תודה לך פרופ' דינה בן יהודה
פרופ' בן יהודה שלום,
מבקש לדעת, מה אחוז חולי MDS שעברו השתלה מוצלחת ולא שרדו ?
הכוונה לא שרדו , למשל עד 3 שנים מיום ההשתלה ?
אני שומע סביבי נתונים לא סימפטיים אודות מושתלים שלא שורדים גם אחרי השתלה מוצלחת וקיימת דיסאינפורמציה גדולה בתחום, לכן תשובתך חשובה לי.
תודה
דוד
שלום פרופ בן יהודהאעריך אם תעני לי לשאלות הללו ממה פתאום מקבלים iggkapa והאם יש קשר להשתלת עצם או לאנטיביוטקה אוגמנטין 875
שכן יומיים אחרי הטיפול החלו לי להירדם הידיים והרגלים ואח"כ כל מיני תופעות נלוות . עלי לציין שאני אדם בריא שלא סבל מאף מחלה . קודם לטיפול (בת 62)אני יודעת ש-KAPA זה זיהום. האם הזיהום בא מהשתלת העצם? מהאנטיביוטיקה שקיבלתי במשך שנה כל 3 חודשים לכל טיפול שכלל הרמת סינוס , השתלת עצם והשתלת ברגים לשיניים? אעריך באם תעני לי ממה זה יכול לנבוע.המון תודה
אובחנתי כחולה ב MZL ועדיין לא היה צורך בטיפול (watch and wait).
האם אני יכול לקבל חיסון טטנוס (Td)?
מהי המגבלה לקבלת חיסונים? האם חיסונים פעילים (לא מומתים) יכולים לגרום לעידוד הריבוי של הלימפוציטים הממאירים?
האם אין בעיה עם קבלת חיסונים מומתים?
כמובן שכל מקרה מחייב היתייעצות עם הרופא ובטוח שלא אקבל שום חיסון ללא אישור רופא שמכיר אותי ואת מצבי. אבל, ברשותך, ברצוני לדעת באופן כללי.
תודה רבה,
עמיחי
שלום רב,
אני בן 57 ואובחנה אצלי בביופסיה לימפומה פוליקולרית דרגה 2, satge3.
הגחדול מורכב מתאי הלימפוציט ארים אשר מסתדרים בצורה פוליקולרית. התאים הינם בינוניים וגדולים בעלי גרעון בולט.
החשד ללימפומה שהתברר עלה באקראי מבדיקת CT שבה נמצא לימפאדנופתיה מעל ומתחת לסרעפת עג 23 מ"מ.
HB 12.6, B12 216 , LDH 313,
בשלב זה נאמר שאין התוויה לטיפול אלא להשאר במעקב וביקורת
שאלות:
1. מה הסכנות של איחור במתן טיפול? האם כתוצאה מאיחור בטיפול יכולה להיות התפשטות של המחלה וקושי לנטרל אותה?
2. קראתי שכחלק מהאבחון נדרש לעשות pet CT ': במקרה שלי הסתפקו בCT אולטרסאונד ובדיקות גופניות ודם. . האם בדיקת pet CT איננה עוזרת בכל מקרה , ונדרשת לאבחון של עוצמת המחלה?
3. מה הסיכוי לטעות בפתלוגיה של הביופסיה באיבחון הדרגה של המחלה ? האם רצוי לקחת חו"ד שניה מפתלוג נוסף?
2. קראתי שכחלק מהאבחון נדרש לעשות pet CT ': במקרה שלי הסתפקו בCT אולטרסאונד ובדיקות גופניות ודם. . האם בדיקת pet CT איננה עוזרת בכל מקרה , ונדרשת לאבחון של עוצמת המחלה?בלימפומות עם דרגת ממאירות נמוכה אין יתרון ל-PET אלא אם כן חושדים שיש התקדמות של המחלה ללימפומה יותר אגרסיבית.
3. מה הסיכוי לטעות בפתלוגיה של הביופסיה באיבחון הדרגה של המחלה ? האם רצוי לקחת חו"ד שניה מפתלוג נוסף?אם אתה לא מרגיש בטחון אז כדאי
אם אפשר שאלת המשך לתשובה:. בלימפומות עם דרגת ממאירות נמוכה אין יתרון ל-PET אלא אם כן חושדים שיש התקדמות של המחלה ללימפומה יותר אגרסיבית.
מהם הממצאים שגילוים/קיומם מביאים לכך שחושדים שיש התקדמות של המחלה ללימפומה יותר אגרסבית ?
שלום,אני חולת ITP מזה כשנתיים ומטופלת ב-NPLATE.בנוסף אני נוטלת ציפרלקס בכדי להתמודד עם חרדות הקשורות לבריאותי.לאחרונה נתקלתי במאמר:SSRIs (selective serotonin reuptake inhibitors), a common type of anti-depressant (think Prozac), can affect platelet function and promote blood loss. Multiple studies have shown that this type of drug can increase the chance of brain hemorrhage and stomach bleeding. Serotonin, a mood-elevating protein, is attached and carried by platelets. Serotonin on platelets is also involved in the clotting process. SSRIs block the serotonin from attaching to platelets, interfering with the ability of blood to clot.Hulisz D. “Do SSRIs Cause Bleeding?” Medscape. Aug 20, 2013
יש לי מספר שאלות:1. איזה תרופה מומלצת במקום ציפרלקס?2. האם יש קשר בין חוזר בטרומבוציטים לדיכאון וחרדה (מכיוון שהטסיות נושאות סרוטונין למוח)?3. האם לא ניתן לעבור השתלת מח עצם לאחר קריתת טחול?