שלום, אבא שלי בן 68. עבר לפני שנה ניתוח כריתת ריאה שלמה, ריאה שמאלית.
מאז הניתוח הברזל ירד ל 34. וההמוגלובין ל 11.7. לוקח כבר שנה ברזל בכדורים, אחר כך עבר לברזל נוזלי, פעמיים ביום.
ללא שינוי בתוצאות.
מבחינת המעקב האונקולוגי הכל תקין.
מה ניתן לעשות?
תודה רבה
שלום רב
אני מתנצל על ההודעה הארוכה אבל אני חדש כאן ומוטרד מאוד,
בן 46 . עד לפני מספר חודשים בריא לחלוטין
בעקבות מספר בדיקות דם שגרתית שבה מספר הלימפוציטים היה גבוה במקצת מהנורמה נשלחתי לבירור מעמיק יותר שכלל:
שלילת סימפטומים מסוג B
בדיקת דם שהראתה חד שבטיות מסוג KAPPA
בדיקת פט סיטי - תקינה לגמרי מלבד טחול מעט מוגדל
בדיקת מח עצם שהראתה: עצם עם מח עצם הפרצלולרי (70-80 אחוז)
כל השורות ההמטופואטיות עם הבשלה, מח העצם מסונן באופן נודולרי ואינטרסטיציאלי ע"י לימפוציטיים אטיפיים קטנים (כ 50% מהנפח)
בצביעת איומונו נצבעו ב CD20 אך היו שליליים ל CD 3 CD 5 CYCLIND1
בצביעה לרטיקולי ריבוי של סיבים 2/3 בבאורמייסטר סקאלה
לסיכום - מח עצם עם מעורבות של LOW GRADE B CELL LYMPHOMA
אפשרות אחת - marginal zone lymphoma
דרושה קורולציה קלינית
הרופא (המקסים) שמטפל בי טוען כרגע שעליי להיות רק במעקב ואני מאוד מוטרד.
מרבית השאלות שלי צצו כמובן לאחר שיצאתי מהפגישה(והפגישה הבאה רק עוד מספר חודשים)ואודה לך על תשובותייך:
שאלותיי הן:
1. על פי הנתונים מה הוא הסוג המסויים של הלימפומה שיש לי כי אני רואה שקיימות אפשרויות רבות?
2. האם ניתן לדרג את החומרה של המצב?
3. האם זה שלא מטפלים מצביע על משהו טוב או רע?
4. והכי חשוב מה נתוני ההחלמה ממצב כמו שלי?
1. על פי הנתונים מה הוא הסוג המסויים של הלימפומה שיש לי כי אני רואה שקיימות אפשרויות רבות? לא ניתן להבין מהתשובה הפתולוגית ולא ראיתי את הבדיקה אבל בכל מקרה מדובר בלימפומה עם דרגת ממאירות מאוד נמוכה
2. האם ניתן לדרג את החומרה של המצב? כיוון שהמחלה התגלתה בבדיקות דם שיגרתיות ואתה חש בטוב אז כמובן שמצבך טוב ואין מקום לדרוגי חומרה
3. האם זה שלא מטפלים מצביע על משהו טוב או רע? מצויין
4. והכי חשוב מה נתוני ההחלמה ממצב כמו שלי? מה שחשוב להגיד שאם וכאשר תזדקק לטיפול יש טיפול מעולה במחלתך
שלום פרופ' בן-יהודה,
לבעלי יש הודג'קין דרגה 4, והתחיל בשבוע שעבר טיפול escalated beacopp ראשון. עוד לפני גילוי המחלה עברנו טיפולי פוריות, ואתמול נודע לי שאני בתחילת הריון (מהפריה חוץ-גופית שבוצעה לפני הטיפול).
שאלתי היא, מה עלי לעשות כדי להגן על ההריון בתקופה זו? הומלץ לנו למשל להשתמש בשירותים נפרדים בתקופה זו, אך אנחנו גרים בדירה קטנה. האם יש לכבס בגדים בנפרד? שימוש במגבות? משהו אחר?
אודה על תשובתך.
שלום פרופ' נכבדה
בהמשך לשאלתי הקודמת, לגבי ירידה בהמגלובין לאורך זמן,השבת לי שיש לבצע בדיקות כדי לראות אם האנמיה לא ממשהו אחר. רציתי לברר, ברשותך איזה בדיקות יש לבצע? עשיתי בדיקות דם ובדיקת ויטמין B12,שיצא תקין למעט בדיקת IRON BLOODשיצאה בערך מאוד נמוך של 39. האם זה יכול להצביע על הגורם לאנמיה או זה לא קשור? באופן כללי רציתי לדעת איזה בדיקות יש לבצע כדי שאוכל לדעת באופן ודאי שהאנמיה שלי היא כתוצאה מהCLL?
ועוד דבר, אם אכן האנמיה כתוצאה מהCLL, האם ניתן לבקש רק סטרואידים כטיפול ראשוני ? כי מקריאה ברשת הבנתי שלפעמים טיפול בקו זה אפשרי.
תודה רבה רבה
שלום רב,
פנינו לבדיקת דם עקב הופעה של שטפי דם מפוזרים על גופו של הילד (בן 4, בריא בד״כ).
בבדיקה, כלל הערכים בנורמה למעט 2: eos% 8, mpv 6.
אשמח לשמוע את חוות דעתך,
הרבה תודה,
אסף