בבדיקת דם כתוב:
אימונוגלובולין-איי: 900.6 שזה יותר מכפול מהמקסימום של הנורמה. כמו כן ESR: 54 שזה גם גבוה וכן חלבונים טוטאל: 8.6.
מה זה אומר כל התוצאות הגבוהות האלה בעיקר של האימונוגלובולינים?? גם מבחינת המחלה עצמה וגם מבחינת חיי היומיום שלי (האם אני צריך להימנע מאכילת חלבונים למשל? וכו)
המון המון תודה.
פרופ' שלום רב,
האם טמוקסיפן נכנסת בגדר 'טיפול אקטיבי'
מדובר באישה בת 66, אשר ב 8/12 עברה ניתוח להסרת שני גושים סרטניים.
טיפולי קרינה בחודשים 1-2/13 כולל
מאז במעקב ונוטלת טמוקסיפן.
תודה מראש
ערב טוב
בימים אלו טופלתי בסטרואידים עקב התנפחות מסיבית של בלוטות בצוור שהחלו לחסום מעבר אויר.נאמר לי כי זו טרנפורמציה של cll איני זוכר את המונח הלועזי.
טיפולי כימו יחלו הימים הקרובים
כמו כן נאמר לי כי ניתן לעשות השתלה אלוגנית .
מה הקריטריונים /דרך ההחלטה לביצוע השתלה?
א.ר
פרופסור בן יהודה יקרה
אני חולת CML מזה 8 שנים ונוטלת גליבק ובחודשים האחרונים בסרטן השד. ההמלצה הטיפולית לעת עתה היא ללא טי פול כימותרפי אלא טיפול בטמוקסיפן ואחריו טיפול ב מעכבי ארומטאג (אחד מהנ"ל אנאסטרוזול, לטרוזול או אקזמסטאן) ענית לי שידוע על תעוד בעניין אשמח לקבל את דעתך שרון
Imatinib may increase the blood levels and effects of tamoxifen. You may need a dose adjustment or more frequent monitoring by your doctor to safely use both medications. Contact your doctor if you experience increased side effects or your condition changes. It is important to tell your doctor about all other medications you use, including vitamins and herbs. Do not stop using any medications without first talking to your doctor.זה אומר שיש אומנם בעיה בשילוב אבל בכיוון שההגליבק יעלה את הרמות והפעילות של הטמוקסיפן ומעכבי הארומטאז . כך שמבחינת ה-CML זה בסדר רק צריך לראות שאין לך תופעות לוואי של הטמוקסיפן.
תודה על התגובה המהירה והמקצועית.
ראשית תודה!
האם הברור הראשוני לאור תוצאת איסוף השתן ל bpg2 צריך להיות המטולוגי או אצל מומחה לאלרגיה ?
היכן מתחילים?
תודה.
הסימפטומים: כאבי ראש. חולשה. ירידה דרסטית במשקל עם חוסר תאבון ובחילות ותחושת אי נוחות בבטן העליונה. התקפי הסמקה קצרים עם פריחה שטחית במצח שחולפת תוך דקות. חוסר יציבות וסחרחורות עם אירועי התנתקות ואף חוסר הכרה. התקפי דופק מהיר.
שלום שמי רוני אני בת 31 לפני יותר מעשרים שנה חליתי בלוקמיה ALL בריאה כל השנים האלו
לאחרונה עשיתי בדיקות דם שהתוצאות היו
TSH - 6.67 כאשר הנורמה היא 0.55-4.78
free t4 12.2 כאשר הנורמה היא 10.3-19.7
לימפוציטים %49.7 כאשר הנורמה היא 18.2-47.4
לימפוציטים 3.96 כאשר הנורמה היא 1.16-3.18
זרחן 4.6 כאשר הנורמה היא 2.5-4.5
basophils 0.01 כאשר הנורמה היא 0.02 -0.1
כל שאר הערכים הם בגדר הנורמה ובמסגרת האם אלו סימנים לחזרתה של המחלה חס וחלילה אני קצת דואגת לכן אשמח למענה !
בתודה מראש
רוני