שלום רב,
אני מקבלת תרופה בשם הידראה.
התגלו לי טסיות ברמה נמוכה מאוד כ - 16,000, האם יש קשר בין צריכת התרופה למספר הטסיות ?
ץודה על המענה
דר שלום
לאמא שלי אבחנו מיסטוציטוסיס מערכתי בדם .הבנתי שזו מחלה נדירה ואין בישראל יותר מ 3 בני אדם שיש להם מחלה זו.ידוע לך האם יש יותר מקרים בארץ ? מה הטיפול המומלץ ? האפ יש מישהן שהוא מומחה במחלה ? והאם כדאי לפנות ליעוץ בחו"ל
לתשובתך אודה
שלום פרופ'
אבא שלי בן 67 גילו לו לימפומה פליקולרית. בביופסיה שנלקחה מהמפשעה רמת הגידול 1-2. היום הגיעו תוצאות הפט וישנם גידולים גדולים בכל הגוף (גם בצוואר, טחול, רטרואפינאום, מפשעות, בית החזה, עמוד השדרה ) הגידולים הגדולים ביותר הם 17 ס"מ 15 ס"מ, 11 ס"מ. הוא טופל כבר היום בבנדומנסטין 200 *2 (הוא כבד משקל) ללא מבטרה (הרופא החליט לא להוסיף בשלב זה). הרופא ציין כי מוקדם מידי לדבר על פרוגנוזה היות ולא ברור איך יגיב לטיפול אך הבהיר כי מצבו קשה. האם יש סיכוי להאריך את חייו ומה המלצתך? תודה
בן 35 עם CLL קראתי בהרבה אתרים באינטרנט שחולים עם CLL -
מפתחים לרוב סרטן משני ? האם נכון ?? האם הסיכון גבוה לכך גבוה משמעותי או סיכון קל , (כמו שאומרים שמעשנים עלולים לפתח סרטן ו- או סרטן ריאה , האם זה בערך אותו סיכוי או סיכון גבוה יותר או נמוך יותר) יש הרבה מעשנים ללא סרטן .
ואם כן מה ניתן לעשות?? בדיקות מקידימות כמו במעי הגס או משהו אחר , תזונה מסויימת או שלא ניתן לעשות כלום ויש "לחכות" לסרטן המשני .
אודה לך על תשובתך.
שלום,
הייתי רוצה לדעת עד כמה סביר שהמחלה הזו עוברת טרנסופרמציה לדרגה אגרסיבית בסוג זה?
כמו כן, במידה והדבר קורה מה פרוטוקול הטיפול המקובל?
אני שואל זאת בקשר לאבי (בן 74) אשר אובחן בסוג זה לפני חמש שנים ללא
תסמינים מיוחדים עד היום, אך כרגע מראה סימנים של לימפומה אגרסיבית בפט
,עבר גם ביוספיה לפני מספר ימים טרם נתקבלו תשובות הביופסיה.
בתודה מראש,
אורי
שמי תהילה ואני סובלת מ CML קרוב לשנתיים. מטופלת בספריסיל 100.בבדיקת PCR לפני אחרונה התוצאה היתה 0.00.בבדיקה אחרונה שביצעתי התוצאה היא: 0.004.האם יש מקום לדאגה?
שלום ,
אימי אובחנה ביוני 2013 עם לימפומה בשריות לימפה בטניות , לאחר טיפול כימי עם השגת תגובה טובה . כעת בסיום הטיפולים נמצא קשריות לימפה חדשות וקולטות בשער הכבד . בוצע FNA מהגוש הפרי פנקראיטי אך הבדיקה אינה אבחנתית .
הרופא המטפל הציג זאת בישיבת צוות ודעת רוב הרופאים הבכירים הייתה להתקדם לטיפול להישנות מוקדמת של הלימפומה מבלי צורך בהעמקת בירור לאור היעדר נגישות הבלוטות לביופסיה מילעורית ולנוכח הסבירות המאוד גבוהה כי מדובר בהישנות מחלתה . דעת מיעוט בישיבה כולל הרופא המטפל ללכת לביופסיה בגישה לפרוסקופית .
בגלל פרדוקס הרופאים ההחלטה הועברה לידינו , וכעת אנו בדילמה ?
. אודה לתשובתך
בן 64 , סובל מפוליציטמיה ורה , נוטל 3 כדורי אידראה ביומיים (יום 1 ולמחרת 2)
בבדיקות דם לאחר הקזה , ההמוגלובין ןההמטוקריט - תקינים.
19.08.2013 - טסיות PLT= התוצאה 373
04.11.2013 - טסיות PLT= התוצאה 784
06.01.2014 - טסיות PLT= התוצאה 782
שאלותי : האם זוהי תוצאה "מסוכנת" ואם התוצאה יכולה לשוב ל"נורמה" ?
האם יש צורך בפעולה כלשהי , כמו נטילת תרופה ?