תודה על תשובתך.
אשמח לעוד הבארה:
1. מה החסרונות והסכנות בטיפול האחזקה?
2. המליצו לי על טיפול אחזקה כל 8 שבועות. האם יהי יעיל גם במרווחים של יותר מ-8 שבועות?
תודה
פרופ׳ דינה שלום רב,
בהמשך למענה שלך בעניין תקופת צינון, כמה זמן מוגדר 3 שבועות או 5 שבועות עד שמח העצם ייצר תאי אב חדשים אנחנו זקוקים לעוד 2 מיליון תאי אב על מנת לבצע השתלה עצמית. והאם עדיף לבצע איסוף ישירות ממח העצם בניתוח בתל השומר או שוב פעם דרך אשפוז יום במכונה. ממש חשוב לנו שזה יצליח! תודה לך!
שלום רב,
היום התבשרנו כי יש עלייה בחלבון ככל הנראה צריך להתחיל טיפול בקו שני(בכדור רבלימיד) ,אימא אחרי השתלת מח עצם
האם יכול להיות מצב ששוב אימא תצטרך לעבור השתלת מח עצם פעם נוספת?
מה התנאי המקדמי לזה?
בנוסף לא ברור איך זה חוזר אחרי השתלה ,אימא שואלת הרי הקימו לה מערכת דם חדשה והרגו את התאים (ואת הגוף שלה) בכימתרפיה ,אז למה זה חוזר?
אשמח לקבל תשובה
אתי
מדובר במיאלומה נפוצה
ואימא בת 61
עברה השתלת מח עצם ביוני 2012
תודה על התשובה.
ז'א שבמקרה של אימא לא ניתן כרגע לדבר על השתלה חוזרת כי יש הישנות? הכוונה שלך אם היא הייתה ממשיכה להחות בהפוגה למשך שנתיים מההשתלה אז ניתן לדהר על השתלה חוזרת?
שוב תודה אתי.
שלום וברכה.
ב2010 גילו אצלי פלסמציטומה," במיח עצם היו 5-10% תאי פלסמה מונוקלונליםלקאפה וקיבלתי טיפול בקרינה.חלה עליה בפראקציה ואנמיה לאחרונה".ורוצים לטפל בי כמו מיאלומה.
האם זו אותה מחלה בעצם? האם בעצם יש לי מיאלומה מ2010 בצורה אחרת? לא מצליח להבין ממה שאני קורה.
תודה.
פרופסור שלום ,
אני גר בברלין ואני בן 35 וגילו לי מלפני חודשיים LOW RISK APL ,ללא היסטוריה של לוקמיה או סרטן.
אני ברמרסיה כרגע ואני בשלב CONSOLIDATION
מטופל עם ATRA ,TRISENOX ,הבנתי שזה טיפול חדש ללא כימותרפיה וזה טיפול חדש בעולם ,מה לדעתך הסיכוי למחוק את הלוקמיה הזה כלל ,ואם הסיכוי שלויקמיה פרומיאלוציטית חדה תחזור הם גבוהים .שאלתי האחרונה היא האם לדעתך TRISENOX פוגע בסיכוי להביא ילדים.
רב תודות על תשובתך המהירה!
אגב קבלתי המלצות שאת הכי טובה בבתחום לכן פניתי.
המוגלובין כה נמוך לגבר בן 93 לאחר צינתור והחלפת מסתם הרבה יותר מסוכן ממתן דם. הסיכון העיקרי בבמצב שאתה מתאר הוא גודש ריאתי בעיקבות העירוי שיטופל בקלות על ידי מתן משתנים.