שלום פרופ',
אני יובל בת 20, בינואר האחרון אובחנתי כחולת הודג'קין. עברתי 6 קורסים של ABVD. לא היו בעיות מיוחדות במהלך הטיפול. לאחר הקורס השני עברתי שוב בדיקת PET, לא נמצאה עדות למחלה וללא ממצאים פתולוגיים :)
לפני כשבועיים סיימתי את הטיפולים, רציתי לשאול, תוך כמה זמן אוכל להיחשף שוב לשמש? (ים,בריכה וכדומה..)
שאלה נוספת, כמה זמן עליי לחכות עד שאוכל לעשות קעקוע?
תודה מראש.
לפרופ' בן יהודה שלום,לפני שש שנים אובחן אצלי סרטן בלוטת התריס ועברתי כריתהמליאה של הבלוטה. מאז לא נמצאו עדויות לחזרתה (בדיקות דם ואולטראסאונד). בשנת 2008 נמצאה בצוואר העליון (הרחק ממקור הסרטן) בלוטה מוגדלת (1.4*1.7*0.4) , אך צורתה תקינה. התעקשתי עאל דיקור FNA שלאחריו הוסבר לי כי הכל תקין. הבלוטה במעקב מאז. לאחרונה אני מרגיש כאבים באיזור זה וכי הבלוטה גדלה להבנתי. כשהבטתי בתוצאות הבדיקה מ 2008 אני רואה כי כתוב: rare small lymphocytes, insufficient for diagnosis. אני חושש כי לא נשללה היטב האפשרות של לימפומה. מה עליי לעשות?בברכה,א
תודה!
פרופ" בן - יהודה !
רוצה להודות על התשובות לשאלותי .
תבורכי !!
שלום רב
אני בן 45 בריא ללא שום בעיות בריאות
בבדיקת דם שגרתית נמצא ספירת לימפוציטים גבוהה ערכו לי בדיקה חוזרת והמספר נותר גבוה(7.3)
בבדיקה המטולוגית immunephenotyping נמצא : חד שבטיות kappa - 63
לעומת למבדה קטן מ- 1.
ללא coexpresion של CD5 ו 19?
הרופא אמר לי שזה מצריך רק מעקב:
שאלותיי: מה שמה של המחלה כי נאמר לי שזה לא CLL אבל לא ניתן לקבוע מה זה?
מה ההסתברות לשינוי במהלך השנים?
האןם יש טיפול למצב העכשווי?
תודה מכל הלב
רובי
פרופ בן יהודה שלום,
אבי בן 83 אובחן לפני כחצי שנה עם AML עם 20% בלסטים במח עצם ו- complex karyotype
עבר 5 מחזורים של וידאזה ועדיין ספירות נמוכות. (מקבל עירויי דם וטסיות לפי הצורך).
סובל לפעמים מחום בשעות הערב - לא ברור למה (המחלה או הוידאזה) קיבל גם טיפול אנטיביוטי שלא ממש השפיע על החום.
האם יש עדיין מה לעשות לאור העובדה שהוידאזה לא עזרה עד כה? נאמר לנו שוידאזה מתחילה לפעול אחרי 4-6 מחזורים. האם יש טיפולים אחרים? האם כדאי להמשיך עם הוידאזה? (הרופאים שוקלים מתן טיפול תומך בלבד).
ערב טוב לך פרופ" בן יהודה הנכבדה !
ברצוני לדעת האם תרופת הידראה לפולציטמיה ורה יכולה לגרום לנוירופטיה או לכאבים ואו לירידת שרירים בגפיים ?האם טחול בגודל 15.5 סמ" הינו גדול מאוד ? האם ישנן תרופות אחרות למחלה ?
המון תודות !!