האם יכולה ההפוגה השנייה להיות ארוכה יותר מההפוגה הראשונה במילומה ?
שלום רב
אני נושא את הגן jak2 ובעקבות כך סובל בצורה מטורפת מגרד בכל הגוף שמעתי שיש תרופה נסיונית שיודעת לטפל בגן jak2 אם יש כזו ושמעת עלייה היכן אני יכול לקבל אותה או לחילופין מה עליי לעשות או לקחת על מנת להוריד את רמת הגרד , לפניי שאני משתגע לגמרי . דרך אגב נטלתי זרידקס וטלפסט אך הפסקתי היות ואין שום הקלה בגרד . בתודה מראש
שלום
אני בת 22
בשנה האחרונה נחשפתי לכמויות מאוד גדולות של קרינה עקב חרדות
ביצעתי המון המון המון צילומי רנטגן
בערך 2 סיטי צוואר, 2 סיטי חזה, וכ 100 צילומי רנטגן של הבטן. ללא הגזמה.
לאחרונה יוצאים לי שטפי דם ברגליים ואני מפחדת שיש לי לוקמיה.
ביצעתי ספירת דם והיא תקינה. האם ספירת דם שוללת את החשד?
אופן טיפול ב CLL אבחנה בינואר 2009 בעת ניתוח סרטן ערמונית ב MAYO CLINICבמעקב 4 וחצי שנים -אבחנה BINET A ן RAI 0-1 יותר SLLבשנתים אחרונות לימפאדנופתיה מתקדמת וירידה הדרגתית בטסות ל 76,000WBC -19',300 ; HGB -11 ; RBC -3.63;HCT-34.2;MCV-94.2; MCHC-30PLT-76 ; NEUT %-7.9 ִֵֵֵ LYMPH %-7,9 MON0--2%; EOSINOP-0.1 ; BASO-0.1 כיום BINET C RAI-4 קשוריות לימפה צואר 2.5 ס"מ דו צדדיות,תת לסתיות 2 ס"מ בית שחי 5 ס"מ במפסעה 5 ס"מ בספירת דם הכפלת לימפוציטים בחצי שנה אחרונהגורמים פרוגנוסטים CD38 ּ+ ; +ZAP70 + FISH 13q 55% 11q 35% אפשרויות טיפול - FCR LIGHT BENDAMUSTINE ּ+MABTHERA או להמתין לאשורו של IBRUTINIB דעתך יחשובה לי בתודה מראש יעקב
בעלי בן 53 חלה לפני 3 שנים במילומה נפוצה וטופל ברמבם ע"י תרופות VELCADE
בשילוב דקסאמתזון
לאחרי 5 או 6 קורסים הוא עבר השתלה עצמית
חודשיים לאחרי ההשתלה זוהה בדם חלבון של המחלה בכמות קטנה מאוד , והיה יציב למשך שנה וחצי .
אחר כך התחיל לעלות עד שהרופאה החליטה שהוא צריך טיפול .
כיום הוא מקבל את הקורס הרביעי של לנילדומיד בשילוב עם סטריואידים ותרופה נוספת של מחקר שהוא משתתף בו . מחקר עולמי שמרכזו בשוויץ
שאלתי היא :
כמה זמן מותר לו לקחת את התרופות האלה - הרופאה שלו אומרת שהוא יקבל אותן לתקופה ממושכת אפילו עד לעלייה הבאה .
התרופות גורמות לנטרופניה לעייפות ולכאבי קיבה .
מה דעתך ? ומה ניתן לעשות כדי לפתור את בעיית הנותרופניה חוץ מזריקות נויופוגין הגורמות כאבים בעצמות ?
תודה רבה