האם יש תאים במח העצם שמיצרים רק שרשראות קלות של למדא.
האם זה נקרא lamda mgus במצב בו יש דיכוי כמעט מוחלט של igm ורמה נורמאלית של igg. ומופיעות שרשראות רבות של למדא בכמות 180.שאר בדיקות הדם תקינות.
אני בת 73 וסובלת מנוירופתיה כתוצאה מטיפול של VAD + תלידומיד + דקסה
בעבר ועכשיו ישנה התלקחות מחדש של המיאלומה.
אני מקבלת ולקיד בזריקה תת עורית + ציטוקסן + דקסה.
אחרי 2 מחזורי טיפול , יש ירידה משמעותית בחלבונים ובפרילייט
אבל הנויירופתיה מתקדמת ותוקפת את הרגליים, האגן ועכשיו גם את כפות הידיים.
פרלייט קפה ירד מ 7.15 ל 2.04 תוך חודש.
פרילייד למבדה 0.95
פרי קפה ירד מ 4.583 ל 2.147
ב CT פט נמצאו נגעים:
נגע בסטרנום בגודל 6 סמ'
ושני נגעים בעצמות הירכיים (נגע אחד בכל ירך).
הצעת לי לגשת לנויירולוג שיבצע הערכה נויירולוגית וכך עשיתי!
ביקרתי אצל הנויירולוג והוא קבע כי יש החמרה ניכרת של חולשות רגליים עם הפרעת תחושה בכפות הרגליים. הייתה בעבר Periph.Neuropaty סטטי במשך מספר שנים אבל לאחר התפרצות המחלה M.M וטיפול בולקיד +כימותרפיה+ ציטוקסאן+דקסה
Drug Inducid Periph.Neuropaty M.P
הוא שלח אותי לייעוץ עם הרופא המטפל.
הייתי בייעוץ עם הרופא המטפל והוא אומר שעקב המכתב מהנויירולוג הוא נאלץ להפסיק את הטיפול בולקיד (לטענתו, הנויירולוג ממש קשר את ידיו...) למרות שראו שהתרופה טובה ומעביר אותי לטיפול ברבלימיד בכדורים.
אבקש לשמוע את דעתך על ההחמרה בנויירופתיה שיכולה להוביל לשיתוק.
וכן איך לדעתך צריך להמשיך בטיפול במחלת ה M.M בעקבות ההחמרה בנויירופתיה והאם זה רעיון טוב לעבור לרבלימיד?
תודה רבה!
שמעתי היום ברדיו ראיון עם מנהל המחלקה האונקולונית בסורוקה (לא זוכר את שמו) ובו סיפר בין השאר (אם הבינותי נכון) שנמצא שרמת ניוטריפלים גבוהה משפרת מאוד את היכולת להתגבר על מחלת סרטן השד.
האם יש ממצאים שגם בלימפומה קיימות תוצאות טובות יותר להתגברות על המחלה כשרמת הניוטרפילים גבוהה? במידה וכך מדוע לא להגדיל את רמת הניטרופילים באמצעות תרופות ובכך לשפר את הסיכוי לריפוי מהמחלה?
פרופ' בן יהודה שלום!
טופלתי בABVD ללימפומה הודג'קין שלב 2 (הייתי אצלך בsecond opinion).
6 מחזורים בלי סיבוכים.
אני מעוניינת להתחיל טיפולי השרת שיער בלייזר (לא בכל הגוף, רק מספר איזורים). הייתי שמחה לדעת- האם יש עם הדבר העיה? האם אפשרי?
סיימתי טיפולים בסוף חודש אוקטובר האחרון.
תודה מראש!!
את הסיבות לשאלה.. מומלץ להמנע מחשיפה לשמש זמן רב יותר, שכן הסרת השיער בלייזר כשמה כן היא, ולכן אני חוששת ממספר דברים:
הווצרות כוויות/"צלקות" על פני העור, כמו שעלולות להווצר על פני העור מפאת חשיפה לשמש במהלך טיפולים.
סכנה/"טריגר" לממאירות חדשה.
פגיעה בנימי דם (אינני יודעת למה, אבל כתוצאה ממעט חשיפה לשמש, המינימאלית ביותר, במהלך הטיפולים, הופיעו לי מספר נקודות אדומות (בפנים וביד) אשר עולה כי אלו הם נימי דם שהתפוצצו.
ועוד סכנות שאינני מודעת אליהן..
אני צריכה ורוצה מאוד את טיפולי הלייזר, אבל חוששת. אשמח לעזרה או להפנייה לאדם שיכול לעזור בנושא.
תודה רבה פרופסור :-)
שלום פרופ' ותודה מראש על הסבלנות
האם עירויי דם וטסיות זה דבר הכרחי או שזה רק טיפול תומך.
האם אם מפסיקים לקבל עירויים זה סכנה ממשית
ומה בכל אופן ניתן לעשות בכדי לא להזדקק לכל כך הרבה עירויים
לפרופסור דינה בן יהודה שלום ,
מלפניי חודשיים אני כתבתי לך כאן בפורום ואני יתן תזכור קטן ,
אני גבר בן 36 שגר בברלין בריא שאובחן עם APL בדצמבר האחרון
מאז 16.1.14 אני ברימרסיה ואני בסיבוב שני מתוך 4 של קונסולידציה של
ATRA + ARSENIC (ללא טיפול בכימותרפיה ,בגרמניה הוחלט לאחרונה שזה הטיפול) תודה לאל עד עכשו ללא תופעות לוואי קשת (רק כאבי ראש )
המטרה שלהם שאני יהיה בסוף הסבב הרביעי עם החלמה מולקולרית.
השאלה שלי :
בגלל שAPL נדיר מאוד אין הרבה מידע על תופעות לוואי עתידיות
האם בגלל שאני מקבל ארסניק יש חשש גדול לכבד או ללב ?
הבנתי שיש הרבה יותר תועלת מנזק בתרופה הזו...
יש לציין שאני עושה המון ספורט .אני מודה לך מאוד על זמנך בקריאת מכתב ארוך זה.
אני חולת CML ונוטלת גליבק 400 מ"ג באופן קבוע כ- 8 שנים . כעבור שנה הגעתי ל0.000 בבדיקת הPCR בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 0.011 האם מדובר בשינוי לרעה במצב ומה עשויה להיות הסיבה? תודה
שכחתי לציין שבמקביל לגליבק אני נוטלת בחודשיים האחרונים טמוקסיפן (עקב סרטן שד) האם יכול להיות שהשינויי קשור לזה?
בהמשך לפנייתי הקודמת כאן בפורום בשל התחדשות מחלת ה M.M וטיפול בולקיד וכימותרפיה וציטוקסאן ודקסה, ביקרתי אצל הנויירולוג והוא קבע כי יש החמרה ניכרת של חולשות רגליים עם הפרעת תחושה בכפות הרגליים. הייתה בעבר Periph.Neuropaty סטטי במשך מספר שנים אבל לאחר התפרצות המחלה M.M וטיפול בולקיד +כימותרפיה+ ציטוקסאן+דקסה
הנויירולוג הינו סגן מנהל המחלקה.
Igg ירד מ 2500 ל 1750 בערך תוך חודש.
אעשה כעצתך.
פרופ מקורי ביקש שאמסור לך שירצה על המרה למתמחים בהמוולוגיה בתחילת מאי.
שוב תודה גדולה
פרופ' מקורי ביקש למסור שירצה על המקרה למתמחים בהמטולוגיה בתחילת חודש מאי
תודה!