שלום רב, לפני כשנתיים גילו לי הוצ׳קין ובמקביל פפילארי קרצינומה. לאחר פעמים דיסיקציה צווארית בה הוצאו בלוטת התריס ובלוטות לימפה נגועות וניתן לי יוד רדיו אקטיבי והתחלתי בטיפולי abvd , שישה מחזורים שאותם סיימתי בינואר 2013, מאז עשיתי כבר 3 פט סי טי ויש בלוטה צווארית אחת בגודל 2 ס״מ , בצוואר אחורי לארלי מימין , מאז הפט שהיה 5 חודשים לפניו ישנה הגברה קלה בעוצמת הקליטה ( כעת suv max כ- 3.1 לעומת כ- 2.2 בעבר) אך הממצאים היו בלתי ספציפיים ככל הנראה ריאקטיבים בלבד, יתכן על רקע דנטאלי. נרשם לי למעקב. יש לציין שקיימות לי עדין 3 גרורות פפילאריטת במרכז הגרון בגודל של 3.5 מ״מ כל אחת שאחריהן אני עוקבת והן אינן גדלו בשנה האחרונה. כעת אני בהריון, לפני ההריון הגוש הצווארי שהראה קליטה לא ברורה היה בגדר מעקב, כעת שאני בהריון הדילמה היא האם לבצע fna, או ללכת לניתוח- לביופסיה? יש לציין שאני כבר אחרי 2 ניתוחי צוואר, ואין הבחנה חד משמעית שיש שם הוצקין. מה דעתך האם ניתן יהיה להסתפק ב- fna, או שלחלוטין לא ואין ברירה אלא לבצע ביופסיה שתשלול לחלוטין את חזרת ההוצקין.
לתגובתך אודה, אלינור.
שלום רב,
אחרי הטיפול השלישי ואחרי שקיבלתי זריקת ניאולסטים 6 מ"ג במשך 3 ימים היו לי כאבי ראש חזקים ואחרי כמה ימים התחילה צרידות.
הצרידות נמשכת כבר שבועיים ובינתיים עברתי טיפול רביעי.
האם יש קשר ?,מה לעשות? האם יש מקום לדאגה? אני לא יכולה ללכת לרופא אא"ג בגלל המערכת החיסונית.
אודה לתשובתך.
בבדיקות הדם שלי בשנים האחרונות כל המדדים תקינים פרט לרמת פריטין גבוה מהנורמה הנעה מ184-234 במהלך השנים, האם זהו מדד בעייתי הדורש המשך בדיקות?
בוקר טוב,
מה אנחנו צריכים להציג,על מנת לקבל מידע נוסף
תודה
ערב טוב,
בעלי אחרי טיפול מס' 6 של כימו בעקבות מחלת הסרטן, אחרי בדיקה של פט סיטי
בתוצאות הבדיקה לא נמצאו קליטה פתלוגית בראש,צוואר,בית חזה וריאות מה שסיכמו אך ראו קליטות קלושות בממצאים בטניים הם מציינים שיתכן ומדובר בשארית מחלה כמו כן הם רואים קליטה מוקדית שיתכן בקשרית מזנטיראלית בבטן האמצעית וקליטות מוגברת באיזור עכירות שומן מזנטריאלי בבטן אמצעית ותחתונה .
השאלה צריך וממולץ לעשות טיפול 7-8 בכימו
תודה,יעל
אשתי אחרי השתלה עצמית של מח עצם בעקבות לימפומה, לאחר כחדשיים נהיה לה פריחה בכל הגוף ותחושת עקצוץ חזקה באצבע ברגל, האם יכול להיות שיש קשר להשתלה או לתרופות שהיא לוקחת (אציקלוויר, דפסון ונקטורנו לשינה ולוסק לבחילות)
בתודה מראש
פרופסור שוב שלום,
לאחר 2 זריקות של טבעגסטרים לא היה שינוי בספירה שלי. אחרי נסיגה בגודל של בלוטות הלימפה ישנה שוב גדילה קלה (רכה) של בלוטה בבית השחי.הרופא נתן לי עוד 3 זריקות ודחה את הטיפול שוב תוך הבעת חשש מסויים מכישלון הטיפול ב FCR. האם את חושבת שבשלב זה עם ספירה נמוכה של של 1.9 לימפוציטים,המוגלובין 11.5 ונויטרופילים 0.7 אפשר לחשוש שהטיפול ב FCR נכשל וכדאי לחשוב על אלטרנטיבה? או שמוקדם מידי להניח זאת אחרי שני טיפולים?
שוב המון תודה מראש,
רן.