שלום פרו'
ירידה במשקל עקב HL קורה בגלל ירידה בתיאבון או בגלל תהליכים פנימיים אחרים?
אני שואל זאת משום שאצלי לדוג' לא נפגע התיאבון בכלל ואפילו להפך- ועדיין מרזה.תודה מראש
אני סובל מהמחלה כמעט חמש שנים. את הבלוטה הראשונה הוציאו לביופסיה(ולאחר מכן הקרנה מקומית) את השניה, שהופיעה באיזור אחר של הגוף, לאחר כשנתיים, גם הוציאו לביופסיה(בגלל שחייתי באותה תקופה בחול). לאחרונה הופיעה לי בלוטה שלישית באיזור נוסף(צוואר-ראש), והרופא המטפל חושב שאין צורך בביופסיה נוספת וכמו כן חושב שמיקום הבלוטה לא מפריע לתפקודי(בלוטה של כ 3סמ). שאלתי היא כזאת,
מאחר ובחמש שנים האחרונות חייתי כמעט ללא גידול בגופי, דבר שתרם לתחושתי הנפשית ואולי גם הפיזית הטובה, לא כדאי גם להוציא את הבלוטה השלישית(הבודדה עד כה) ולחיות אולי עוד שנה-שנתיים ללא גידול בגופי? אולי גידול קיים ומתפתח בגוף מעצים וממנף את המחלה? אולי גידול קיים בגוף עלול לגרום ליותר עייפות וסימפטומים אחרים? אולי הוצאת הבלוטה תעכב מעט את התפתחות המחלה? בבחינה נפשית אני בטוח שעדיף לי בלעדיה...
שלום רב,
אני בת 35. נשאית 1BRCA חליתי בסרטן השד לפני 6 שנים. עברתי כריתה מלאה דו"צ טופלתי כימית וקרינתית ולפני כארבעה חודשים סיימתי טיפול בטמוקסיפן. מתכננת הריון ורציתי לדעת לגבי נטילת חומצה פולית, האם קיים סיכון עם העבר הרפואי שלי?
תודה
שלום ד"ד
בן 76 חולה בסרטן ערמונית מפושט. מטופל הורמונלית בדיוק שנה אחת. (בנו סובל מפוליציטמיה ורה, אולי קשור להמשך).
מאז שהחל בטיפול ההורמונלי חיוור ואפור.
בבדיקות דם יש תמונה אנמית. בבירור עם רופאה במוקד אמרה לי שזה תוצאת לוואי של הטיפול בטסטוסטרון ושתוספת ברזל לא תעזור. כלומר, שהמצב של האנמיה הזו נגרם מירידה בטסטוסטרון.
אבל מבדיקה שעשיתי בהיסטוריית בדיקות הדם שלו עולה ש HCT וה- RBC שלו כבר שנים מ2004 ! נמוכים מהנורמה.
RBC עומד על 3.9-4.1 במוצע כשהטווח 4.7-6.10
וה HCT עומד על 41 כשהטווח 42-52 כשבשנתיים האחרונות טיפה עלה אולי בעקבות כדורי ברזל שלקח כחלק ממולטי ויטמין.
גם MCHC נמוך מהטווח במעט לאורך השנים.
בכל מקרה, ידוע בעברו על חוסר בבי 12 לפני עשור וחצי ואף קיבל כמה שנים זריקות. מאז מקבל בי 12 מתחת ללשון ובבדיקות דם - תקין (כמו גם חומצה פולית).
ברזל עומד בשנתיים האחרונות על ממוצע של 90 (הטווח התקין 70-180) וגם בשנים שלפני 2013 היה מאוד נמוך.
הומוגלובין עומד בשנה האחרונה על ממוצע של 13 (טווח תקין 13.5-17.5)
פריטין פעם אחרונה שנבדק ב2012 - תוצאה 123 כשהטווח 22-322
מה אנחנו צריכים לעשות כרגע כשהוא חיוור כנראה בגלל בעיה כבר שנים אבל אולי התגברות בעקבות הטיפול ההורמונלי?
האם צריך לבצע בירור נוסף או לקבל טיפול מעבר לכדורי ברזל פשוטים במינון מינימלי שנקנה בפארם, בי 12 ופולית שמקבל קבוע?
האם ייתכן שיש דימוןם סמוי - ביעצ קולנוסקופיה בגלל סיפור משפחתי - 3 פעמים פעם אחרונה לפני שנתיים ללא ממצא.
האם ייתכן קשר לממאירות בדם.
תודה רבה.
רציתי לדעת אם יש חדש בטיפולים (קו ראשון) בלימפומת מרגינל זון(נודל).
אני קורא על בנדמסטין, על btk, על אידלאליסיב ועוד כל מיני חידושים אבל לא בטוח אם חלק מהחידושים כבר הוכנסו לשימוש בקו ראשון או עדיין הטיפול המועדף(כשיש צורך בטיפול) הוא כימוטרפיה+מבטרה.
לאחר שלש פעמים של מחלת סרטן ובלוטות לימפה 'יבלתי לאוקמיה אשר לפי הבדיקות הציטולוגיות הצביעו שזה כתוצאה מכל הטיפולים הכימוטרפיים וההקרנות שעברתי. לפני שנה עברתי השתלת מוח עצם. בבדיקת מוח העצם האחרון היתה קליטה שלמה של השתל. אני סובלת מתופעות לוואי.
שאלתי האם במקרה כזה תיתכן הישנות הלאוקמיה?
השתל התקבל מתורמת זרה.
אשמח לדעת או להכיר עוד מקרים כמו שלי.
בתודה רפאלה1
שלום.פרופ. בן יהודה,
אני בת 63.לפני כחדשיים איבחנו אצלי לימפומה פוליקולרית grade ii stag 1 .באזור הצואר מצד שמאל. התחלתי טיפול בהקרנות. שאלתי היא: מזה מספר חדשים שיש לי תחושת נימול חזקה בכפות הידיים, בעיקר ביד השמאלית ,אך לא רק. האם יש קשר בין הלימפומה לתופעה זו?
תודה מראש על התייחסותך.