שלום רב,
בני בן 5 ונמצא כבר קרוב לשנה בבירור רפואי עקב אאזינופיליה שהגיעה בשיאה ל- 2900. האאזינופילים עלו לאורך זמן ואחכ ירדו ועכשיו שוב החלו לעלותו. בנוסף הילד מתגרד בכל הגוף (בגפיים - בעיקר בכפות הידיים והרגליים, בצוואר ובאזניים וקצת בבטן) ללא סימני גרד וללא שום סימן על העור. גם בגרד היתה הקלה במהלך חודשיים אולם מחודש מאי השנה החמיר מאוד. בנוסף במשך מספר חודשים היה המוגלובין גבוה (הגיע עד 14.8) וכעת ירד ועומד על 13.9.
אנחנו כבר מיואשים - הילד עבר המון בדיקות ולא הגיעו לתובנה כלשהי. צילום חזה תקין, אולטרסאונד בטן תקין למעט הרחבה קלה-בינונית של אגני כליה (יש לנו תור לבירור העניין), JAK2 תקין, אריתרופויתין תקין, תפקודי ריאות תקינים, מעבדת שינה תקינה, תבחיני אלרגיה שליליים, 3 בדיקות פרזיטים בצואה שנערכו היו תקינות, אבחון לימפוציטים תקין, FIPIL1/PDGFRA תקין, רופא עור שלל מחלת עור.
אני מאוד מודאגת, בעיקר כיוון שבכל פעם שאני קוראת באינטרנט עולה לימפומה חו"ח כאפשרות במקרי גרד בלתי מוסבר לאורך זמן.
בוצעה גם בדיקת מח עצם. התוצאה היא "כנראה מח עצם תגובתי". מה המשמעות של הבדיקה? מה זה יכול להיות והאם זה נותן כיוון כלשהו לגבי המקרה? האם יש לך רעיון לגבי המשך הבירור? הילד סובל כבר כל כך הרבה זמן והרופאים אומרים שאין להם מושג למה. האם התוצאה במח עצם יכולה ללמד על גידול כלשהו חו"ח?
מתנצלת על אורך השאלה, אבל היא משקפת את אורך הבירור לצערי...
תודה מראש
בת שבע
שלום רב
אני מאובחן כנושא את הגן jak 2 ונוטל פעם ביום לאחר ארוחת הערב ,
מיקרופירין 75 mg כדור אחד
זרידקס 150 mg כדור אחד
טלפסט 180 mg כדור אחד
לאחרונה (בחודש האחרון) גברו באופן משמעותי הגירודים עד כדיי כך שאינני מצליח לישון מעבר ל 3 שעות בלילה (עקב הגירודים ) , ביצעתי לפניי שבוע בדיקת דם ואין שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת(לפניי כחודש) הקזות הדם שאני מבצע אחת לתקופה לא עוזרות כמעט כלל . שאלתי : האם עליי לקחת את הכדורים גם בבוקר ואם כן האם לא יגיע היום שהגוף לא יושפע מהכדורים יותר ? אשמח לתגובתך בתודה מראש .
אפשר לקחת את הטלפסט והזרידקס בבוקר
,תודה
שאלת הבהרה
נכון לאתמול אני מוגדר כחולה בהפוגה מלאה. נלקח ממני מח עצם לבדיקה ותוצאותיה עדיין לא ידועות. מכך אני למד שלא אוכל לקבוע דיעה לגבי ההשתתפות במחקר אלא רק אחרי קבלת התוצאות. האמנם?
פרופסור בן יהודה שלום
לפני שלוש שנים אובחנתי חולת לימפומה
כל 3 חודשים אני במעקב, בנתיים לא היה צורך לבצע טיפולים, המצב הבריאותי ללא שינוי
אני רוצה לעבור ניתוח פלסטי להגדלת חזה, האם הניתוח אפשרי, מה ההשלכות?
תודה
היי פרופ' דינה!
שמי צוריאל ועד לפני שנה סבלתי מלימפומה שאינה הודג'קין, עברתי כימותרפיה, השתלת מח עצם והקרנות וביולי לפני שנה לא היו ממצאים.
במהלך השנה הצטרפו אליי כלבה וחתול מגיל צעיר ושניהם בני שנה ומחוסנים. בשבועות האחרונים התגלה גוש קטן ביד ימין אשר עם הימים הפך לזיהום שעבור טיפולו התאשפזתי כשבוע ימים תוך מתן אנטיביוטיקה. היה חום גבוה שהלך וירד וכאבים במקום הזיהום בזרוע. הרופאים מניחים כי מדובר ככל הנראה בשריטה, נשיכה או כדומה מן החיות. אפשר לציין כי אושפזתי בשנה וקצת האחרונים כשלוש פעמים נוספות עקב חום ללא ממצאים בבדיקות הדם, התרביות וכל השאר. בפעם הזו הרופאה בבית החולים פוריה בו אושפזתי הציעה לי לא להגיע יותר למגע עם בעלי חיים על שום הוירוסים והחיידקים אותם הם נושאים, ועקב ספירת הדם הנמוכה שלי זה לא מומלץ עבורי.
זו החלטה מאוד קשה עבורי להיפרד מן הכלבה והחתול שהם כילדיי בבית, המחשבה מעיקה עליי נורא ורציתי להתייעץ ולשאול לפני שאעשה צעד שכזה.
השאלה שלי:
האם אכן לא בריא עבור מי שעבר השתלת מח עצם וספירת הדם נמוכה 3600 , להחזיק את חיות המחמד שברשותי, זאת ועוד שהם מחוסנים..? האם הם מעבירים וירוסים ומיני מחלות שיכולות להרע לי ולהזיק לי?