בס"ד
ערב טוב ד"ר , בני עבר חודש של הקרנות בשילוב סטרואידים כהכנה להשתלת מח עצם עצמי ללימפומה נון הוצקינס מדיאסטינום b cell ועכשיו הוא נדרש להוריד את הסטרואידים בהדרגה , וברגע שהוא מוריד מתחיל פיק של חום בסביבות 38- 39 ללא שום סימן של דלקת או משהו כזה...
רציתי לדעת מה מקור החום ? אולי זו סוג של התמכרות לסטרואידים שמאותת ע"י חום ?? תודה רבה !
ברצוני לקבל הבהרה לגבי הממצא בבדיקת דם שעשיתי
.נמצא פס השקעה חלש
פס השקעה חלש מסוג IgG Kappa
הרופאה הסבירה לי שישנה סטייה קלה בחלבון שקשור למח העצם וצריך לבדוק מגמה עוד כמה חודשים. ברצוני להבין מה אומר הממצא והאם כדאי לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר
שלום רב
האם ניתן להרחיב עוד על התרופה ג'קאוי ?
אודה אם יצורפו קישורים בנושא
תודה
משה
חולה סי אל אל.מאז 2010.
עם חשד להחמרה/לא בטוח שטרנספורמציה,מטופל בצ'ופ אר.אך כבר במחזור הטיפולים הקודם נתגלתה אלרגיה למבטרה.בטיפול האחרון נוסתה פעם נוספת נתינת מבטרה,מה שהביא לקשת תגובות גרד,פריחה בכל הגוף וקשיי נשימה.לאחר ימים נרשמה ניוטרופניה 100 ולויקופניה 2200.
הקטע המדאיג אותי כרגע (יכול להיות שדבק במשהוא שולי) היא נשירת שיער - זה קוסמטי ובגילי המתקדם ,מתקבל בהבנה...
הקטע השני,והוא הבעייתי יותר,הוא אבדן טעמים.כל מאכל ושתיה מקבל טעמים שאינו "כתוב בתורה".... היש משהוא למניעה?
תודה מראש!
שלום,
לאחרונה ביצעתי בדיקת דם שגרתית כחלק מהמעקב לאחר שחליתי בהודג'קין לימפומה, הייתה הישנות של המחלה ועברתי השתלת מח עצם עצמית.
בבדיקת דם ההומוגלובין היה 10.9 כאשר 3 חודשים לפני היה 11.4, מתוך דאגה שמה משהו לא בסדר ביקשתי מהרופא המטפל לעשות גם בדיקת ביוכמיה לראות אם הברזל שלי נמוך. התוצאות של הברזל היו בסדר גמור אבל היו ערכים אחרים בבדיקה שהיו לא בנורמה:
LD-524
transferrin sat- 16.7
ferritin-149.2
bilirubin total-0.17
bilirubin indirect-62.8
יש לציין שאני הרגשתי בלילות האחרונים הזעות ליליות, הרופא המטפל טוען שזה בגלל הגלולות "יסמין" ולא בהכרח מצביע על חזרת מחלה.הוא מפנה אותי לבדיקת פט-סיטי, אני לא כ"כ בטוחה אם כדאי לעשות אותה מאחר ומהבדיקה האחרונה עברו רק 7 חודשים ואני חוששת מההקרנה הנוספת לגוף.
האם הערכים האלה מצביעים על משהו שיכול להיות קשור להודג'קין?
סליחה על האורך,
מראש מודה על התשובה.
שלום רב,
אמי בת 76 אובחנה כחולהת מיאלומה נפוצה לפני 6 שנים, לאחרונה המחלה התפרצה ופגעה בכליות והתחלנו טיפול אגרסיבי, עם ולקיד וזומרה לאחר 6 סדרות, הערכים קצת התייצבו והרופא המטפל החליט לעשות הפסקה כיון שאיכות חייה נפגעה לחלוטין בעקבות תלונות על בחילות, כאבי בטן נוראיים וכאבי רגליים חזקים מאד .
ההפסקה מהטיפול לא הקלה על תחושותייה, להיפך היא מתלוננת יותר על עוצמות הכאב.
מה עלינו לעשות?
הומלץ לנו לתת טיפול מונע כאב אבל עם תופעות לוואי רבות, לכן אנו חוששים.
נשמח למענה בהקדם תודה
לימור מאשקלון
לאימי יש נוירופתיה קשה ובחילות נוראיות , היא מתלוננת על כאב עז ורגישות גבוהה בעיקר בקצות האצבעות, מרגישה כאילו הרגליים בוערות מחום כאילו שורפות לה. שלחו אותנו לבדיקת e.m.g וטיפול עם כדור ליריקה להקלת הכאב.
האם כדאי ליטול ליריקה? קראתי בתופעות הלוואי והפירוט שם מאד מפחיד.
מהו הטיפול עליו את ממליצה להקלת הכאב ?
תודה מראש
שלום
רציתי לשאול האם קיימת אפשרות שהמחלה חולפת שמח העצם מתחיל לתפקד טוב - במקרה שלא עושים השתלת מח עצם.
האם אדם שנזקק כבר לעירויי דם והספת טסיות , האם יכול לקרוא מצב שהוא חוזר לקדמותו מבלי ליזקק לעירויי דם והוספת טסיות כל הזמן.
תודה רבה
אני בן 45
בתחילת 2008 סיימתי כימותרפיה ABVD חצי שנה עקב לימפומה הודקינס.
כיום במעקב, האחרון בוצע לפני כחצי שנה - מצב רמסיה.
בשלושה שבועות האחרונים אני סובל מכאבי ראש,
השאלה האם יכול להיות קשר או שיש סיכוי שהדברים קשורים לסרטן שהיה לי בעבר.
האם כדאי לידע את ההמטולג שמטפל בי ?
האם יש סיכון כלשהוא לאנשים בריאים הבאים במגע יום יומי עם חולה המקבל טיפול כימותרפי לדוגמא כתוצאה משימוש בשרותים בהם משתמש חולה המקבל טיפולים כימותרפים?
ענית לי לפני כמה ימים שאת ממליצה לי על טיפול אחזקה של Mabtera
אשמח לעוד הבארה:
1. מה החסרונות והסכנות בטיפול האחזקה?
2. המליצו לי על טיפול אחזקה כל 8 שבועות. האם יהי יעיל גם במרווחים של יותר מ-8 שבועות?
אתמול הבנתי מהרופא שלי שמעורבות של מח העצם היתה מינימלית ומוטלת במידה מסויימת גם בספק. כלומר שיתכן שבכלל לא היתה לי לימפומה כרונית, רק DLBCL.
האם טיפול האחזקה יכול להזיק לי (מעבר לתופעות הלוואי שציינת) , אם באמת לא היתה לי לימופמה כרונית?