שלום,אני חיילת בת 20, בעלת מחסור בG6PDלפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם כאשר בתוצאות הופיע CRP 25 וESR 22
לאחר כחודש הרופאה שלחה אותי לעשות CRP שוב, ויצא 28 בערך, וכשהגיעה התוצאה הזו, החליפו לי רופאה שהייתה קצת פחות מודאגת מהתוצאה אמרה לי ש/זה יכול להיות גם סתם, אז עזבתי את הנושא.
לפני מספר ימים עשיתי את הבדיקה שוב, והפעה התוצאה יצאה 35.8, ועכשיו אני מאוד טרודה מזה, כי ככל שעובר הזמן התוצאה גוברת.
יש לי דופק גבוה (120 בערך במנוחה), מיגרנות וכאבי גב במשך כשנה, שלא נגרמו מתאונה או כל חבלה אחרת.
אשמח אם תאמרי לי האם יש סיבה לדאגה , האם תוצאה מוגברת כזו מראה שיש משהו בטוח או לא ?
תודה רבה
בהריון ראשון שבוע 9+6 ולצערי הרופא לא מסביר כלום אשמח לקבל הבהרות מה אומרות הבדיקות הבאות HEMOGLOBIN A 78.4HBA2 1.9HEMOGLOBIN H 19.7 ( אבל בהערות כתוב חשד למוצטציה זו,אמת המוטציה בשיטה נוספת. וזה מה שמלחיץ אותי )
שלחו אותי לייעוץ המטולוגי אבל עד שיגיע התור אני בלחץ
האם יש משהו אצלי?
האם יש משהו אצל העובר? האם זה יכול לגרום נזק?
האם זה ניתן לתיקון?
האם יש לי סיבה לדאגה?
אהלן...אני בת 23, לפני כחודשיים גיליתי גוש בצוואר, ממש באמצע בין האוזן לכתף. נבדקתי אצל רופא המשפחה שלי ואצל מומחה א.א.ג ושניהם הפנו אותי לבדיקות כמו אולטרהסאונד צוואר ולימפות+בטן וכליות וב.דם.
המומחה טוען כי זוהי בלוטת לימפה מוגדלת ממחלה ויראלית (לא זכור לי מתי הייתי חולה בתקופה האחרונה) ובUS גילו עוד בלוטות לימפה מוגדלות גם בצד השני. הוא אמר לי שבמידה והגוש לא נעלם או גדל לחזור אליו עוד חודש, ואכן הגוש לא נעלם ואף גדל.
זה לפעמים מקשה עליי לבלוע, ולפעמים אפילו כואב. לפני כמה ימים קמתי מזיעה באמצע הלילה, ואני כבר לא יודעת אם זה סימפטום או שאני באמת כבר מתחילה לדמיין דברים. יש לי המוגלובין נמוך, אנמיה שצצה לא מזמן ולימפוציטים גבוהים.
משאירים אותי באוויר עם תשובות כמו " על פניו זה לא נראה סרטני" ומצד שני אני שומעת על מקרים ואף מכירה אנשים שלקח להם המון בדיקות ואין ספור חוות דעת עד שרופא גילה שזה סרטני, ועברו את אותן בדיקות שעברתי, וקיבלו את אותן תשובות שאני קיבלתי.
האם יש מקום להיות "נודניקית" לרופא שלי ולבקש ממנו ביופסיה?
שלום,
למרות שעברו 3 שבועות מאז ששאלת את השאלה, ברצוני להוסיף את ה-2 סנט שלי:
אינני רופא, אלא חולה לשעבר (3 שנים +) בלימפומה מסוג הוצ'קינס.
התאורים והסמפטומים שתיארת בהחלט מתאימים, גם, למחלה מהסוג הזה. זה לא מוכיח כלום, אבל תמיד כדאי להיות בטוח אשר לפספס, בנושא כזה.
אני מטופל בעזרת הידריאה 500 מ"ג ואספרין ולפעמים אף הקזות דם. בנוסף לכך אני עומד לעבור ניתוח החלפת מסתם מיטרלי בלב מה שיצריך קבלת תרופה משתנת . איך מטפלים בטיפול סותר זה ?
שאלה נוספת : האם יתכן שמאז קיבלתי את ההידריאה הדבר גרם יותר נזק למסתם ?
שלום וברכה.
האם התרופה hydrea רשומה בישראל לטיפול בפוליציטמיה? אם לא אחפנ יש רישום?
תודה.
זה נכון שחלק מהמחלות ההמטולוגיות יכולות לגרום לגרד כחלק מההסתמנות שלהן אבל גרד לאחר כימותרפיה בחולה שמגיב לטיפולמחייב בירור מעמיק
אני בדיוק באותה סיטואציה..
ראיתי שפרסמת את הודעתך לפני מספר חודשים.. רציתי לשאול מה עשית מאז? האם טיפלו בך? מצאו מה זה הגרד הנוראי הזה? אשמח מאוד שתפרטי.. כי אני ממש סובלת מהגירודים 24 שעות :(
תודה
מה שלומך?
אני בדיוק באותה סיטואציה מסיום ABVD להודגקין
סובלת מסיום הכימו מגרד עוצמתי ובלתי פוסק
רציתי לשמוע ממך.. מה עשית מאז? טיפלו בך? אשמח שתפרטי :)
ממש סובלת :(