שלום!
לפני 6 שנים היה לי סר טן שד סטג' 1 עם סיכון גבוה להישנות.עברתי למפקטומי הקרנות טיפול בפמרה וטיפול כימותרפי מונע בטקסוטר.
עד עתה כל הבדיקות היו תקינות כולל ממוגרפיה ואולטרסאונד שעשיתי לפני כחודש וחצי ,אלא שבגלל עלייה במרקר של CA15.3 וכן כאבים בעוצמות שונות ובתדירויות שונות שיש לי בצלעות בצד ימין הונחיתי לבצע בדיקת PET CT .
התוצאות של הצוואר החז ה בטן ואגן היו טובות ללא ממצא פתלוגי אולם בעצמות התשובה גרעה:
קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגע ליטי גדול בצלע 9 מימין עם יצירת גוש רקמה רכה קישורי בגודל 5.2 על 4 ס"מ הגוש לוחץ על הפלאורה.
קליטה פתולוגית של כגע בגוף החוליה L2 ללא ממצא ברור בCT.
לסיכום:פיזור בשלד.
האונקולוג הורה לי לבצע ביופסיה.
האם מדובר בסרטן בעצמות בוודאות?
נא התייחסותכם לנתונים.
מדובר בצד ימין שבו היה סרטן השד
שלום פרופ'
האם אפשר לחלות בהוגקין שהדרגת ממאירות שלה היא איטית?
אם כן, האם הטיפול במחלה הינו אפקטיבי כמו הוגקין רגיל?
האם בהשוואה לנן-הוגקין איטית יש סיכוי ריפוי גבוה יותר?
תודה מראש
שלא כמו ב-NON HODGKIN LYMPHOMA המשמעות של דרגות הממאירות בהודג'קין אינה ברורה. אנו מחלקים את הלימפומות מסוג הודג'קין להודג'קין קלאסי שבו אין משמעות לדרגת הממאירות והודג'קין שנקרא NODULAR LYMPHOCYTIC PREDOMINANT שמתנהג כמו לימפומה שאינה הודג'קין "איטית" ובו יש יותר נטיה לחזרת המחלה.
אבא שלי בן 65, התגלה אצלו NHL מסוג Follicular Lymphomaבשלב 4 דרוג 1-2.
הרופא המליץ על טיפול ב- Bendamustine
יש לי שלוש שאלות:
1. האם יש יתרון בשלוב של Rituximab
2. שמעתי על מספר מחקרים חדשים שמראים שיפור בטיפול ב- Anti-VEGF -Angiogenesis and antiangiogenic therapy in non-Hodgkin's" lymphom". האם יש יתרון כלשהו בשילוב AntiGiogenic במהלך כל הטיפול ואחריו כאמצעי מונע לחזרה של הגידול.
3. האם יש יתרון כלשהו בטיפול ב- R-CHOP בשלב כלשהו ? הביופסה שנלקחה הייתה מהמפשעה ויתכן שחלק מהגידולים בגוף העליון עברו לדירוג גבוהה יותר (אגרסיבי)
תודה רבה,יניב
1. האם יש יתרון בשלוב של Rituximab בהחלט!!! כולל טיפול אחזקה במשך שנתיים לאחר תום הטיפול
2. שמעתי על מספר מחקרים חדשים שמראים שיפור בטיפול ב- Anti-VEGF -Angiogenesis and antiangiogenic therapy in non-Hodgkin's" lymphom". האם יש יתרון כלשהו בשילוב AntiGiogenic במהלך כל הטיפול ואחריו כאמצעי מונע לחזרה של הגידול.זה לא בקו ראשון השימוש בתרופה הוא נסיוני בלבד
3. האם יש יתרון כלשהו בטיפול ב- R-CHOP בשלב כלשהו ? הביופסה שנלקחה הייתה מהמפשעה ויתכן שחלק מהגידולים בגוף העליון עברו לדירוג גבוהה יותר (אגרסיבי) לא אוכל לענות בלי לראות את ההדמיה
שלום
חליתי בלוקמיה ALL כשהייתי בת 9 לאחר שלוש שנות טיפול לערך הבראתי וכיום אני נמצאת בנסיגה מלאה , כיום אני בת 32 וברצוני להיכנס להריון רציתי לדעת אם ביכולתי לעשות כך כשארצה או שיש בדיקות מסויומות שכדאי שאני אעשה שהם קצת יותר מבחורה שלא הייתה חולה שמעוניינת להיכנס להריון
כחלק מהמעקב שלי אני צריכה לעשות אקו לב ובדיקות דם , בבדיקת האקו לב האחרונה שעשיתי לפני כעשרה חודש לערך היה הכל נורמל ערך הEjection fraction שלי היה 50% האם זה נתון שצריך להדאיג אותי? האם יש לי בעיה מסוימת?
אשמח לדעת
בברכת יום נעים
רוני
מבקש לדעת אילו ערכים נבדקים בבדיקת הדם המטרימה לתרומת מח עצם, מעבר לאלה של מערכת החיסון; ויטמינים, מינרלים, עקבות סמים וכו'.
תודה.
ילדה בגיל 1.7
בבדיקת דם מהוריד תמיד נויטרופניה- 200 נויטרופילים בערך..
ולמחרת חוזרים על הבדיקה - אל מהאצבע ופתאום 1000-1200 נויטרופילים ..
מה העניין? למה בדיקת דם מהוריד שונה מהאצבע?
זה קרה כבר 3 פעמים בהפרש של שבוע..