שלום פרופ'
אנחנו כנראה נגיע אליך לייעוץ בקרוב. אנחנו עדיין בשלב בירור...
אימי בת 64, סובלת מדלקות ריאה חוזרות כבר 7 שנים. (כל שנה לבערך)
לפני כשנתיים ראו עלייה בנוגדני IGG 1780 מ"ג לדציליטר (לא עשו בדיקות נוספות), לפני חודשיים ראו 2950. אימונוגלובולינים אחרים מתחת לנורמה. בעקבות כך עשו בדיקות נוספות ומצאו פס מונוקלונלי מסוג קאפה שגודלו 2.8 גרם לדציליטר.
תפקודי כליות תקין, המוגלובין וספירה תקינה, סקירת שלד תקין.
אימי הופנתה לביופסיית מח עצם + פיש + אימפרינט. לסיטי עמוד שדרה ואגן לבדיקת אלבומין ובנס גונס בשתן רציתי לשאול: 1. האם בערכים אלו, עדיין יתכן שמדובר ב- MGUS? 2. האם בדיקת מח עצם מספיק רחבה (ראיתי שלעיתים עושים גם פאקס) 3. האם אפשר לבקש להחליף את בדיקת הסיטי לMRI (אימי עברה שני סיטי ריאות בשנתיים האחרונות)?
תודה רבה J
Bone marrow biopsy; Core of slightly hypercellular for age bone marrow diffusely involves by plasma cell myeloma, kappa predominant (about 70% of bone marrow involvement).The CD38, CD138, Kappa and Lambda immunostains support the morphological diagnosis.Result of Congo-Red stain for amyloid will follow.
לאור כך שסריקת שלד הייתה תקינה + ספירת דם תקינה + תפקודי כליות תקינים + בנס גונס בשתן שליליוגם עובי הבנד ירד ל 2.6, הופתענו לרעה מהתשובה.... הרופאה לא חוזרת אליי ויש לי תור אליך רק ב- 23.4:1. האם זה הגיוני ש- 70% מתאי מח העצם הם תאי פלסמה? האם הבנתי נכון? האם יתכן שזו טעות?
2. האם לאור הממצאים יש צורך בטיפול דחוף? האם אמא תצטרך כמותרפיה למחיקת מח עצם והשתלה? האם התרופות הביולוגיות עדיין רלוונטי?
עברתי השתלה לפני ארבעה חודשים השבוע מרגיש לא טוה חולשה חוסר תאבון שלשולים והקאות האם זה נורמלי?
1. האם קיים קשר בין שתי המחלות? האם {מודלים של/שיטות טיפול ב-/ידע והבנה של/ניסיון עם} לאוקימיה אפקטיבים לטיפול ב-ITP כרוני? (מעבר ל-Rituximab) 2. האם נבדקה/דווחה אפקטיביות של סדרת טיפול שניה ב-Rituximab ל-ITP כרוני? ז.א. כמה שנים אחרי בסדרה הראשונה.
3/ האם נבדקה/דווחה אפקטיביות של Rituximab ל-ITP כרוני אחרי כריתת טחול?
שאלתי אותו למה להוריד מינון ? אין לי תופעות לוואי אני מגיב טוב לגליבק . הוא אמר לי שאין טעם להמשיך עם 400 "מג מפני שאין לי תאים לוקמיים לכן לא נחוץ רמה גבהה של גליבק בדם וגם 200 מ"ג יעשו את אותה עבודה ננסה שלושה חודשים ונבדוק pcr . מעבר לזה הוא לא פירט אני שאלתי אותו אם זה קשור למחיר הגבהה של הגליבק שאותי זה לא צריך לעניין הוא ציין שחברת של התרופה כועסת עליו שהוא מוריד מינון .
שאלתי אותו אם זה קשור לנזקים שגליבק עשוי לגרום לטווח ארוך ? אבל לא קיבלתי תשובה ברורה .
באופן רציונלי ההסבר של הרופא הוא הגיוני אם אין תאים לוקמיים הגליבק הוא רק עובר דרך הגוף ויוצא כי הוא לא מחסל תאים חולים כי אין. החולה נוטל 200מ"ג כך שיש לו רמה מסוימית של גליבק כל הזמן בגוף ואם המחלה מתחילה להתעורר 200 מ"ג יכולים להתחיל לטפל ותמיד ניתן לעלות מינון .
בשאלה המרכזית שלי היא האם נטילה של 400 מ"ג ליום כאשר אני ברמסיה עלולה לגרום לנזקים לטווח ארוך מהגליבק . (אני יודע שהגליבק שוקע בדם וגורם לנזק לעורקים לטווח ארוך ולעוד בעיות )
שאלה שניה האם הורדת המניון ל 200 מ"ג מסכנת אותי בכך שהגוף עלול לפתח עמידות לתרופה או שלהתפתחות עמידות לתרופה אין קשר למינון?
בשורה התחתונה אנני מאמין שהרופא שלי לא רוצה בטובתי אולי יש כאן חשיבת אחרת של טיפול במחלה במיוחד בחולים שמגבים טוב לטיפול ? ( אני יודע שמורדים מינון לחולים שישי להם תופעות לוואי או פיתחות סבילות לתרופה ) אני יודע שיש קבוצות ניסוי שהורידו להם את התרופה בכלל והם עדיין ברמסיה אז מה הסיכון להוריד רק מינון למי שברמסיה ?
האם לא כדי לבדוק שיטת טיפול זאת להמרות שאני לא כל כך שלם אם זה שאני שפן נסיונות , אבל אם אין כאן סיכון גבהה והרווח עשוי להיות פחות נזק לטווח ארוך מהגליבק . האם זה שווה בדיקה ?
פרופסור בן יהודה אני מודה לך על ההתיחסות אני מעלה כאן נושא שלדעתי כדי לערוך בו התייעצות מקצועים של רופאים שמטפלים בחולי cml . או אם נעשה כבר דיון בסוג טיפול זה אז לפחות אם אפשר לשמוע את הדעה ההפוכה לסוג טיפול זה .
תודה
לאחר טיפול כמותרפי לסרטן הלימפה שאינה הודגקין דרגה 4 כרגע מטופלת בטיפול ביולוגי (ממבטרה) למשך שנתיים כל חודשיים טיפול. לאחרונה מרגישה חולשה כללית עייפות שוב מרגישה חום במיוחד בלילה , האם יתכן כי המחלה חזרה מה הסיכוי לכך
שלום רב
אני מטופל כבר שלוש שנים בגליבק 400מ"ג ביום נמצא כבר שנתיים ברמסיה מלאה . לאחרונה הרופא שלי החליט להוריד את המינון ל200 מ"ג ליום . האם טיפול זה מקובל ? האם יש בו סיכון עבורי ? האם זה נכון שהגליבק פועל מצויין כאשר יש תאים לוקומיים וכאשר הגוף נקי ניתן להוריד מינון ובכך למזער את הנזקים לטווח ארוך מהגליבק?
אני סומך על הרופא שלי אבל קצת מלחיץ אותי שעושים לי שינוי בטיפול . הרופא אמר לי שלאחר 3 חודשים נעשה pcr כדי לראות שאין שינוי.
שלום,
Cll טחול מוגדל במעקב בלבד, כרגע רדום.
יש בעיה עם עיסוי?? לא רוצה לומר למעסה כי אני מניחה שלא תרצה לעסות אחכ...
האם את מסתייגת?? מטיפול חד פעמי או סדרה?
תודות וחג שמח(-:
שלום פרופסור.
לאבי יש מילופברוזיס ראשונית . הומוגלובין ב"ה יציב 10.5-11.5 כבר בערך שלוש שנים. הוא מעוניין לקחת כמוסות של כורכום כפי שיעץ לו חבר שלו. רציתי לשאול אם אין בזה בעיה? האם הדבר יכול להזיק? תודה רבה מראש.
לאבי בן 68 התגלה לוקמיה חריפה - מוח העצם
מה הטיפול המקובל ללקומיה זו?