שלום רב,
לפני כחודשיים החלו אצלי כאבים בכתף שמאל עם הקרנה לזרוע. אולטרסאונד שד יצא תקין. באולטרסאונד כתף וזרוע נמצא בוריסיטיס קל וכן הודגמו מספר בלוטות לימפה שהגדולה בהן היא 2 סמ על 1 כן נרשם שהבלוטה שמורה. כך גם התשובה של אולטרסאונד לפני מספר ימים.שעשיתי בשנית. בנוסף החלו אצלי כאבים גם ביד ימין ואף ברגל שמאל. בבדיקות הדם נכתב כי הWBC הוא 3.1 ונטרויפילים 1.7 שאר הערכים היו תקינים. עוד אציין כי כבר 20 שנים אני חולה בלופוס ויש לי עדויות בבדיקות הדם לנוגדני גרעין לרבות ANA שיצא 1:160 . בעבר היו גם ערכים נמוכים של כדוריות דם לבנות .אני מאוד חוששת מה לא בסדר אצלי בגוף . אודה על תשובתך מה דעתך על הממצאים והאם לדעתך יש עוד בדיקות מלבד אלו שעשיתי שכדאי לעשות והכל על מנת למצוא את מקור הבעיה
תודה רבה.
פרופ בן יהודה שלום,
תודה רבה על התייחסותך לשאלתי. אני אכן אנסה לפנות לראומטולוגית המטפלת בי.
עם זאת רציתי לשאול האם את חושבת שיש בדיקות נוספות (מעבר לאולטרסאונד של בית השחי כתף זרוע ושד ובדיקות דם אשר בוצעו )אותם עלי לדרוש לשם הבירור המעמיק יותר מדוע נפוחה בלוטת לימפה כמעט חודשיים ויש לי כאבים בזרועות וברגל. עניין הבלוטות מאוד מטריד אותי ...תודה שוב על תשובתך.
תודה רבה על תשובתך המהירה.
מה הכוונה ביעוץ המטולוגי? אז מה זה יכול להיות?
תודה רבה
אני ממוצא חצי עיראקית חצי מרוקאית ו- WBC היה גם בטווח הנורמה בשנים קודמות (8) , בת 44 טרם התחלתי טיפולי פוריות והיו בדיקות לבירורים ראשוניים.
בחצי שנה האחרונה בעקבות בדיקות לטיפולי פוריות נתגלו בבדיקות הדם ערכים נמוכים של( WBC (3.5 ,2.8, 3.9, 3.9, 3.2. בבדיקה האחרונה ערך נמוך גם של נטורופילים ABS 1.5 וערכים נמוכים ב MCH 32 ו MCHC 32 ו MCV 99.
שאר הערכים נמצאים בטווח הנורמה בתוך הסוגריים. שאלתי היא האם אני חולה במחלה שעכשיו ירדו לי כל הזמן כדוריות הדם הלבנות?
אנא חווי דעתך על תוצאות הבדיקות.
תודה
הדר
אני ממתין לתשובת ביופסיה שנלקחה מהצוואר.
בן 28 ללא תסמינים, בדיקות דם תקינות, במשקל/בכושר שיא.. כבר שנתיים "סובל" מהגדלה של בלוטות שלאחר זיהום חריף. לפני שנה בוצע ביופסיה כריתה שיצאה תגובתית.
בלוטה אחת בלבד מתוך מספר רב של בלוטות גדלה ב3 מ"מ בביקורת החצי שנתית , לפני חצי שנה לא היה כלל הגדלה מלפני שנה.
רציתי לשאול:
הביופסיה(FNA) נלקחה מהבלוטה הכי גדולה, אך היא באותו גודל כבר שנה חצי! במידה וחליל מדובר בגידול שהמקור שלו בבלוטה אחרת(נגיד זאת שגלה) האם ניתן לגלות בבלוטת שהם קרובות עדות לך?
האם בלימפומה שהדרגת ממאירות שלהם היא איטית במיוחד, ייתכן באופן ריאלי שבלוטות גדלות פחות מחצי ס"מ בשנה?
אשמח לקבל הערכה
בברכת סופ"ש נעים
אני בת 42 חולה בCML כבר 7 שנים בCML ומטופלת בגליבק ברמיסיה מולקולרית. לפני כמה חודשים גיליתי גוש בשד שהתברר כסרטני וגם אובחנתי כנשאית של brca1 אני אחרי ניתוח כריתה ומועמדת לטיפול כימותרפי. האם ידוע על שילוב מחלות כזה והאם כימותרפיה לסרטן השד יכולה לפגוע ברמיסיה המולקולרית שאני מצויה בה?
תודה שרון
פרופ' בן יהודה תודה רבה על התשובה המהירה. ובכלל על פועלך בשביל החולים יידעתי בתשובתך את האונקולוגיות ואשמח להתייעץ כשיגיע השלב ההורמונלי.
פרופסור בן יהודה יקרה
אני חולת CML מזה 8 שנים ונוטלת גליבק ובחודשים האחרונים בסרטן השד. ההמלצה הטיפולית לעת עתה היא ללא טי פול כימותרפי אלא טיפול בטמוקסיפן ואחריו טיפול ב מעכבי ארומטאג (אחד מהנ"ל אנאסטרוזול, לטרוזול או אקזמסטאן) ענית לי שידוע על תעוד בעניין אשמח לקבל את דעתך שרון
פרופסור בן יהודה
פונה אליך לברר לגבי הטיפול ההורמונלי והקשר עם גליבק זאת לאור כך שיכול להיות מצב שיחליטו בגלל תוצאת אונקוטיייפ נמוכה י17 לא לתת כימו ולעבור להקרנות וטיפול הורמונלי.
שלום
לפני 14 שנה היה לי גוש בבלוטת התריס עם חשד ללימפומה
והמלצה לבדוק בלוטות לימפה בבטן ובמפסעה בסוף עברתי את הניתוח
והממצא יצא שפיר בבלוטת התריס אבל ליתר ביטחון אחות של אמי המליצה לי לעשות בירור אם באמת יש לימפומה בגוף באזור הבטן והמפסעה כי כל הזמן בשנים שקדמו לפני הניתוח אף רופא לא אמר גם על ממצא בבלוטת התריס ופתאום ככה קראו לי דחוף מהבית שהגיע לעשות ניתוח אז ליתר ביטחון היא פנתה לדיד שלה
שהוא פרופ גדול בירושלים אני נמנעת מלהזכיר את שמו כי אינני יודעת אם הוא רוצה שהגיד את שמו והגעתי אליו ליעוץ והמליץ לי ואף הייתי מאושפזת יומים בהמטולוגיה הדסה לפני 12-14 שנה בערך ועשה לי כל מני בדיקות לראות אם יש משהו וגם את הבדיקה של מח עצם תחת מקרוסקופ כולל ביופסיה רקמת עצם
והכל יצא תקין וכל פעם הוא ממליץ לי לחזור על הבדיקה זאת
למרות שספירות הדם תקינות אצלי וכל כמה שנים הוא מתקשר אלי או שולח מאיילים על מנת להזכיר לי לעשות בדיקה שכזאת
פעמיים לאחר האישפוז אף עשיתי בדיקה והכל יצא תקין
ולפני שלוש שנים בינואר גם עשיתי לא אצלו אצל רופאה בתל אביב כי היה לי קשה להגיע עד לירושלים ואף יצא תקין
ושלחתי לא את התוצאות וכעת היום הוא שלח לי מאיל ששוב הוא רוצה בדיקה שכזאת וכעת הרופאה שעשיתי אצלה את בדיקה לא בארץ ושלחתי לה מאייל
והיא כעת לא זמינה לשאול מה לעשות הוא שוב רוצה שהחזור על הבדיקה למרות שהסיפרות תקינות והכל תקין מה דעתך על הכל
אשמח לקבל תשובה
ברשותך רציתי לשאול האם נתקלת בתופעה הבאה:
בן 52.5 עם מגוון חריגות אנדוקרניות לא מוסברות.
הטסטוסטרון נמוך בעקבות מיקרואדנומה בהיפופיזה עם היפוגונדזים מרכזי.
בכל פעם שהטסטוסטרון נמוך ישנו לויקוציטוזיס בין 11.5-15 עם סטיה שמאלה.
בעליית הטסטוסטרון לאחר זריקות נבידו יורדת הספירה לתקינה בגבולות הקרובים לערך העליון.
האם בניסיונך הרב נתקלת בתופעה ויש לכך הסבר?
תודה!
בני ה20 אובחן לפני כחודש וחצי בלימפומה נון הוצ'קין מסוג מדיאסטלית תאי B גדולים .הוא מטופל בפרוטוקול R CHOP .. ביצע שני טיפולים עד כה..בדקנו את תחום הרפואה משלימה לנושא חיזוק המערכת החיסונית. דר יאיר מימון המליץ על דיקור וכן על נטילת תמצית צמחים הקרויה tonix -r המבוססת על רכיבים הבאים: ASTAGALUS MEMBRANACEUS , WOLFIPORIA EXTENSA ,ATRACTYLODESMARCROCEPHALA , LYCIUM CHINESE ,LIGUSTRUM LUCIDUM, GANODERMA LUCIDUM,CORDYCEPS SINENSISההנחיה ליטול את המינון (60 טיפות 3 פעמים ביום) למעט ביום הטיפול הכימותרפי ו3 ימים שלאחריו.השאלה- האם נטילת תמציות צמחים מסוג זה שלא ביום הטיפול הכימותרפי ובימים הסמוכים לו , יכולה להזיק באופן כלשהוא לטיפול או בכל מובן אחר.מה המלצתך?תודה
תודה רבה.הרופא בתחום הרפואה המשלימה אמר שהחומרים הכימותרפים מתנדפים מהגוף לאחר כ- 48 שעות , ולכן למען הספק והזהירות (למרות שהוא מאמין שאין בעיה) הוא ממליץ לא ליטול את צמחי המרפא בימי הטיפול ואף 3 ימים אחרי הטיפול עד שהטיפול הכימי עשה את שלו .שאלה ראשונה - האם זה נכון שהטיפול הכימותרפי יוצא מן הגוף לאחר כ48 שעות ומסיים את פעולתו ?שאלה שניה- האם לאחר שהחומר הכימותרפי צא מהגוף יכולה להיות עדיין סתירה של צמחי המרפא עם הטיפול הכימותרפי?שאלה שלישית - האם נטילת צמחי מרפא באותו שבוע בו המערכת החיסונית יורדת (השבוע השני לאחר הטיפול) - יכולה לעמוד בסתירה לטיפול הכימותרפי שניתן שבוע קודם לכן ? בתודה מראש.