אני חולה CLL בשלב מוקדם.לאחיינית שלי יש פריחה כבר עשרה ימים ובמהלכם ולפניהם היא נפגשה עם ילדיי ושייחקה אתם. היום העלו השערה שהיא חולה במחלה החמישית. האם אני יכול להימצא בקרבתה ובקרבת ילדיי או שעדיף להימנע?תודה!
פרופ' דינה בן יהודה שלום
יש לי לימפומה מסוג B NHL LARGE CELL.
עברתי 4 טיפולי RCHOP ונשלחתי לבצע בדיקת PET CT לבדיקת יעילות הטיפול.
נווצר מצב בגלל החגים שהטיפול החמישי נקבע זמן קצר אחרי בדיקת PET CT.
פענוח PET CT כנראה לא יהיה זמין לטיפול החמישי.
אני כמובן מעונין מאוד לא לבצע הטיפול החמישי במידה ואולי 4 הטיפולים הספיקו לריפוי מלא.
שאלותי/ספקותי:
1.כמה זמן ניתן לסטות מ 3 שבועות מהטיפול הרביעי לטיפול החמישי בלי להסתכן יותר מדי של התרבות תאי הסרטן -- כדי אולי לקבל הפענוח של PET CT ובהתאם אולי לא יהיה צורך יותר בטיפולים?
2. או שבכל מקרה צריך לפחות 5 טיפולים ללא קשר לגבי תוצאות PET CT? ואם זה המצב אזי למה לעשות PET CT בכלל עכשיו ? לא עדיף במקרה כזה לעשות אותו אחרי הטיפול החמישי?
3. האם PET CT הוא כלי אבחנתי מוחלט להחלטה האם נרפאתי מהסרטן במידה ואין ממצאים?
בתודה
י
,
לפני תחילת הטיפולים היה לה קריש דם והיא קיבלה שלושה חודשים CLEXANE שהסתיימו קצת אחרי הטיפול השלישי.
כרגע בגלל שהיא אנמית היא התחילה לקבל ARANESP 500 CG
פעמיים בחודש כאשר את הזריקה הראשונה היא קיבלה שבועיים לאחר הטיפול השלישי.
התוצאות של הפט סיטי האמצעי (שבועים לאחר הטיפול השלישי) זהות לראשון.
2 שאלות:1)
2) מה נראה לך שצריך לעשות
תודה רבה וגמר חתימה טובה
שם הבדיקה
פרופסור בן יהודה שלום רב
בינואר 2013 עברתי אולטרסאונד צוואר שם נצפתה לימפאדנופתיה קלה/בינונית שפירה משני הצדדים 23x7 מ״מ בצוואר עליון. אחרי 5 חודשים (יוני 2013) עברתי שוב אולטרסאונד שם נכתב שהלימפדנופתיה קטנה מעט וכרגע זה 20x7 מ״מ קלה שפירה בצוואר עליון משני הצדדים. רופא אף אוזן גרון בדק כבר פעמיים ואמר זה שום דבר. החשדות שלי הם מכיוון שאין לי דלקת אולי מעט דלקת קלה בשן ובכל זאת הבלוטות אינן נעלמות . בעבר סבלתי מהזעה קלה באיזור בית החזה שחלפה ווהופיעה רק במצבי לחץ וחרדה. צילום חזה מלפני שבועיים תקין , ספירת דם מהשבוע האחרון תקינה כולל ביוכימיה ואנזימי כבד פרט לפריטים נמוך (11) שהרופא טען שזה בגלל שתרמתי דם שבוע לפני בדיקת הדם. Hb 12.2 .. Esr ldh תקינות בטווח הנורמה הנמוך מלפני חצי שנה. מקריאה באינטרנט שבדרך כלל הורסת לי את המצב רוח הבנתי שקיימת לימפומה פוליקרית האם ממצאי האולטרסאונד תומכים בזה? תודה מראש
פרופ' בן יהודה שלום,
האם המחלה הזו מוכרת, ידועה. מה הסיכון ודרכי הטיפול? היכן כדאי לי לקבל חוות דעת שניה?