שלום רב,
בן 57 לאחר טיפול ראשון בלימפומה פוליקולארית בבנדמוסטין + מבטרה.
בדיקות דם אחרי שבוע תקינות, ללא תופעות לוואי משמעותיות.
בבדיקות דם קודם קבלת טיפול שני מתבררת ניותרפיה (בסהכ 400 נתרופתים) הגורר הזרקות טבעגסטרים ודחיית הטיפול בשבוע בהנחה שספירת הדם תהיה תקינה.
שאלות:
1. מה המשמעות של דחיה במועדי הטיפול (לא בהתאם לפרוטוקול) על הריפוי של המחלה?
2. האם עצם התפתחות הניותרפיה כתוצאה מטיפול של BR מלמדת שהלימפומה היא מסוג מסוכן/אגרסיבית יותר? האם זה מצביע על סיכוי נמוך יותר לריפוי באמצעות פרוטקול הBR?
תודה רבה
3. כאמור עבר חודש מהטיפול הראשון. ניתן לראות נסיגה בגודל הבלןטות אך הזעות הלילה נמשכות וגם עדיין היה המשך ירידה במשקל. האם מזה ניתן להסיק על הקטנת הסכוי לריפוי באמצעות פרטוקול הBR?
פרופ בן יהודה שלום, צעיר בן 19 אובחן כחולה לימפומה דיפוזית של תאי B גדולים סטג' 4 .בביופסיה - IMMUNOSTAINS התאים חיוביים ל- cd20' cd19' ck79a' pax5 'cd10 הם שליליים לtdt', cd34' mnf116' oct-4reactive cd3 positivet cells are scattered in the tumor. the proliferation marker ki67 is positivein about 80% of the cells/כמו נרשמו כתמיים נוספים לCD30 ושליליים לCD23.כעת לאחר 6 טיפולי ארצופ המחלה לפי הפט נעלמה (כך גם היה באמצע הטיפול) שאלה1- רציתי בבקשה לדעת האם יש לסטיג'ינג השפעה ביחס לסיכויי החזרה של המחלה 'כלומר האם כאשר המחלה הייתה בסטיג 4 סיכויי החזרה גבוהים יותר ? ואלו השלכות לעתיד יש לסטייגינג הגבוהשאלה 2 האם לסוג התאים המופיעים בביופסיה הנ"ל יש השלכה ספציפית ביחס לסיכויי חזרה.(גבוהים / נמוכים) שאלה 3 - באיזה תדירות מתבצע במצב זה מעקב של הפט סיטי.הרבה תודה.
המון תודה פרופסור.
שלום,
יש לי תוצאה דומה. חיפשתי תגובה לשאלה של טליה 777 ולא מצאתי.
אשמח להבין את משמעות התוצאה.
תודה.
שלום וברכה פרופסור.
אני בת 73 וסובלת מנוירופתיה כתוצאה מטיפול של VAD + תלידומיד + דקסה
בעבר ועכשיו ישנה התלקחות מחדש של המיאלומה.
אני מקבלת ולקיד בזריקה תת עורית + ציטוקסן + דקסה.
אחרי מחזור טיפול אחד (5 זריקות), יש ירידה משמעותית בחלבונים ובפרילייט
אבל הנויירופתיה מתקדמת ותוקפת את הרגליים, האגן ועכשיו גם את כפות הידיים.
ישנה הצעה ע"י הרופא המטפל לצמצם טיפולים לפעם בשבוע אבל קיים חשש
שאולי הטיפול של הולקיד אינו מתאים בגלל הנוירופתיה המתקדמת.
דעתך על כך חשובה לי מאוד! תודה רבה!
Igg ירד מ 2500 ל 1750 בערך תוך חודש.
פרלייט קפה ירד מ 7.15 ל 2.04 תוך חודש.
פרילייד למבדה 0.95
פרי קפה ירד מ 4.583 ל 2.147
ב CT פט נמצאו נגעים:
נגע בסטרנום בגודל 6 סמ'
ושני נגעים בעצמות הירכיים (נגע אחד בכל ירך).
בהמשך לפנייתי הקודמת כאן בפורום בשל התחדשות מחלת ה M.M וטיפול בולקיד וכחמותרפיה וציטוקסאן ודקסה, ביקרתי אצל הנויירולוג והוא קבע כי יש החמרה ניכרת של חולשות רגליים עם הפרעת תחושה בכפות הרגליים. הייתה בעבר Periph.Neuropaty סטטי במשך מספר שנים אבל לאחר התפרצות המחלה M.M וטיפול בולקיד +כימותרפיה+ ציטוקסאן+דקסה
Drug Inducid Periph.Neuropaty M.P
הנויירולוג הינו סגן מנהל המחלקה.
כרגע הוא שולח אותי לייעוץ עם הרופא המטפל.
אבקש לשמוע את דעתך על ההחמרה שיכולה להוביל לשיתוק.
וכן איך לדעתך צריך להמשיך בטיפול במחלת ה M.M בעקבות ההחמרה בנויירופתיה.
תודה רבה!
אני בת 73 וחולה במיאלומה.
עברתי לאחר התפרצות מחלה חוזרת, טיפול (סיבוב) ראשון בולקיד וערכי ה IGG
ירדו מ 2500 ל 1700.
עד כמה טובות הבשורות האלה?
הטיפולים מאוד קשים עבורי וגורמים לי סבל. האם זה שלב
בו ניתן להפסיק את הטיפול?
תודה ושבוע טוב!