האם הדבר יכול להעיד על שעלת? אומנם ביצעתי צילומי ריאות וסינוסים שהיו תקינים אך השיעול ממושך ומלווה בחולשה חזקה בוף וכאבים מהאגן ומטה.
האם ניתן לשלול סרטן?
תודה תודה מראש
תודה על תשובתך המהירה . אכן עיקר הטיפול והמעקב הוא אצל אנדוקרינולוגית
לדעתה הנוירופטיה אננה שייכת לבעיותי האלו . היא הפנתה אותי כרגע לניתוח הוצאת אדרנל .[כתבתי טבטעות תירואיד זה יהה בעתיד ] זה כן יכול להסביר אוסטופניה קשה בירך שהתגלתה . שאלתי האם לדעתך לאחר שכל בדיקות הדם הספציפיות בתחום ההמטולוגי [ חלבונים בדם ושתן וכו ] תקינים ובהנחה שסי טי אגן ובטן שנשלחתי לעשות בשבוע הבא יהיו תקינים . אפשר בשלב זה להסתפק בזה ולהתמקד בבעיות האנדו , או שכדאי להמשיך במעקב כל 3 חודשים ולגלות עוד בעייה ככל שקיימת לפני ניתוח שההכנה לו לא קלה [ וגם תתדרש טיפול בסטרואידים לתקופת מה ] כרגע האבחנה היא mgus
שרותי בריאות משלמים טיפולי שינים 5 שנים לחולי סרטן.אני יותר מ5 שנים ועכשיו מתגלים כל נזקי השיניים בגלל ההקרנות שקיבלתי.ההקרנות יבשו את בלוטות הרוק, אין חיטוי בפה וכל השיניים נהרסו. נשארתי ללא שיניים. אני גם לא יכולה להתאים פלטה בגלל שאין רוק הפלטה לא יושבת טוב בפה, וגורמת לפצעים. לא יכולה לאכול לא יכולה לבלוע שינים יכולות מאד לעדור.אני חייבת השתלה בכל הפה ושרותי בריאות כללית לא ממנים טיפולי שינים, גם שאני משלמת שנים לכללית מושלם פלטינום.
שלום,
אובחנתי באנמיה אפלסטית לפני כחודשיים וכרגע אני במעקב לפני התחלת טיפול ATG וציקלו. המצב שלי מוגדר יציב, רוב הספירה לא רעה מלבד הטסיות שעומדות כרגע על 15 אלף. יש לי מספר שאלות
- באיזה שלב כדאי להתחיל את הטיפול? האם כל עוד אני מרגישה טוב כדאי לדחות את הנושא או שכדאי לטפל גם ברמה הזו?
- יש לי בעיקר סימנים כחולים אך תהיתי האם גם טחורים נחשבים לדימומים באפלסטית?
- האם ניתן עדיין להשיג עירוי מסוס?
- עד כמה שביררתי מכיוון שהמחלה דיי נדירה אין מקום המתמחה בה בארץ. אני מתלבטת בין שני בתי חולים ואשמח לשמוע תגובות עליהם - תל השומר ואיכילוב.
תודה רבה,
דידי
- באיזה שלב כדאי להתחיל את הטיפול? האם כל עוד אני מרגישה טוב כדאי לדחות את הנושא או שכדאי לטפל גם ברמה הזו?כדאי להתחיל לטפל מוקדם ככל האפשר.
- יש לי בעיקר סימנים כחולים אך תהיתי האם גם טחורים נחשבים לדימומים באפלסטית?זוהי נטייה לדימום שמחזקת את זה שצריך להתחיל טיפול
- האם ניתן עדיין להשיג עירוי מסוס?כן
- עד כמה שביררתי מכיוון שהמחלה דיי נדירה אין מקום המתמחה בה בארץ. אני מתלבטת בין שני בתי חולים ואשמח לשמוע תגובות עליהם - תל השומר ואיכילובאיני מיעצת לגבי בחירה בין בתי חולים
ראשית תודה רבה על התגובה המהירה.
רציתי לדעת כיצד ניתן להשיג עירוי מסוס, האם זה קיים במאגר בארץ או שאני צריכה לבקש בבית החולים לפני? או זה משהו שצריך לדאוג לו עצמאית?
שלום,בעבר סבלתי מדליות ברגליים ובעקבות זאת יחד עם שימוש בגלולות יסמין התפתחה פקקת ורידים שטחית באחת הדליות הפגועות. לאחר מכן עברתי ניתוח ורידים בלייזר בשתי הרגליים, ולדברי כירורג כלי דם הורידים שנותרו כולם תקינים .אני בת 42, במשקל תקין ולא מעשנת. בדיקת הקרישיות שלי ככל הנראה טובה (PT=10.7sec, PTratio>1, INR = 1, PTT=24.3sec, PTTratio=0.98)* האם אני בקבוצת סיכון לפקקת או שאני יכולה להשתמש בגלולות כאמצעי מניעה (אחרי היסמין עברתי לטבעת NUVARING אבל עכשיו חוששת להמשיך)* אם זה בעייתי, האם גלולות פרוגסטרון בלבד יכולות להוות תחליף (מבחינת סכנת קרישה)?
אני נמצאת בבירור לגבי חשד ל-CML. לאחר מספר בדיקות דם, לסיכום ההמטולוג: ספירות גבוהות עם צורות צעירות, אאוזנפילים ונורמובלסטים בדם הפריפרי וכן LDH גבוה. ממצאי US בטן: טחול ענק וכבד מוגדל, ציסטה ביליארית והמנגיומות בכבד.
נשלחתי לשתי בדיקות דם נוספות: BCR/ABL; Janus Kinase.
ההמטולוג חשב שכיוון האבחנה הוא CML ואמר שבדיקות הדם האחרונות יתנו למעשה את התשובה.
נמסר לי במעבדה שתוצאות אלו יתקבלו רק עוד כחודש.
שאלתי: האם אין כאן דחיפות? אני יכולה להמתין עוד חודש שלם ואפילו יותר לקבלת הטיפול? ואולי עלי לזרז את האבחון, דרך ביטוח פרטי או הקופה?
שלום רב
שמי נטלי אני בת 34 ויש לי אנמיה אוטו אומנית הגעתי למצב שבו אני צריכה להחליט האם להוציא את הטחול או שיש עוד אופציה לקחת מבטרה
רציתי לדעת מה עליי לעשות