פרופ" בן-יהודה הנכבדה !
בהמשך לשאלתי בקשר ירידת מסת שרירים בידיים וברגליים אני מציין בדיוק את גודל הטחול בבדיקת u. S : הטחול הודגם הוגדל ובמשרעת של 15.5 סמ" ואקוגניות תקינים .
הבדיקה בוצעה ב- 23.10.2012 עקב פולציטמיה ורה .
מאוד מצטער שאני מטרידך עקב החרדות ושוב אודה לך מאוד לתגובתך ל- 2 פניותי אלייך היום. המשך יום נפלא!
בוקר טוב פרופ" בן יהודה !
מודה לך לתגובתך !
יתכן שאולי לא הסברתי היטב בעייתי : משקל גופי הכללי לא ירד בכלל ומה שכן ירד זה מסת השרירים בידיים וברגליים שזה נראה שהעור מאוד רפוי . הטחול מוגדל ולא בממדים גדולים מדי . אני נוטל הידראה מדי יום ועובר הקזות מדי זמן .
מבקש מאוד את דעתך ועצתך לגבי הסכנה בכלל ותופעות מסת השרירים ועצתך לגבי אכילת תוכן חרצני המשמשים שיש בו ויטמין בי - 17 וכל דבר אחר .מתנצל על אורך השאלה
ומאחל שבוע נפלא !
פרופ' דינה בן יהודה שלום
יש לי לימפומה B LARGE.1. האם בתחילת טיפול בפרוטקול R-CHOP נדרש באותו יום צום? התהליך מתחיל בשעה 10 בבוקר. לא נאמר בהוראות הכתובות שום דבר בעניין2. סובל מצפייפות עצם. האם יש פרוטקול אחר שיפגע פחות בעצם כי בפרוטקול זה גם נותנים קורטיזון?3. האם יש התנגשות או הורדת יעילות בין R-CHOP לבין אקטונל שהתחלתי לקחת שוב (פעם בחודש) בתקווה שזה יקטין נזקי העצם מהקורטיזון.
בתודה
דר' בן יהודה שלום רב,
אני חולה HL Nodular Sclerosis Stage 2A ללא מעורבות במח העצם.
סיימתי 4 מחזורי ABVD ולפי הפרוטוקול אני אמור להתחיל סבב הקרנות.
בשל העובדה שמדובר בגידול non-bulky, ובשלושה אזורים:משני צידי הצואר, במיצר ובשער הריאה ותוצאות ה-Interim PET-CT היו טובות (CR) עלתה האפשרות להמשיך בעוד שני מחזורי ABVD במקום ההקרנות, בשל חשש משדה קרינה גדול.
ברור לי שלכול בחירה הסיכונים והיתרונות שלה, וידוע לי שהן הספרות והן הרופאים לא חד משמעיים בדעתם במקרה כזה.
רציתי לשאול מהו הטיפול המועדף לדעתך?
שכחתי לציין - אני בן 35.
היי, בעלי בן 31. לפני כ-10 חודשים עשה בדיקות דם כלליות ויצא לו ערך של בי 12 גבוה- מעל 1476. לא ערך מדוייק. לאחר חודשיים חזר שוב על הבדיקה , ושוב הערך הנ"ל הופיע. עשה אז (באוג' 2012) ספירת דם, תפקודי כבד, ldh והכול תקין.לפני שבועיים עשה שוב בדיקות דם, ספירת דם תקינה ,ldh ,תקין והבי 12 נשאר אותו דבר- עדיין ערך של מעל 1476.. הוא לא אוכל הרבה בשר בקר אבל כן עוף כמעט כל יום. לא לוקח תוספים או כדורים של הויטמין. התופעה היחידה ממנה הוא סובל היא שלשולים וריבוי יציאות שאובחנו לפני כשנה אצל גסטרו כמעי רגיז. האם עליו להיות במעקב כלשהו של בדיקות דם בגלל זה? ואם כן מה זה בעצם אומר שהכול תקין בספירת דם ויש לבצע מעקב? הערך הגבוה יכול להעיד שהוא מפתח משהו שלא נראה כרגע בספירת דם? קראתי שזה יכול לנבוע מכל מיני מחלות דם ממש מפחידות ואני לחוצה מזה מאוד מאוד. האם עליו לבצע בדיקות נוספות? אשמח לדעתך.
ערב טוב לך פרו" בן יהודה !
אני סובל מפולציטמיה ורה כ- 4 שנים . מזה כשנה מסת שרירי הידיים והרגליים שלי ירדו ירדו דרסטית למרות שאני מחזק אותם בעזרת משקולות .לצערי כלום לא עוזר. ברצוני לשאול : האם זה יכול לנבוע מהמחלה? האם מותר לי להתאמן ? ובכלל מה יכולה להיות הסיבה ולמי עלי לפנות ? אודה לך מאוד לתגובתך המהירה! לילה טוב !
שבת שלום פרופ" בן יהודה !
בהמשך לשאלתי הקודמת ברצוני לדייק יותר לתופעות : שאני אומר שידיי ורגליי רזו מאוד למרות שאני מאמץ אותם במשקלות קלות מאוד אני מרגיש כאילו יש לי רק פיסת עור עלי . כמו כן שמתי לב שברגליים ובידיים יש לי כאילו גושים קטנים כמו שלפוחיות רכות .אני מקווה שאני מתאר נכון .הרגשתי הכללית הינה בסדר גמור ללא עייפות למעט החרדות שאינני יודע את פשר התופעות וכיצד להתייחס ולהתנהג ולמי בכלל צריך לפנות? המון תודות להתייחסותך ושבת נפלאה!!!
קודם כל תודה על זמנך ותודה על התגובה המהירה שהגבת לי בפעם הקודמת...
יש לי בזמן האחרון גרד בגוף,אני לא מתגרדת כל היום אך בהחלט זה מפריע .הגרד בעיקר בידיים ,לא בכפות,ומופיעות שם 2, 3 נקודות קטנות.עליי לציין שאני סובלת מהזעות ,לא בלילה ובנוסף כפי שהבחנת מחרדה, בדיקות דם מלפני חודש תקינות מלבד תת פעילות של בלוטת התריס(השימוטו זה כ7 שנים) האם לדעתך יש להעמיק בירור ? (כבד,לימפה וכן הלאה חס וחלילה )
תודה שוב
שלום
אתמול הבחנו לי לימפומה על סמך ביופסיה מהטחול בבדיקות פתלוגיות ואיסטלוגיות.
1. מה קורה במידה ולא מטפלים --כמה שנים הסטטיסטיקה אומרת נשאר לחיות?
2. האם יש מקרים בספרות הרפואית שהגוף הצליח להתגבר על המחלה ללא טיפול רפואי?
3. יש טעם בבדיקת רגישות למזון ולתנאי סביבה?
3. תזונה יחודית?
4. האם יש מקום לבדיקות נוספות או שהממצא חד משמעי? מח העצם תקין. יש ממצאים פתולוגים מרובים באזור הבטן וטחול מוגדל 15 סמ
5. שיטות הטיפול במחלה והדחיפות לטיפולים?
6. שמעתי שקיימת בדיקה באמריקה של הגנים לצורך קביעת הטיפול האופטימלי כנראה בכיוון של כימוטרפיה מסוגים שונים..
האם בדיקת הגנים הזו קיימת בארץ?
עדכון אחרון ממש לעכשיו:
הממצא מביופסיה בטחול. לימפומה מסוג B
או בלשון מקצועית: B NHL-M/P LARGE CELL
מתוכנן טיפול מסוג R-CHOP . זה הטיפול היחידי המתאים או יש מספר אופציות?
2. האם יש מקרים בספרות הרפואית שהגוף הצליח להתגבר על המחלה ללא טיפול רפואי?לא מתואר
3. יש טעם בבדיקת רגישות למזון ולתנאי סביבה?לא
3. תזונה יחודית? לא
4. האם יש מקום לבדיקות נוספות או שהממצא חד משמעי? מח העצם תקין. יש ממצאים פתולוגים מרובים באזור הבטן וטחול מוגדל 15 סמ לא ראיתי את התשובה כך שאיני יודעת
5. שיטות הטיפול במחלה והדחיפות לטיפולים?כל חולה לגופו
1. מה קורה במידה ולא מטפלים, כמה שנים הסטטיסטיקה אומרת נשאר לחיות?
2. יש חברות שעושות בדיקה גנטית בכיוון של התאמה מירבית לבחירת החומרים לטיפול כימוטרפיה. בין שאר החברות יש חברת בת של חברת טבע וגם בילינסון (לגבי בילינסון המידע נמסר מחולת סרטן השד שבעקבות טיפול בכימותרפיה היא התנפחה והייתה קרובה מאוד למוות ובעקבות ממצאי הבדיקה החליפו לה לחומרים מסוג אחר ,הרבה יותר יקרים) כנראה מעורבים פה גם שיקולים כספיים כי הבנתי שמחיר חלק מהסוגים של תרופות הכימותרפיה מאוד יקר. אני כמובן מדבר עלבדיקות פרטיות.
FDA טרם אישר הבדיקות וזה נמצא באמצע הדרך לקראת אישור. (כך מסרה לי נציגה של האגודה לסרטן).
אשמח מאוד לדעתך .