שלום פרופסור,
לאמי אובחנה לימפומה פוליקולרית stage2 באזור המפשעה.
לאחר בירור הוחלט על סדרה של 15 הקרנות לאזור המפשעה.
בוצעה בדיקת pet לא נמצאו ממצאים נוספים למעט נקודה קטנה שהייתה באזור הבלוטה שנלקחה ממנה הביופסיה.
התקיימה עמך התייעצות ואישרת שאכן הטיפול שהומלץ נכון.
לפני כחודש סיימה הקרנות.
בבדיקות הדם שביצעה השבוע WBC ירד מ5 .ל4.5 וההמוגלובין מ 12 ל11.5
האם הירידה יכולה לנבוע מטיפול ההקרנות?
מה המשך הטיפול והמעקב המקובלים לאחר סיום ההקרנות??
תודה רבה.
הי . אף רופא שהיינו אצלו לא יכול להסביר לי בפרוש את תוצאות בדיקת הCT שלי!
כולם אומרים לי "זה שום דבר, יהיה בסדר" - זה ממש לא נשמע לי כמו שום דבר!
"מודגמות בלוטות קטנות בודדות ברטרופריטונאום רוחב עד 5 ממ ובלוטות מזנטריאליות קטנות"
מה זה אומר? למה יש לי כאבי בטן , בחילות והקאות? מה יש לי???
הוא אמר לי וזה ציטוט "זה כלום"
אני יכולה להעביר לך את התוצאות הבדיקה איכשהו?
בבדיקות הדם שביצעה השבוע WBC ירד מ5 ל4.5 והמוגבל ובין מ 12 ל11.5
פרופ' דינה בן יהודה היקרה,
אני מאובחן כ-3 שנים כחולה במיאלומה רדומה. כל שלושה חודשים אני נמצא במעקב בתל השומר. עד עכשיו אני לא יודע לאיזה קטגוריה רפואית אני שייך. כשאני פונה לבטוח בריאות או סיעודי מבחינתם אני מוגדר כחולה סרטן וכך מתייחסים אלי. מבחינת המוסדות (בטוח לאומי, עבודה, מס הכנסה , עיריה וכו' אני נחשב אדם בריא. רציתי לדעת אם את יכולה להגדיר את המונח הרפואי למצבי, אני מרגיש לא פה ולא פה, כשצריך לקבל אני בריא וכשצריך לשלם אני חולה. כמובן שאני מעדיף לשלם ולהשאר בריא. אך חשובה לי לדעת את ההגדרה.
תודה ובברכה
פיני
שלום וברכה!
ברצוני לקבל יעוץ זה עניין חשוב מאוד בתאריך :25/7 בעלי עשה pet ct לאחר 3 שנים בהם הוא נקי מהודצקין נמצא כי :בבדיקה הנוכחית הודגמה קליטת יתר חדשה SUV MAx 6.6 בשטח של כ 2 ס״מ באחת הבלוטות השארתיות הידועות במיצג הקדמי מימין הממצא הודגם ללא שינוי על פיתה ct יחד עם זאת קליטת היתר כעת מעידה על הישנות מחלה פעילה בלימפאדנופתיה הידועה בתאריך:20/8הוא עובר ביופסיה בניתוח תוצאות הביופסיה :
Conclusion:
Adipose tissue showing areas of fibrosis,as well as lymphoid and regressive thy mic tissue.
Cholesterol clefts granulomata are also present.
No diagnosis of Hodgkin's lymphoma can be made in this biopsy .However ,in view of the nodular distribution of the lymphoid tissue and the presence of a few inflammatory cells, including occasional eosinophils,close follow up of the patient is necessary.
בתאריך 17/11 הוא עובר שוב pet ct האבחנה :בדומה לבדיקה קודמת גם כעת הודגמה אותה הבלוטה היפרמטבולית הידועה במעצר הקידמי פראמדיאני מימין הממצא הודגם ללא שינוי משמעותי בגודלו ובעוצמות הקליטה שוב ושוב הממצא מעלה חשד להישנות מחלה לימפופרוליפרטיבית פעילה.אין עדות נוספת ללימפאדנופתיה היפרמטבולית בכול שאר התחנות הנודליות מעל ומתחת לסרעפת על פינה Ct: הלב מוגדל על כול חדריו ללא שינוי משמעותי מבדיקה קודמת הודגמו גם הצללות ריאתיות ב RUL ככל הנראה שינויים בעקבות טיפול קרנית (לא עבר הקרנות ) וללא קליטה בתוכם קשרי לימפה ידועים ברטרופריטונאום ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת וגם כעת ללא קליטה
עד לפה כול האבחון אני יודעת שמאוד ארוך אבל בבקשה תעזרו לי אני לא רוצה שהוא יגיע לדרגה 4 כמו בפעם קודמת
אודה לכם מאוד יום טוב
תודה רבה לך על התשובה בקשר ללב מוגדל ולריאות זה תקין או שצריך לעשות בדיקות ?
אודה לעזרתך
למצוא סיבה לגאוט שחושדים שהוא משני, כתוצאה מהמוליזה של G6PD ואריתרופואטין נמוך.ספירת הדם טובה ללא חריגות.