שלום וברכה.
ב2010 גילו אצלי פלסמציטומה," במיח עצם היו 5-10% תאי פלסמה מונוקלונליםלקאפה וקיבלתי טיפול בקרינה.חלה עליה בפראקציה ואנמיה לאחרונה".ורוצים לטפל בי כמו מיאלומה.
האם זו אותה מחלה בעצם? האם בעצם יש לי מיאלומה מ2010 בצורה אחרת? לא מצליח להבין ממה שאני קורה.
תודה.
פרופסור שלום ,
אני גר בברלין ואני בן 35 וגילו לי מלפני חודשיים LOW RISK APL ,ללא היסטוריה של לוקמיה או סרטן.
אני ברמרסיה כרגע ואני בשלב CONSOLIDATION
מטופל עם ATRA ,TRISENOX ,הבנתי שזה טיפול חדש ללא כימותרפיה וזה טיפול חדש בעולם ,מה לדעתך הסיכוי למחוק את הלוקמיה הזה כלל ,ואם הסיכוי שלויקמיה פרומיאלוציטית חדה תחזור הם גבוהים .שאלתי האחרונה היא האם לדעתך TRISENOX פוגע בסיכוי להביא ילדים.
רב תודות על תשובתך המהירה!
אגב קבלתי המלצות שאת הכי טובה בבתחום לכן פניתי.
המוגלובין כה נמוך לגבר בן 93 לאחר צינתור והחלפת מסתם הרבה יותר מסוכן ממתן דם. הסיכון העיקרי בבמצב שאתה מתאר הוא גודש ריאתי בעיקבות העירוי שיטופל בקלות על ידי מתן משתנים.
שלום רב. ראשית אנו תומכים במאבקכם הצודק בהדסה ומקווים שיפתר במהרה לטובת כל הצדדים.
ביתי מטופלת אצלכם בהדסה , סיימה 16 מחזורי טיפול ביולוגי. אמורה לעשות פטסיטי בהדסה ב2\23 . אך רפואה גרעינית בהדסה לא עובדים עד כמה שידוע לי. האם לעשות פטסיטי בבית חולים אחר ולהביא לכם את הדיסק? תודה
אפשר לעשות את ה-CT/PET בבית חולים אחר ולהביא את הדיסק.
לפרופ בן יהודה היקרה,
לפני כ 4 שנים סיימתי טיפולים בעקבות לימפומה נון הודגקינס. הגידול מדיאסטנלית ישב על הסופריור ונה קבה. קיבלתי טיפול בפרוטוקול vicop r
בסיום הטיפולים עברתי סיטי פט והיה תקין.האחרון בוצע לפני שנתיים. תקין.
עקב קשיים בנשימה ובמאמץ עברתי אקו לב שגילה אקינזיה אינפרו בזלית. נאמר לי ששריר הלב נפגע. לאחרונה גם עברתי בדיקת סיטילב של העורקים הכליליים והריאות. נמצאו רבדים טרשתיים ועליי לעבור צינתור.
ממצא נוסף שהדאיג אותי הוא רושם להסתידויות גם בריאות. בנוסף כתוב קישוריות ריאתיות עד 2 ממ. האם יתכן וזו תוצאה של הטיפולים הכימותרפיים? או גרורות? האם עליי לעשות בדיקות נוספות? בינתיים השארתי את התוצאות לרופאה המטולוגית כי התור שלי אליה רק ביוני. אשמח מאד לקבל את חוות דעתך.
תודה רבה
עליזה
דר שלום
אני בן 49 ובדרך כלל בריא. בבדיקות דם שגרתיות התגלתה חריגה גבוה בחלבון בדם ובגלובולין. הרופא נתן לי בדיקות דם נוספות למיפוי נוגדנים שהראו כי רמת נוגדני ה IGA אצלי היא 2240 כאשר הגבול העליון הוא 400 !! הרופא נראה לי מודאג מהממצא. הוא נתן לי בדיקת דם נוספת וכעבור שבוע מורת עצבים הגיעה תשובה תקינה (בדיקת IMMUNEFIXATION). הוא הסביר כי לא מדובר בממצא ממאיר כי החריגה ב IGA היא פוליקלונלית שככל הנראה משנית לזיהום כלשהו.. הוא הפנה אותי לרופא מומחה למחלות זיהומיות ויש לי תור לעוד חודש.
האם מדובר במצב טרום סרטני? האם זה שם אותי בסיכון גבוה לפתח סרטן בעתיד? כיצד יתכן שזה קשור בזיהום אם לא היו לי סימפטומים של זיהום (אין לי שום סמפטום אחר חוץ ממצאי הבדיקה)
תודה
אובחנתי כחולה המיאלומה נפוצה. לפני מספר חדשים עברתי טפול כימותרפי משמעותי וההשתלה עצמית של מח עצם. עם השחרור נאמר לי שעלי להמנע מחשיפה לשמש למשך שנה. מקורות רפואיים אחרים אמרו לי שהבעיה של השמש היא רק במקרה של השתלה מתורם וזה לא נוגע לי. אבקש לשאול:1. האם אני צריך להזהר מהחשיפה?2. האם הבעיה היא גם במכונית עם חלונות סגורים? ככל הידוע לי הזכוכית איננה מעבירה את קרינת ה UV. האם הבעיה היא גם בארכי הגל הארוכים מה UV?