לאחר בדיקת מח עצם נקבע שקיימת מחלה מיאלפרולטיבית ,האם נחשב לסרטן?
1. מה פירוש MCV גבוהה במיאלומה ?
2. מה המשמעות של פוטנציאל לויקומוגנטי , ומה הקשר עם ערכי MCV גבוהה?
תודה רבה
MCV הוא נפח התא האדום. התאים האדומים יכולים להיות גדולים מהרבה מאוד סיבות למשל בחסר ויטמין B12 וחומצה פולית, כשיש יצירה מוגברת של תאי דם אדומים בשמן הרס דם (המוליזה) ועוד. סיבה מאוד מאוד נדירה ל- MCV גבוה היא מחלה הקרויה תסמונת מילודיספלסטית שיכולה לעיתים להתקדם ללויקמיה. יש תרופות כימותרפיות ותרופות מכווננות (למשל רבלימיד במילומה) שלעיתים רחוקות ביותר (ויש המתווכחים לגבי רבלימיד אם בכלל) יכולות לגרום לתסמונת זו ואפילו ללויקמיה לזה קוראים פוטנציאל לויקומוגני. לפעמים הסימן הראשון לכך היא עליה ב-MCV. חשוב מאוד לזכור שהטיפולים האלה מצילי חיים והסיבוך הזה נדיר ביותר ולא צריך לוותר על הטיפול בגללו.
בהמשך לתגובתך. אימי בת 76 חולת מיאלומה נפוצה, מטופלת בולקיד וזומרה, לאחר 6 סדרות הרופא הפסיק את הטיפול כיון שהיא מתלוננת על כאבי רגליים ובחלילות נוראיות.
לאימי יש נוירופתיה קשה ובחילות נוראיות , היא מתלוננת על כאב עז ורגישות גבוהה בעיקר בקצות האצבעות, מרגישה כאילו הרגליים בוערות מחום כאילו שורפות לה. שלחו אותנו לבדיקת e.m.g וטיפול עם כדור ליריקה להקלת הכאב.
האם כדאי ליטול ליריקה? קראתי בתופעות הלוואי והפירוט שם מאד מפחיד.
מהו הטיפול עליו את ממליצה להקלת הכאב ?
תודה מראש
שלום לך פרופ' בן יהודה,
האם למי שלקה ב GVHD כרוני, כ 9 חודשים אחרי השתלת מח עצם, עקרונית,
תוחלת החיים, או איכות החיים משתנה לרעה ?האם ניתן להיפטר ממחלה זו ?
תודה ושבת שלום,
דוד
שלום,
לאימי אובחנה לימפומה פולקולרית stage 2
קיבלה סדרה של טיפולי הקרנה בלבד לאזור המפשעה.
לאחר חודשיים בוצעה פסיקת פט סיטי ונמצא כי אין ממצאים.
המשך מעקב לפי בדיקות דם ומישוש בלוטות על ידי הרופא.
השאלה שלי האם זה בסדר להוריד את בדיקת הפט מהמעקב?
ובנוסף קראתי שלא באמת מחלימים מן המחלה אלא משיגים הפוגות בלבד.
האם אין החלמה מסוג לימפומה זאת?
שלום רב
האם ניתן להרחיב עוד על התרופה ג'קאוי ?
אודה אם יצורפו קישורים בנושא
תודה
משה
שלום רב,
עברתי בדיקת קרישת דם ונמצא שערך הבדיקה בנדון גבוה מה זה אומר ומה בודקת בדיקה זו?
כמו כן, נמצא LAC חיובי בבדיקת PTT - מה זה?
בתודה טרי
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון.
הכוונה בבדיקה הייתה האם PTT RATIO (STARGIO ו-LAC חיובי בבדיקת בבדיקת קרישה מצביעים קשורות להתפתחות סרטנית?
לידיעה עם הכנסת שם הבדיקה בגוגל הגעתי לאתר האגודה למלחמה בסרטן מה
שהביא אותי להיכנס לפורום זה . מעניין למה?ׁ
אני מואבחן כ PV מזה שנים רבות (מעל 15). מטופל בשילוב של הידראה + הקזות + אספירין. שומר קבוע על רמות טובות של המוגלובין והמטוקריט ומתפקד מלא.
לאחרונה יש לי תופעה של טעם מתכתי חזק בפה וגם הבל פה בריח מתכתי חזק. יחד עם זאת, עקב ההקזות רמת הברזל בדמי נמוכה ביותר (באיזור 5).
האם זוהי תופעה מוכרת ? האם היא מעידה על החמרה/שינוי במצב המחלה ? מה ניתן לעשות כדי להקל עליה ?