שלום רב אבי היקר להלן בדיקת דם בעקבות עצירות קשה ביותר כמעט חצי שנה. HGB 12.3 ( טווח 13-17) מגמת ירידה מ 2008
MCHC 30.8 (טוחח 31.5-35) ירידה מ2008
PLT 911 ( טווח 150-450) עלה פי 2 רק השנה
RDW-SD 65 (טווח 39-46) עלייה דרסטית השנה
RDW-CV 18.8 (טווח 11.6-14) עליית דרסטית השנה
ESR 26 (טווח 0-20) חזרה למצב טוב יותר
POTASSIUM 6.4 (טווח 3.5-5.1) עליית דרסטית במיוחד השנה
LDH 1281 (טוחח0-530) עליה מטאורית במיוחד השנה אך הדרגתית מ 2008
PROT 4.2 (טווח 5-7)
C-REACTIVE 11.1 (טווח 0-5) מעט מתאזן לטובה
לציין שראיתי את הגרפים החל מ 2008 התדרדרות בערכים . עם החמרה בשנה האחרונה.
RBC מגמת ירידה . עשה לפני כחודש סיטי+יוד ויצא שהכל תקין מלבד 2 קשריות 2 ממ ו-5 ממ בריאות וגם קשריות בבלוטות הרוק. לסיכום:" אין ממצא פתולוגי". התור להמטולוג רק בינואר. הוא אבי היקר בן 80. אני בת 53. רוצה למנוע ממנו חוסר וודאות עד כמה דחוף בדיקת מח העצם. והם לאנשים בגילו עוישם מח העצם. תודה מראש אמשח לתשובה במייל.
היי אני בת 40 ועברתי לפני 8 שנים השתלת מח עצם עצמית בעקבות לימפומה הודגקין ,בבדיקות לאורך השנים הערכים של כדוריות דם אדומות ולבנות נמוכות מהנורמה , שבוע שעבר בבדיקות הערכים יצאו אפילו יותר נמוכים מתמיד והצטרף luc 9 , מה זה luc? רושמת את התוצאות ,אשמח לתגובה תודה רבה.
WBC 3.47
Rbc 3.47
HB 10.6
HCT 33.5
MCH 30.4
MCHC 31.6
Rdw 12.1
MCV 96.4
LUc 9
PLT 189
iron 197
basophils 3.6
neutrophils 1.4
folic acid 19.7
b12 340
פרופ' בן יהודה שלום רב
אציין בקצרה רקע רפואי ואת שאלתי (דאגתי) בתקווה לעצתך
רקע:
Mvr 1979, avr+mvr 1986; compositvgraftavr ( bental procedure 2013
נוטל סינטרום מאז 1986 (המסתם הראשון ב 79 היה ביולוגי)
ב 92 עברתי ארוע טרומבוטי לעיין ימין, טופלתי בחירום, החלמה כמעט מלאה.
לפני כ3 שבועות ארוע מוחי חולף (tia) ללא אוטם או נזק.
לציין כי מייד בזמו הארוע בדקתי inr במכשיר ניטור ביתי, תוצאה 3.7
יום למוחורת במיון inr 2.8 ויורד. אשפוז גישור באמצעות קלקסן,
מאז לא מצליח לייצב inr שמתנדנד קיצונית.. שלשום 4 היום 1.8.
שבוע שעבר 5.2 (בהמלצת הרופא דילגתי) בבדיקה למוחורת היום 2.5
אודה לעצתך מה לבדוק וכיצד לייצב.
אציין כי בבדיקת דםנמבית חולים הבחנתי בתוצאה נמוכה של אלבומין
(ידוע לי כי אצ'נו קומרולים נקשרים לחלבוןמזה
כחולה cll פיתחתי אלרגיה למבטרה.והטיפול הופסק.
עקב מחלות חום חוזרות כולל אישפוזים חוזרים בגלל דלקת קרום המוח (פעמיים),הוחל בטיפול i.v.i.g
בביקורת לפני שבוע כל הערכים נמצאים בתוך "הסוגריים" בפעם הראשונה מאז 2010.
האם העתיד כה ורוד ?
תודה
שלום רב,
לפני כחודשיים החלו אצלי כאבים בכתף שמאל עם הקרנה לזרוע. אולטרסאונד שד יצא תקין. באולטרסאונד כתף וזרוע נמצא בוריסיטיס קל וכן הודגמו מספר בלוטות לימפה שהגדולה בהן היא 2 סמ על 1 כן נרשם שהבלוטה שמורה. כך גם התשובה של אולטרסאונד לפני מספר ימים.שעשיתי בשנית. בנוסף החלו אצלי כאבים גם ביד ימין ואף ברגל שמאל. בבדיקות הדם נכתב כי הWBC הוא 3.1 ונטרויפילים 1.7 שאר הערכים היו תקינים. עוד אציין כי כבר 20 שנים אני חולה בלופוס ויש לי עדויות בבדיקות הדם לנוגדני גרעין לרבות ANA שיצא 1:160 . בעבר היו גם ערכים נמוכים של כדוריות דם לבנות .אני מאוד חוששת מה לא בסדר אצלי בגוף . אודה על תשובתך מה דעתך על הממצאים והאם לדעתך יש עוד בדיקות מלבד אלו שעשיתי שכדאי לעשות והכל על מנת למצוא את מקור הבעיה
תודה רבה.
פרופ בן יהודה שלום,
תודה רבה על התייחסותך לשאלתי. אני אכן אנסה לפנות לראומטולוגית המטפלת בי.
עם זאת רציתי לשאול האם את חושבת שיש בדיקות נוספות (מעבר לאולטרסאונד של בית השחי כתף זרוע ושד ובדיקות דם אשר בוצעו )אותם עלי לדרוש לשם הבירור המעמיק יותר מדוע נפוחה בלוטת לימפה כמעט חודשיים ויש לי כאבים בזרועות וברגל. עניין הבלוטות מאוד מטריד אותי ...תודה שוב על תשובתך.
תודה רבה על תשובתך המהירה.
מה הכוונה ביעוץ המטולוגי? אז מה זה יכול להיות?
תודה רבה
אני ממוצא חצי עיראקית חצי מרוקאית ו- WBC היה גם בטווח הנורמה בשנים קודמות (8) , בת 44 טרם התחלתי טיפולי פוריות והיו בדיקות לבירורים ראשוניים.
בחצי שנה האחרונה בעקבות בדיקות לטיפולי פוריות נתגלו בבדיקות הדם ערכים נמוכים של( WBC (3.5 ,2.8, 3.9, 3.9, 3.2. בבדיקה האחרונה ערך נמוך גם של נטורופילים ABS 1.5 וערכים נמוכים ב MCH 32 ו MCHC 32 ו MCV 99.
שאר הערכים נמצאים בטווח הנורמה בתוך הסוגריים. שאלתי היא האם אני חולה במחלה שעכשיו ירדו לי כל הזמן כדוריות הדם הלבנות?
אנא חווי דעתך על תוצאות הבדיקות.
הדר