פרופסור בן יהודה שלום רב
בינואר 2013 עברתי אולטרסאונד צוואר שם נצפתה לימפאדנופתיה קלה/בינונית שפירה משני הצדדים 23x7 מ״מ בצוואר עליון. אחרי 5 חודשים (יוני 2013) עברתי שוב אולטרסאונד שם נכתב שהלימפדנופתיה קטנה מעט וכרגע זה 20x7 מ״מ קלה שפירה בצוואר עליון משני הצדדים. רופא אף אוזן גרון בדק כבר פעמיים ואמר זה שום דבר. החשדות שלי הם מכיוון שאין לי דלקת אולי מעט דלקת קלה בשן ובכל זאת הבלוטות אינן נעלמות . בעבר סבלתי מהזעה קלה באיזור בית החזה שחלפה ווהופיעה רק במצבי לחץ וחרדה. צילום חזה מלפני שבועיים תקין , ספירת דם מהשבוע האחרון תקינה כולל ביוכימיה ואנזימי כבד פרט לפריטים נמוך (11) שהרופא טען שזה בגלל שתרמתי דם שבוע לפני בדיקת הדם. Hb 12.2 .. Esr ldh תקינות בטווח הנורמה הנמוך מלפני חצי שנה. מקריאה באינטרנט שבדרך כלל הורסת לי את המצב רוח הבנתי שקיימת לימפומה פוליקרית האם ממצאי האולטרסאונד תומכים בזה? תודה מראש
פרופ' בן יהודה שלום,
האם המחלה הזו מוכרת, ידועה. מה הסיכון ודרכי הטיפול? היכן כדאי לי לקבל חוות דעת שניה?
שלום. לפני יותר מ-3 שנים עברתי השתלת מוח עצם בעקבות ALL. אני מאז ברמיסיה תודה לאל וקיבלתי את רוב החיסונים מחדש כמקובל. כולל חיסון נגד פוליו מומת. כעת הבת שלי (בת 4) מתבקשת להתחסן בחיסון המוחלש.. אני בדלימה.. כי האם החיסון המוחלש מסוכן עבורי ? אם היא לא תקבל את החיסון, הרי היא תעביר אותו הביתה מהגן.. בינתיים לא שלחתי אותה לגן (אנחנו בטיול בחו״ל(.. אני באמת לא יודעת מה לעשות. נא עזרתכם.
תודה רבה לך פרפ׳ בן יהודה. תשובתך הקלה עליי מאוד. לא שלחתי את בתי לגן עד כה בשל שהותנו בחו״ל.. חזרנו היום .. ווברור שהיא חוזרת לגן..
שוב תודה רבה :-)
רים.
חג שמח
קבלתי כבר 3 מחזורי R-CHOP כנגד לימפומה.
בין השאר גם קבלתי פרדינזון.
היות ויש לי בעיה של צפיפות עצם (גבר בן 66) אזי שאלתי:
האם הפרדינזון נועד גם להלחם בתאי הסרטן או שמטרתו לחזק ולשפר באופן כללי את האדם שמקבל כימו + ביולגי?
כי במידה והוא רק נועד לחזק אזי אולי עדיף לי להיות חלש תקופה מסוימת מתוך תקווה שכך אני אקטין את הסכנה /נזק לצפיפות העצם?
בתודה