שלום רב
ברצוני לדעת בבקשה לגבי תמונות שצירפתי מה זה אומר.
קיים גוש בלוטת לימפומה - הזמנו תור להמוטולוג.
יש לציין כי לפני 14 שנה התגלה בצד השני של המפשעה סרטן מסוג הודג'קין
כעת הופיעה גוש בצד השני
אשמח אם תתני את דעתך על תמונות אלו.
תודה
לואיז
אישתי 51 11 שנים לאחר סרטן בלוטת התריס, טופלה ביוד 30 מיליקרי.
בריאה מאוד, לא מעשנת, עוסקת בספורט ועוד.
לפני 3 חודשים - סרטן שד שלב 1 , כריתה, בלוטות נקייות PET ללא ממצא חשוד.(אדרנלים קולטים בעוצמה FDG - ללא ממצא חשוד - נסקר על ידי 4-5 רנטגנולוגים)
לפני טיפול אדג'ובנטי טקסול-הרצפטין X12 וטיפול הורמונלי - יחל עוד שבועיים.
בדיקות דם מבחינות כדוריות לבנות נמוכות מהנורמה כך גם נוטרופילים. לימפוציטים גבוהים - כל זאת מהחצי השני של 2008 (לא זכור אירוע חריג כלשהוא)
מצורפות עיקרי הבדיקות כולל ההשוואות מהעבר
מה קורה כאן ?
WBC בטווח 3.6 - 3.8 בעיקביות בשנים האחרונות.
נורטופילים % 35- 37 בעיקביות בשנים האחרונות.
לימפוציטים % 48 - 57 בעיקביות בשנים האחרונות.
נוטרופילים # 1.25 - 1.7 בעיקביות בשנים האחרונות.
כל השאר תקין
Free Thyroxine (FT4) 23 - 29 מעל הנורמה לאדם בריא ... בגלל המנה היומית של 150 מג אלטרוקסין
לפרופ' בן יהודה, שלום,פתחתי הודעה חדשה לנושא נוסף.
בעבר המלצת לי רק לשחות והסתייגת מהתעמלות במשקלות או כנגד התנגדות.
בעוונותי אני ממשיך גם בתרגילי כוח מבוקרים,מאחר וזה חשוב לי מאד מנטאלית, וגם קראתי באחד המקומות כי עבודה מול התנגדות מחזקת עצמות?
אני מבין שאני מסתכן, אבל מקוה שאספיק לקבל התראה לפני השבר.
האם יהיו לי נורות אזהרה לפני שעצמותי יחלשו מאד ויהיו חשופים לשברים?עליה בקלציום בדם? כאבי עצמות?
עשיתי סקר עצמות לפני מחצית השנה, שיצא תקין,האם ניתן לסמוך עליו, או שהפגיעה בעצמות היא מהירה,שבועות? חודשים? כך שהסקר אינו אקטואלי?
האם מומלץ לעשות סקר עצמות תקופתי לחולי מיאלומה זוחלת? ואם כן באיזה תדירות?
המון תודות וחג שמח.
האם אין אמת ולא מומלץ לחולי מיאלומה לחזק את עצמותיהם ע"י תירגול של מתיחת גומי?
האם זאת אגדת עם, או יש לה ביסוס רפואי?
קראתי זאת בהקשר לטיפול בחולי אוסטאופורוזיס ?
שלום לפרופ' בן יהודה
לפני כ 8 חודשים כתבי לך באתר כי הוגדרתי כחולה במיאלומה זוחלת:בבדיקת מח עצם התגלו 15% תאים נגועים,ובשרשראות הקלות תוצאת החלוקה 0.14
12.9 /90.3 = 0.14
בינתים, ערכתי עוד 2 סבבים של בדיקות
בבדיקה בחודש מאי התוצאה: 12.7 /104=0.12
תוצאה שלישית השבוע : 10.6 /100 =0.11
לפי הבנתי, כהדיוט,בתחום,ישנה נסיגה לינארית בתוצאות של כ 10% בין בדיקה לבדיקה (תקופה של 4 חודשים).האם זו עדין מיאלומה זוחלת,או אני במצב של מיאלומה דוהרת?
מבחינה סטטיסטית,האם אני חריג בין חולי המיאלומה הזוחלת? ומה ניתן להסיק לגבי קצב התקדמות המיאלומה שלי לכיוון הצורך בהתחלת טיפול?
בשאר בדיקות הדם שערכתי, לא חל שינוי ב 8 החודשים שעברו , גם לא בהמוגלובין ובקלציום .הרגשה כללית טובה,עוסק בספורט.אודה לך על כל
התיחסות והסבר.
חג שמח והמון תודות על הפורום המעולה, שאני נכנס אליו לפחות פעם בשבוע,לקרוא האם נשאלו שאלות בתחומים המענינים אותי.
אני מניח שיש מחקרים וסטטיסטיקות המתארים את אופיין ההרעה בתוצאות של ה FLC ומסיקים מתוכם , גרפית,מה הזמן המשוער עד שהמיאלומה עוברת ממצב זוחל למצב הדורש טיפול.
ההמטלוגית שמטפלת בי,בביקורת התלת חודשית, מתבוננת האם אני מחייך? שואלת על הרגשתי? בודקת האם אין הרעה בבדיקות הדם מהפעם הקודמת, וכפי שכתבתי, אין שינוי בתוצאות הבדיקות, פרט להרעה בתוצאות של השרשראות הקלות.ושולחת אותי הביתה עד לביקורת הבאה!
אני ככל חולה במיאלומה זוחלת, מעונין לנהל את חייו,נסיעותיו, עיסוקיו, בהתאם לזמן המשוער (סטטיסטית),שניתן לו, עד התפרצות המחלה והתחלת הטיפול.
מאידך,גם טובי הרופאים אינם יכולים לתת מועד,מאחר ומדובר בשוני רב בין אדם לאדם.
מה שאני מבקש לדעת,לאור המחקרים שבוצעו, מה מצבי מבחינה סטטיסטית?
או אולי הפניה לאחד המחקרים שבדקו את הנושא. במיוחד את השתנות העקום של ה FLC על ציר הזמן.
אני מבין שאני נודניק נוראי ,אבל את מגלה אמפטיה עצומה לחולים,ומקוה שתוכלי להענות לבקשתי.
תודה מראש וחול המועד שמח
אני חולה CLL בשלב מוקדם.לאחיינית שלי יש פריחה כבר עשרה ימים ובמהלכם ולפניהם היא נפגשה עם ילדיי ושייחקה אתם. היום העלו השערה שהיא חולה במחלה החמישית. האם אני יכול להימצא בקרבתה ובקרבת ילדיי או שעדיף להימנע?תודה!
פרופ' דינה בן יהודה שלום
יש לי לימפומה מסוג B NHL LARGE CELL.
עברתי 4 טיפולי RCHOP ונשלחתי לבצע בדיקת PET CT לבדיקת יעילות הטיפול.
נווצר מצב בגלל החגים שהטיפול החמישי נקבע זמן קצר אחרי בדיקת PET CT.
פענוח PET CT כנראה לא יהיה זמין לטיפול החמישי.
אני כמובן מעונין מאוד לא לבצע הטיפול החמישי במידה ואולי 4 הטיפולים הספיקו לריפוי מלא.
שאלותי/ספקותי:
1.כמה זמן ניתן לסטות מ 3 שבועות מהטיפול הרביעי לטיפול החמישי בלי להסתכן יותר מדי של התרבות תאי הסרטן -- כדי אולי לקבל הפענוח של PET CT ובהתאם אולי לא יהיה צורך יותר בטיפולים?
2. או שבכל מקרה צריך לפחות 5 טיפולים ללא קשר לגבי תוצאות PET CT? ואם זה המצב אזי למה לעשות PET CT בכלל עכשיו ? לא עדיף במקרה כזה לעשות אותו אחרי הטיפול החמישי?
3. האם PET CT הוא כלי אבחנתי מוחלט להחלטה האם נרפאתי מהסרטן במידה ואין ממצאים?
בתודה
י
,
לפני תחילת הטיפולים היה לה קריש דם והיא קיבלה שלושה חודשים CLEXANE שהסתיימו קצת אחרי הטיפול השלישי.
כרגע בגלל שהיא אנמית היא התחילה לקבל ARANESP 500 CG
פעמיים בחודש כאשר את הזריקה הראשונה היא קיבלה שבועיים לאחר הטיפול השלישי.
התוצאות של הפט סיטי האמצעי (שבועים לאחר הטיפול השלישי) זהות לראשון.
2 שאלות:1)
2) מה נראה לך שצריך לעשות
תודה רבה וגמר חתימה טובה
שם הבדיקה