הי רופאה יקרה,אני חולה במיאלומה ללא טיפול ( זוחלת לאט ובטוח)נכדותיי הפעוטות עומדות לקבל חיסון האחת-פוליו לא מומתוהצעירה יותר--מומתהאם אני צריכה להזהר? ממה וכמהתודה רבה!
ד"ר נכבדה,
אני בן 49 , משקל תקין , לא שותה לא מעשן ללא מחלות רקע (כך מקווה..)
נמצא מזה מ"ס שנים אצל המטולוג בשל HEMOGLOBIN מעט נמוך : 12.8-13.1
בבדיקות הדם האחרונות הערכים הבאים נמצאו :
ESR=24 , RBC=4.14 ,HEMOGLOBIN=12.8 , HEMATOCRIT=37.8
ערכים נוספים שלראשונה הוא בודק העלו:
FREE KAPA=11.18 , FREE LAMBDA=5.48 , RATIO=2.04
BETA1 PEP 4.6 , GAMA PEP=19.40
והשורה שהכי הפחידה אותי: "נוכחות פיק בריכוז 16.7% באזור הגאמה IMMUNOTYPING.
X RAY של השלד נמצא תקין וגם איסוף השתן (לא כל התוצאות הגיעו עדיין)
אני מתנצל על אורך הפוסט , אבל חושש מאוד.
האם ה"פיק" מצביע על סרטן? MGUS ?
אנא אשמח לתשובה והכוונה,
המון המון תודה,
IGG=1490
IGA=99
IGM=32
ד"ר,
האם חובה במקרה הזה בדיקת מח עצם?
תודה,
שלום רב,
יודעת שנשאלת כמה וכמה פעמים קודם לכן בנושא, אולם לא הצלחתי להבין עד כה את הנקודה.
B-cll בשלב התחלתי כנראה, עד כה לא ניתנו שום טיפולים.
שני ילדי אמורים להתחסן ע״פ גילם.
האם אני נחשבת ״מדוכאת חיסון״ או רק מי שעבר כימותרפיה בקטגוריה?
לתת להם או לא את החיסון המוחלש?
תודה מראש על המענה.
לא לתת להם את החיסון המוחלש!
לפני כ-9 חודשים התגלתה אצל אישתי מחלה מסוג NH DLBCL NGC (נון גרמינל סנטר). ב"ה באמת רק בזכות הקב"ה ושליחים כמוך אישתי עברה את פרוטוקול ה-R-CHOP 21 ולאחר בדיקה PET CT הוגדר מצב שמתאים לרמיסיה מלאה.
שאלה יחידה נותרת בעינה, האם יש סיכוי כלשהו להישנות חס ושלום אם כן מהו? והאם מתישהו אפשר יהיה להגדיר CURE (ריפוי מלא)
מציין שאישתי צעירה (24 היום) והתגלה בזמנו רק צבר במידסטרינאום (היה הרס מלא של עצם בית החזה) אובחן כסטייג' 2.
שלום רב!
בבדיקת דם שגרתית התגלתה אצלי לוקופיניה...יש לציין שאני חצי תימניה שהערכים תמיד היו נמוכים..בשנת 2006 הם היו 5.5 והיום 3.5.היום הייתי אצל ההמטולוגית..היא קבעה שיש לי לוקופניה אתנית וגם לוקופיניה מחזורית..למירב הבנתי לוקופיניה מחזורית אינה תורשתית כמו אתנית...אשמח לדעת מזה אומר? שיש לי מח עצם לא תקין? האם משהו אצלי איננו תקין? והשאלה שהכי חשובה לי לדעת האם זה מעמיד אותי חשופה למחלות יותר משאר האוכלוסייה? כגון מחלות סרטניות חלילה?? אני לא מודאגת לגבי הלוקופיניה האתנית כי אני יודעת שזו לא מחלה אלא תקין אלא רק לגביי המחזורית..אשמח לתשובה..תודה רבה:)
או.קיי תודה על התשובה. אך דבר נוסף, הרי כולם יודעים שמערכת חיסונית קשורה בשכיחות של מחלות..אין לי זיהומים חוזרים תודה לאל אך יש תקופות שהמח עצם שלי לא מייצר כדוריות לבנות..האם זה אומר שהמערכת חיסונית שלי חלשה משאר האוכלוסייה?וזה עניין של זמן עד שאתחיל לקבל זיהומים? עפ"י דברי ההמטולוגית...היא רשמה שהניוטרופילים שלי נעים בין 0.6 ל-1.6...האם גם לדעתך זה אומר שמדובר בלויקופניה מחזורית?
תודה רבה!
שלום רב
בנינו בן ה- 26 חולה במחלת סרטן הדם.
הטיפול שהוא מקבל קבוצת כדורים בשם אטרה.
גופו מגיב בתופעות לוואי גבוהות מהנורמל - חום גבוה העומד על 40 מעלות ולפעמים גם עולה מכך, הקאות, פצעים בחלל הפה והשפתיים ולעיתים גם בגרון, כאבי בטן וראש, עיניים מתנפחות עד קושי לראות ואינו מסוגל לעמוד על רגליו -אפיסת כוחות מוחלטת.
הרופאים עצמם אומרים שהתופעות אמנם רגילות אך עוצמתן אצלו עוברות את גבול הנורמה. לכן הם מתחילים טיפול, וכאשר הגוף מגיב עובר הם מפסיקים את הטיפול, נותנים לגוף להירגע מספר ימים ומתחילים מחדש. יש לציין שאת השלב הראשוני של הטיפול טרם סיים, הבן מאושפז כבר חודש ימים בלי צפי ליציאה הביתה לאחר שלב א' של הטיפול.
שאלתי היא- האם ישנו כדור / תרופה אשר משתווה לזו בעוצמתה ובתועלות אך תופעות הלוואי שלה פחותות מזו. אין זה משנה היכן נמצאת אותה תרופה גם בחו"ל ומחוץ לסל הבריאות.
תודה לכם על תשובתכם
עברתי השתלת מח עצם לפני חצי שנה בשל מחלת מיאלומה. מטופל עכשיו ברבילימיד. כתוצאה מהמחלה נפגע עמוד השידרה, שברים בחוליות, עברתי קיפופלסטיקה והומלץ לי מאד על שחייה דבר שהתחלתי בו לאחרונה וזה עוזר לי מאד.
לאור תחילת החיסון המוחלש לכלל האוכלוסייה, האם קיימת סכנה בהמשך שחייה בבריכה. האם עלי להפסק זאת ועד מתי.
האם יהייה עלי להזהר במפגשים עם נכדתי בת 9 החודשים באם תחוסן בחיסון דרך הפה ו/או בזריקה. ממה להמנע?
לגבי בריכת השחייה אין לכך הנחייה ברורה ואיני יודעת מה להציע לך בהתחשב בעובדה שזה כל כך עוזר. לגבי הנכדה לאחר קבלת החיסון ההמלצה לא להיות איתה במגע 6 שבועות. הוירוס עובר בצואה. הוריה צריכים להקפיד על רחיצת ידיים לפני המפגש איתך.