שלום לך פרופ' בן יהודה,
האם למי שלקה ב GVHD כרוני, כ 9 חודשים אחרי השתלת מח עצם, עקרונית,
תוחלת החיים, או איכות החיים משתנה לרעה ?האם ניתן להיפטר ממחלה זו ?
תודה ושבת שלום,
דוד
שלום,
לאימי אובחנה לימפומה פולקולרית stage 2
קיבלה סדרה של טיפולי הקרנה בלבד לאזור המפשעה.
לאחר חודשיים בוצעה פסיקת פט סיטי ונמצא כי אין ממצאים.
המשך מעקב לפי בדיקות דם ומישוש בלוטות על ידי הרופא.
השאלה שלי האם זה בסדר להוריד את בדיקת הפט מהמעקב?
ובנוסף קראתי שלא באמת מחלימים מן המחלה אלא משיגים הפוגות בלבד.
האם אין החלמה מסוג לימפומה זאת?
שלום רב
האם ניתן להרחיב עוד על התרופה ג'קאוי ?
אודה אם יצורפו קישורים בנושא
תודה
משה
שלום רב,
עברתי בדיקת קרישת דם ונמצא שערך הבדיקה בנדון גבוה מה זה אומר ומה בודקת בדיקה זו?
כמו כן, נמצא LAC חיובי בבדיקת PTT - מה זה?
בתודה טרי
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון.
הכוונה בבדיקה הייתה האם PTT RATIO (STARGIO ו-LAC חיובי בבדיקת בבדיקת קרישה מצביעים קשורות להתפתחות סרטנית?
לידיעה עם הכנסת שם הבדיקה בגוגל הגעתי לאתר האגודה למלחמה בסרטן מה
שהביא אותי להיכנס לפורום זה . מעניין למה?ׁ
אני מואבחן כ PV מזה שנים רבות (מעל 15). מטופל בשילוב של הידראה + הקזות + אספירין. שומר קבוע על רמות טובות של המוגלובין והמטוקריט ומתפקד מלא.
לאחרונה יש לי תופעה של טעם מתכתי חזק בפה וגם הבל פה בריח מתכתי חזק. יחד עם זאת, עקב ההקזות רמת הברזל בדמי נמוכה ביותר (באיזור 5).
האם זוהי תופעה מוכרת ? האם היא מעידה על החמרה/שינוי במצב המחלה ? מה ניתן לעשות כדי להקל עליה ?
בס"ד
ערב טוב ד"ר , בני עבר חודש של הקרנות בשילוב סטרואידים כהכנה להשתלת מח עצם עצמי ללימפומה נון הוצקינס מדיאסטינום b cell ועכשיו הוא נדרש להוריד את הסטרואידים בהדרגה , וברגע שהוא מוריד מתחיל פיק של חום בסביבות 38- 39 ללא שום סימן של דלקת או משהו כזה...
רציתי לדעת מה מקור החום ? אולי זו סוג של התמכרות לסטרואידים שמאותת ע"י חום ?? תודה רבה !
ברצוני לקבל הבהרה לגבי הממצא בבדיקת דם שעשיתי
.נמצא פס השקעה חלש
פס השקעה חלש מסוג IgG Kappa
הרופאה הסבירה לי שישנה סטייה קלה בחלבון שקשור למח העצם וצריך לבדוק מגמה עוד כמה חודשים. ברצוני להבין מה אומר הממצא והאם כדאי לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר
חולה סי אל אל.מאז 2010.
עם חשד להחמרה/לא בטוח שטרנספורמציה,מטופל בצ'ופ אר.אך כבר במחזור הטיפולים הקודם נתגלתה אלרגיה למבטרה.בטיפול האחרון נוסתה פעם נוספת נתינת מבטרה,מה שהביא לקשת תגובות גרד,פריחה בכל הגוף וקשיי נשימה.לאחר ימים נרשמה ניוטרופניה 100 ולויקופניה 2200.
הקטע המדאיג אותי כרגע (יכול להיות שדבק במשהוא שולי) היא נשירת שיער - זה קוסמטי ובגילי המתקדם ,מתקבל בהבנה...
הקטע השני,והוא הבעייתי יותר,הוא אבדן טעמים.כל מאכל ושתיה מקבל טעמים שאינו "כתוב בתורה".... היש משהוא למניעה?
תודה מראש!