ששת הטיפולים במבטרה שכבר קיבלתי נפרסו על פני שנתיים ולא נשמר רצף טיפולי מדוייק של אחת לשלושה חודשים (פעם, הטיפול נדחה בחודשיים עקב זיהום עם חום) והיו פעמים נוספות של איחור של שבועיים - שלושה מעבר לשלושה חודשים) מה שמעלה את שאלתי הבאה : האם אי שמירה על רצף מדויק מפחיתה מיעילות הטיפול המשמר במבטרה, או שהעניין הוא כמותי??? לפי מה שהרופאה שלי אמרה לי: לא ידוע לה על מחקרים שהשוו בין 6 טיפולי מבטרה משמרים לעומת 8 טיפולי מבטרה משמרים. לפי מה שהבנתי ממנה היו מחקרים שהשוו בין 8 טיפולים אחת לחודשיים לעומת 8 טיפולים אחת לשלושה חודשים (מהם עלה שאין הבדלים דרמטיים בסטיסטיקות... ושוב, מסייגת , זה על פי מה שהבנתי מדבריה) אנא, אודה לך אם תעירי את עיניי בסוגיה, עלי לקבל החלטה לא פשוטה מבחינתי. אני פוחדת חלילה לפגוע בסיכוי ההצלחה של הטיפול המשמר ומאידך, מרגישה שהגעתי לקצה גבול היכולת לשאת את תופעות הלוואי של החומר הזה. הטיפול אמור להתקיים בימים הקרובים ואילו הPET אמור להתקיים רק בחודש הבא. לתשובתך המהירה אודה מקרב לב.
שלום רב פרופ' דינה,
אימא שלי חולת מיילומה נפוצה ועברה השתלת מח עצם לפני שנה
אני הייתי רוצה לדעת האם מותר לה להיות בסביבת ילדים (הנכדים שלה) שקיבלו חיסון נגד פוליו ?ואם לא אז לכמה זמן אסור?
תודה מראש
אתי
שכחתי לציין כי אימא בהפוגה עכשיו ואינה מקבלת וולקייד
מחכה לתשובתך
שוב תודה
שלום פרופ' נכבדה
לפני שבועיים ציינתי שההמוגלובין שלי היה 12.9 ואילו היום שבועיים וחצי אחרי ההמוגלובין עמד על 11.8 ועדיין יש לי חולשות.
הרופא המטפל אמר שזה כנראה מהCLLוכנראה יש לשקול התחלת טיפול.
עכשיו רציתי לשאול האם אכן המחלה גורמת לירידת ההמוגלובין? כי שאר המדדים כגון הלימפוציטים היו בגדר הנורמה, והאם יש סיכוי שזה לא מהCLL?והסיטי פט היה כמו פעם קודמת ללא שינוי משמעותי.
האם כן ניתן עוד לדחות את התחלת הטיפול, כי אני מאוד חושש, וזה רק הערך היחיד שמתחיל לרדת. יש לציין שבאפריל השנה ההמוגלובין עמד על 15 ומאז הוא כל הזמן יורד.
אשמח לתגובתך
דינה שלום,כותבת לך כוכי, החיילת מחטיבה 14 (אני מקווה שאת זוכרת. גרתי אז בתל-אביב). כיום אני אם ל-3 ילדים ו-3 נכדים, גרה בירושלים. במרץ האחרון גילו לי סרטן השד בשני השדיים. עברתי ניתוח. אין גרורות, ואני לא צריכה כימותרפי (ברוך השם). כרגע אני עושה הקרנות בבית חולים הדסה עין כרם, וכדורים (טיפוטרוקסן) ל-5 שנים. מפחדת מהכדורים. כי הבנתי שיש תופעות לוואי.מצפה לתשובתך, ומקווה ליצור איתך קשר!
שלום,אני בת 18 ולפני כחצי שנה התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון וגלולות מסוג "שלי" גרמו לי לנימולים קשים ותחושת חולשה בגוף ולאחר חפיסה הפסקתי לקחת אותן.הלכתי לרופא הנשים שנתן לי גלולות בשם מרסילון שגם הן גרמו לי למידה מסויימת של נימול אבל מופחתת בהרבה עד כמעט לא מורגשת ואחרי שתי חפיסות הפסקתי.לפני כחודש הייתי בשדה תעופה וכשהחזקתי את התיק במשך כרבע שעה בתנוחה מסויימת התחלתי להרגיש תחשת נימול ביד שלא עברה במשך כחמש שעות,חשוב לציין שהפסקתי לקחת את הגלולות די הרבה זמן לפני המקרה הזה.
בנוסף לזה בזמן האחרון אני מתחילה להרגיש תחושות נימול פעם ברגליים ופעם בידיים.קשה לי להסביר את התחושה הזאת אבל זה חצי נימול חצי הירדמות ומאין תחושה מוזרה באותו אזור.לאור זאת ביצעתי בדיקת קרישיות והכל יצא תקין אך התגלה שאני אנמית.
ייתכן והנימולים שאני חשה קשורים לאנמיה או שמא יש לי בעיית קרישיות שלא עלו עליה בבדיקה (אולי לא בודקים את כל הגורמים העשויים לגרום לקרישיות יתר).
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
בוקר טוב
ראשית תודה על העזרה לגבי חוות דעת שניה פתולוגיה עבור בני.
לאחר טיפול כימו ראשון ושתי זריקות להעלאת המערכת החיסונית (FILGRASTIM חלה ירידה ועליה בערכי LDH לרמה של 390 האם סביר?
כמו כן ערך של NEUTRO -83.3 עם הערה - סטיה שמאלה חשד להימצאות גרנולוציטים צעירים, מה המשמעות?
שלום
אני טבעוני בן 66 ולוקח כדור ליום B12 של 500 .
בבדיקות מעבדה אחרי הטיפול השני של כימו+ ביולוגי התברר ש- B12 נסק לשמיים וגם הפירטין עבר את המקסימום.
B12 מעל 2000 המכשיר פשוט לא בודק מעבר לכך.
הרופאה המטפלת אמרה שאינה מכירה קשר בין הטיפול ל- B12.
לעומת זאת עובדי המעבדה טענו שזו תופעה ידועה.
אשמח לשמוע את דעתך ומהי משמעות הקשר הזה?
בשלב זה הפסקתי לקחת B12.
בתודה
שלום פרופ' דינה בן יהודה
עברתי 2 מחזורי כימו +ביולוגי ללימפומה B LARGE ומתכוננים עוד 3 מחזורים.
כל בדיקות המעבדה טובות והכאבים מהטחול המוגדל נעלמו .
למעט המוגולבין שאחרי המחזור הראשון היה 9 ואחרי מחזור שני 8.3 .
שאלותי:
1. רמת ההמוגלובין הנמוכה (אני טבעוני אולם הרמה הרגילה שלי הייתה 12.5) קשורה לסרטן או לטיפולי הכימו+הביולוגי?
2. האם רמה נמוכה זו יכולה לתת אינדקיציה לגבי יעילות הטיפול או כיוון חשיבה נוסף לשיקול דעת?
3. מתי עושים בדיקת הערכה של יעילות הטיפול והאם חייבים לעשות זאת ב- CT או אפשרי גם בצורה אחרת כגון MRI או אולטרה סאונד?
1. רמת ההמוגלובין הנמוכה (אני טבעוני אולם הרמה הרגילה שלי הייתה 12.5) קשורה לסרטן או לטיפולי הכימו+הביולוגי? בשלב הזה ככל הנראה קשור לטיפול ולא למחלה
2. האם רמה נמוכה זו יכולה לתת אינדקיציה לגבי יעילות הטיפול או כיוון חשיבה נוסף לשיקול דעת?לא. רק צריך לברר את הסיבה המדויקת ושאכן קשור לטיפול הכוונה לבדיקות שיגרתיות בכיוון של אנמיה
3. מתי עושים בדיקת הערכה של יעילות הטיפול והאם חייבים לעשות זאת ב- CT או אפשרי גם בצורה אחרת כגון MRI או אולטרה סאונד?עדיף ב-CT או CT/PET