שלום רב,
אני בשבוע 25 ובמסגרת ספירת דם בוצע משטח מיקרוסקופי והתקבלו בין היתר התוצאות החריגות הבאות:
Lymphocytes % confirm.16 (הטווח 22-44)
Myelocytes % Confirm 1 (הטווח 0-0.1)
שאר הערכים תקינים ובמסגרת ספירת הדם הערכים היחידים שנמצאים בחריגה הנם:
RBC-Red Blood Cells 3.55 (הטווח 4-5.2)
המוגלובין 10.9 (הטווח 12-16)
Hematocrit 33.5 (הטווח 36-46)
אודה להתייחסות לתוצאות, האם הן תקינות בהריון?
אישתי נמצאת בהפוגה מליפומה מזה כשנה.
בשבוע האחרון היא ביצעה בדיקת אלוטראסאונד לטובת מעקב סטנדרטי בבטן והצוואר.
2 ממצאים מטרידים עלו בבדיקה:
1. שלפוחית שתן בעלת קיבולת קטנה.
2. טחול מעט מוגדל -13 ס"מ.
רק מציין שיש לה תלסמיה מינור.
האם הממצאים צריכים להדאיג אותנו?
תודה מראש,
דוד
שלום, אני בת 41 , הובחנתי כחולת ET ב 2011. טרומבוציטים שלי עד עכשיו היו בין 650 ל 770. לפני כחודשיים הם עלו ל 950 ובבדיקה חוזרת מינואר 2014 - 1133 , לימפוציטים ירדו ל 19.4 %. בבדיקות קודמות: JAK2 V617F זוהתה מוטציה, אריטרופואטין נמוך - 1.8. לא זוהו BCR-ABL Qualitative. עד עכשיו קיבלתי רק מיקרופירין 85 ג"ר.
האם אני כבר חייבת להתחיל טיפול בכדורים ? על איזה טיפול את ממליצה ? האים אני צריכה לבצע בדיקות נוספות ? האם לפי דעתך, הדיאגנוזה גיא נכונה ?
תודה רבה לך מראש.
שלום פרו'
ירידה במשקל עקב HL קורה בגלל ירידה בתיאבון או בגלל תהליכים פנימיים אחרים?
אני שואל זאת משום שאצלי לדוג' לא נפגע התיאבון בכלל ואפילו להפך- ועדיין מרזה.תודה מראש
אני סובל מהמחלה כמעט חמש שנים. את הבלוטה הראשונה הוציאו לביופסיה(ולאחר מכן הקרנה מקומית) את השניה, שהופיעה באיזור אחר של הגוף, לאחר כשנתיים, גם הוציאו לביופסיה(בגלל שחייתי באותה תקופה בחול). לאחרונה הופיעה לי בלוטה שלישית באיזור נוסף(צוואר-ראש), והרופא המטפל חושב שאין צורך בביופסיה נוספת וכמו כן חושב שמיקום הבלוטה לא מפריע לתפקודי(בלוטה של כ 3סמ). שאלתי היא כזאת,
מאחר ובחמש שנים האחרונות חייתי כמעט ללא גידול בגופי, דבר שתרם לתחושתי הנפשית ואולי גם הפיזית הטובה, לא כדאי גם להוציא את הבלוטה השלישית(הבודדה עד כה) ולחיות אולי עוד שנה-שנתיים ללא גידול בגופי? אולי גידול קיים ומתפתח בגוף מעצים וממנף את המחלה? אולי גידול קיים בגוף עלול לגרום ליותר עייפות וסימפטומים אחרים? אולי הוצאת הבלוטה תעכב מעט את התפתחות המחלה? בבחינה נפשית אני בטוח שעדיף לי בלעדיה...