אני אחרי כריתת רחם בלי גרורות כרגע אני מקבלת כימותרפיה שישה טיפולים
נאמר לי שמיום העשירי עד הארבע עשרה מהטיפול מערכת החיסונית חלשה
ולא מומלץ להיות בחברת אנשים שהם חולים או עברו חיסונים רציתי לשאול מה לגביי בעל חיים , יש לי כלב חמוד בבית מה קורה אם הוא צריך לעבור חיסון בקרוב איך עליי להזהר ומה אני אמורה לעשות
עוד רציתי לשאול מתי ממלצים לעבור טיפולים ביולוגים כמו מבטרה למי זה מתאים ?
תודה מראש
ערב טוב
בני בן 24 עובר טיפולי כימוטרפיה ואחייניתי הקטנה אמורה להתחסן נגד פוליו
היות והוא חוסן בעבר נגד פוליו האם יש מניעה שיבוא עימה במגע או עם הוריה
או רצוי להימנע מכך
שלום,
אמי אובחנה (בת 64) במיאלומה נפוצה. לא נצפתה פגיעה בלב או בכבד.
מתחילה טיפול כימותרפי יחד וולקייד.
רציתי לשאול מה באופן כללי תוחלת חיים של חולים שהם במצב לא מאד חמור, אבל המחלה כבר מראה סימנים (שטפי דם וכו').
האם אפשר להעריך או שעם הטיפולים היום השונות מאד גדולה ויכולה להגיע משנים ספורות למחלה כרונית שנמשכת שנים רבות?
המדויק.
בכל מקרה תודה על התשובה.
כמי שמלווה את אימך, איך הטיפולים הכימותרפים והטיפול בוולקייד או דומיו עוברים? האם אכן תופעות הלוואי נסבלות כמו שאומרים הרופאים?
אי אפשר לנבא תוחלת חיים של אדם בודד. הטיפולים החדשניים במילומה הפכו אותה למחלה שאפשר לחיות איתה שנים רבות
אני בת 16 וכל חיי גדלתי עם בעלי חיים ששרטו אותי שוב ושוב.
בחודש האחרון אני שמה לב שמסביב לכל שריטה (מהשטחית ביותר, ללא דם ומאלו שנעלמות לאחר כמה דקות) מתפתחים לי שטפי דם גדולים.
כל הרגליים שלי כואבות וכחולות וזה מטריד אותי.
יש לציין שלפני כמה חודשים לאחר חשיפה לשמש הבחנתי בסימנים אדומים על הרגלים שאובחנו על ידי רופאת עוד כתסמונת שאני לא זוכר את שמה.. משהו כמו igne? שזה התרחבות כלי דם באופן חריג כתוצאה מחשיפה לחום.
אני לא יודעת אם זה כזה קשור אבל בכל זאת.
אשמח לקבל חוות דעת ממה זה יכול להיות ואם מישהו נתקל בתופעה?
בן 64 פוליצטמיה ורה מטופל בהקזות ותרופות.
בבדיקות הדם נתגלה חוסר גדול ברמת ובמאגרי הברזל בגוף.
האם יש קשר לירידה דרסטית במסת השרירים בכל הגוף בשנה האחרונה ?
שלום, אבא שלי בן 68. עבר לפני שנה ניתוח כריתת ריאה שלמה, ריאה שמאלית.
מאז הניתוח הברזל ירד ל 34. וההמוגלובין ל 11.7. לוקח כבר שנה ברזל בכדורים, אחר כך עבר לברזל נוזלי, פעמיים ביום.
ללא שינוי בתוצאות.
מבחינת המעקב האונקולוגי הכל תקין.
מה ניתן לעשות?
תודה רבה