שלשה חודשים. אודה לך על המלצתך.