שלום,
חולה מיאלומה . 11 חודשים לאחר השתלה. עשיתי חיסון נגד דלקת ראות כשנה לפני ההשתלה. האם ההשתלה מחקה את החיסון ויש צורך לחזור ולחסן שוב או שעלי להתחסן רק לאחר 5 שנים כרגיל.
שלום פרופ' בן יהודה!
ברצוני לדעת מה סיכויי הישנות מחלת נו הוצקין לימפומה מדיאסטינום מסוג larg b cell לאחר השתלת מח עצם עצמית שעברה בקו הראשון לטיפול ?? ואם כן כמה שנים נקיות נחשבות לריפויי מלא ?
תודה רבה לך ויום טוב !
הבן שלי בן חמש עשרה שנים,מזה שנה וחצח בדירת ספירת הדם מראה ערכים של לימפוציטים 55.5,mchc 34.7 וrbc 4.9 /מאוד מודאגת ...המטולוג המליץ על בדיקת מח עצם.אודה לגבי חוות דעת.
שלום.
אבא שלי סובל מנויטרופניה כבר שנתיים, עשו לו בדיקות דם שונות (חוץ ממח עצם), בהם שללו איידס או כל מיני תסמונות אחרות, ועכשיו הערכים של הנויטופינים ירדו ממש ל-490 מה שלא היה לפני, אז הרופא החליט לשלוח אותו לבדיקת מח העצם. באבחנה כתב: האבחנה היא נויטרופניה אוטואימונית אך קיים חשד לSMD. אנחנו מקווים ממש שלא מדובר בSMD. אך אבי נוהג לרוץ פעמיים בשבוע, פעם אחת 5 קילומטר ופעם נוספת 10 קילומטר. אני רוצה לדעת אם כרגע כשהערכים של הנויטורפינים הם 490, וידוע שהגוף חשוף לזיהומים, זה יועיל שירוץ או יכול רק להזיק?
אמא שלי חולת לוקמיה לאחר השתלה עם GVHD קשה עדיין מאושפזת,
אני עוברת פעם בשבוע חיסון נגד אלרגיה לקרדיט אבק הבית - החיסון נגד אלרגיה מכיל כמות מזערית של האלרגן הגורם לנזלת
האם יש סכנה לשהות לידה לאחר החיסון ?
אני בת 66 מלפני כ 6 שנים חלה ירידה הדרגתית בטרומבוציטים ונויטרופילים בספירת דם. לא קיבלטי שום טיפול אני רק במעקב. לאחרונה היה לי כאב גרון שנמשך כ3- חודשים והפנו אתי לעשות MRI : עדין לא קיבלתי תשובה.עשיתי ספירת דם חוזרת ובה התוצאה היתה מאד נמוכה של 300 נויטרופילים ו-39000 טרומבוציטים.הרופא ההמטולוג היפנה אותי לעשות FLOW ואיבחן שיש לי ריבוי 57CD T LGL .לדעתו שמוקדם עדיין לקבל טיפול והמליץ לעקוב על ספירת הדם. אם בתשובות ירדו עוד הטרומבוציטים והנויטרופילים הוא שוקל לתת סטרוידים ומתוטריקסט. או ניופוגן. שאלתי:|1.היא אם הטיפול או חוסר טיפול מתאים לי.?2. האם מסוכן להיות בסביבת אנשים?תודה רבה . מחקה ממך לתשובהנחמה
1.היא אם הטיפול או חוסר טיפול מתאים לי.? כן2. האם מסוכן להיות בסביבת אנשים? לא כדאי להיות בסביבת אשנים חולים
תודה רבה
בזמן היותה בריאה
neutrophils 6.5%
neutrophils abs- 0.5
atypical lymph 27.2%
atypical lymph 2.1
basophils 0.2
כל שאר הערכים בנורמה
נא עזרה
שלום רב.
מזה כשנתיים יש לי בלוטת לימפה נוקשה בצוואר- שני US יצאו תקינים (גודל 0.9), בדיקת דם באוקטובר 2012 יצאה תקינה.
בשבוע שעבר ערכתי בדיקת דם שגרתית, התוצאות:
WBC 11.09
NEUTROPHILS 3.33
LYMPHOCYTES 7.21
MONOCYTES 0.22
HB=12.4 פריטין=1.2 ברזל=40.7, ותפקודי תריס: TSH=7.14, FT4=15.42.
בעוונותי אני סטודנטית לרפואה, הבנתי שרופאת המשפחה לוקחת לי אנמנזה ללימפומה. שלחה אותי לבדיקת דם חוזרת ביום א' (גם בגלל הספירה הלבנה וגם בגלל תפקודי התריס)+ US צוואר+ כבד וטחול.
הייתי שמחה לדעת מה דעתך על כך.