שלום,
אני בת 25, חולת APL. עברתי השתלת מח עצם עצמית לפני שנתיים. כיום אני בריאה ולא מקבלת טיפול מלבד אנג'ליק וציפרלקס. במהלך הטיפולים קיבלתי דאונורוביצין, וסנואיד (בכדורים), ארסניק, טקסול, בוזולפן ועוד כימותרפיה שאיני זוכרת את שמה בטיפול המכין לאיסוף התאים. בנוסף, קיבלתי קרדיוקסן ואורומקוס במהלך הטיפולים.
שאלתי היא- מאז ההשתלה התפתחה לי רגישות לעקיצות יתושים, אני נעקצת יותר מאחרים (ששוהים איתי באותו המקום!) והעקיצות מגרדות יותר ועוברות לאחר זמן ממושך יותר. האם יש קשר להשתלה/לטיפולים שקיבלתי ומה אוכל לעשות בנוגע לזה????
תודה רבה ויום טוב!!
שלום רב לך !
אודה לך מאוד באם תוכלי לענות לשאלתי מתאריך 5.6.13 בנוגע לפולציטמיה ורה .
מודה לך מאוד מאוד!
לילה טוב !
שלום דר
לאבא שלי יש מיאלופיברוזיס הוא בן 65
למה בכל זאת מסוכן השתלת מח עצם במיוחד אחרי שלא אישרו לו jakavi מכוון שיש לו אי ספיקת כליות
והאם באמת הישרדות רק של 3שנים
תני לי תקווה מה איפשר לעשות אולי איפשר להגיע אצלך באופן פרטי?
תודה מראש
תודה לך על ההתייחסותך
המיאלברוזיס שיש לו על רקע פוליציטמיה וורה
בעקבות כך פיתח אי ספיקת כליות
ההדריה לא עוזר לו יותר
הרופאה רשמה high intermediate risk
תאים לא נצבעו לללוקימיה ואין סימני ללימפומה אומר תודהאומר תודה
בן 64 "סובל" מפוליצטמיה ורה
שאלתי : בשנתיים האחרונות אני חווה ירידה דרסטית במסת השרירים בעיקר בגפיים וירידת משקל.
האם יש קשר ל"מחלה" ומה נתן למנוע/להאט את התופעה ?
אני רווק,יוצא כרגע עם בחורה ובפגשתינו האחרונה אתמול היא סיפרה לי שלפני שנתיים וחצי חלתה בנימפומה תאי B
טופלה בכימוטרפיה כ-7 חודשים ואח"כ חזרה לעצמה.
כמן כם,סבתא נפטרה מסרטן צוואר הרחם.
כיום היא במעכב כל 3 חודשים.
מה הסיכוי שהמחלה תחזור?האם ב-5 שנים הראשונות היא בסיכון גבוה?
האם במידה והמחלה חוזרת ומטפלים אז 100% ריפוי?
זה שהיא חלתה פעם אחת אומר שיש סיכוי לא מבוטל שהמחלה תחזור בשלב כלשהו?
האם זה שהבחורה היא ממוצא רוסי וגרה בחיפה -האם זה חתך אוכלוסיה שמועד יותר לחלות בסרטן?(לפי מה שראיתי פעם בעיתון)
עניין התורשה בטח גם ישפיע על ילדיה וכו'?
איני יודעת מהו סוג הלימפומה של האשה שאתה מציג. בכל מקרה העובדה שחלפו שנתיים וחצי בלי חזרת המחלה מאוד מצביעה בכיוון של ריפוי. לגבי המוצא ומקום המגורים אין קשר. איני חושבת שההחלטה לקשור את חייך בשלה צריכה להתבסס על עברה הרפואי. אנשים נישאים לאנשים בריאים ובן הזוג יכול לחלות בלימפומה מספר שבועות חודשים או שנים לאחר החתונה. בכל מקרה לא מדובר במחלה תורשתית.
הסוג הוא לימפומה תאי B
לפי מה שקראתי באנטרנט בוויקפדיה המלחה היא אגרסיבית ,5 שנים ראשונות הן קריטיות לחייה החולה גם אם החלים ו-50 %לא שורדים את ה-5 שנים.
אני גם יצין שהיא בת 27 וזה שהיא עברה את המחלה אומר שנמצאת בקבוצת סיכון גבוהה,בטח כשטרם עברו 5 שנים.
האם נא צודק?
ללימפובה תאי B יש גמה תתי סוגים?אני אשאל את חברתי.אילו סוגים יש ומה מאפיין כל סוג?
שלום דינה,
לפני 4 שנים אובחנתי marginal zone lymphoma.
ברגע שאני נעקץ ע"י יתושים תוך מספר שעות מופיע גרוד שהולך וגובר עד לבילתי ניסבל ונימשך מספר ימים. האזור ניהיה אדום, חם ומתנפח. קוטר העקיצה שבמיקרים רגילים הוא כחצי סנטימטר גדל עד לכדי 2-3 סנטימטר. הגרוד (ברור שכדאי להימנע ממנו) אף יוצר אדמומיות בקוטר של כ 8 סנטימטר). כך זה נימשך כעשרה ימים או שבועיים.
לפני המחלה ניבדקתי לאלרגיות שונות ולא נימצאתי רגיש לשום דבר.
אשמח לדעת יותר על התופעה והאם משחה אנטיהיסטמינית תעזור או שבכלל מדובר בתאיי ה B הממאירים שפשוט תוקפים את האנטיגנים שהיתושה הזריקה ומכאן התגובה של הגוף.
תודה
משה
לאחר שביצעתי בדיקות דם שלח אותי הרופא המטפל להמטולוג ליעוץ כאשר בתלונות כתוב:מקטע מונוקלונלי בדם,ידוע לפני מס' שניםכמותית-הגדלה מסויימת (בשנת 2010 תוצאה 0.2 ,בשנת 2013 תוצאה 0.3 )המוגלובין, קראטין ,סידן תקיניםבנוסף נישלחתי לצילומי סקירת עצמות של כל הגוף.שאלות:1. מה הבעיה, ומהם הסיכונים?2. אני חושש מכמות הקרינה מצילום כל כך מקיף,מה דעתך?בברכהחיים-בן 63
שלום רב
אני בן 50 והנני נושא את הגן jak2 לאחרונה הובחנתי כחולה במחלה מילפרוליפרטיבית עקב בדיקה במח העצם ,
שאלתי : האם זה סרטני ? מה ההשלכות של המחלה לעתיד ? ואיך עליי להתמודד עם המחלה ?
בתודה מראש