שלום רב,שמי רוני:בן 34.גובהי הוא 191 ומשקלי:100 ק"ג.מתעמל באופן קבוע ומקפיד על תזונה תקינה(מלבד חיבה יתרה ומוגזמת למתוקים..)
באופן כללי :בריא.מזה כ-3 שנים אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג 5 פעמים בשבוע.לאחרונה-הרופא חייב אותי לבצע בדיקות תקופתיות עקב נטילת התרופה.תוצאות הבדיקה הראו ששיעור טסיות הדם עומד על 105,000. וכולסטרול LDL עומד על 130.
הרופא אינו טוען לקשר חד משמעי בין נטילת התרופה לשיעור נמוך של הפרמטר הנ"ל אך המליץ לי להפסיק לקחת אותה לתקופה מוגבלת ולבצע שוב בדיקה בעוד מס' שבועות.
שאלתי היא:
1.האם ישנה אפשרות לזיקה בין נטילת התרופה לשיעור נמוך של PLT?
2.האםרמה כזו מסוכנת לכשל עצמה,האם עלי לנהוג במשנה זהירות כלשהו?
תודה מראש,
שלום.בן 55 ,לפני כ חודשיים נתגלתה לוקמיה aml m-4.עברתי טיפול אינדוקציה,ולפי דברי רופא מטפל ספירות ובדיקת מיח העצם אחרי טיפול היו טובות.
כרגע נמצא באמצע טיפול קונסלדציה מס.1. בשלב זה ישנה התלבטות בין הרופאים האם לבצע השתלת מיח העצם או להמשיך בטיםול כימוטרפי.האם על פי נתונים הנ"ל ישנה פרוגנוזה טובה ללא השתלה,ומה סבירות לחזרת המחלה עם או בלי השתלה.
מאפיינים של המחלה-CD 56 חיובי,FISH וכרומוזומים תקינים,NPM1 חיובי ללא מוטציה ב FLT 3.
שלום רב !
אני בן 66 נושא את הגן הקרוי jak 2 , גיליתי את המחלה לפניי כחודשיים בערך
ביצעתי עד כה 3הקזות , המוגלובין ירד מ 18.9 ל - 16.1 , המוטוקריט ירד מ-54 ל- 47.1 .. בעקבות ההקזות ירדו גם ערכים של iron- (32 ) , (6) - ferritin .איך להתייחס לרמות נמוכות של ברזל, האם מותר לקחת תרופות המשפרות את רמת הברזל?תודה
אני בת 37 ואני בשבוע 17 להריון (הריון שלישי) בבדיקת ספירת הדם יש לי כ 70,000 טרמבוציטים כאשר בדר"כ רמת הטמבוציטים שלי נמוכה כ 90,000-80,000 וכמובן שבזמן הריון זה יורד , רציתי לדעת האם אני יכולה לבצע בדיקת מי שפיר ברמת טסיות נמוכה כזו?
בתודה מראש
ציפי
שלום
התחלתי לקבל טיפול R-CHO מחזור ראשון מתוך 5.
האם זו כימוטרפיה יחודית ללימופמה B LARGE?
כי הבנתי שהחלק הכימי הוא כללי בכל הגוף ומתאים לכל סוגי הסרטן ורק הביולוגי הוא היחודי.
האם זה נכון?
מה ההגיון כל 3 שבועות למחזור נוסף של טיפול?
האם צפוי שתופעות הלוואי יחמירו במחזורים הנוספים לעומת תופעות הלוואי במחזור הראשון?
בתודה