שלום רב.
אמי חולה באנמיה אפלסטית ומקבלת (בין היתר) נאופוגן מזה כ3 שבועות . הספירות שלה עלו בצורה יפה בעקבות הטיפול והיא לא סובלת יותר מחום/זיהומים.
האם כדאי להמשיך ולהזריק את הנאופוגן על בסיס קבוע, נניח פעם בשבוע, לאחר שיסתיימו הזריקות היומיומיות ועד שהatg יעבוד? על מנת לשמור על רמה גבוהה יחסית של ספירות בכדוריות דם?
החשש הוא שעם הפסקת הזריקות - הספירות ירדו ואיתו עלול לחזור החום/זיהום
תודה רבה על התייחסותך
שלום!
אחי הבריא מלימפומה נון הוצקין ולפני כחודש הובחן כי חזרה לו המחלה. הוא כרגע התחיל בסבב טיפולים נוסף שבסופם יעבור כנראה השתלת מח עצם עצמית.
אני בהריון בחודש שמיני. רציתי לשאול האם יש בעיה להיחשף אליו? ישנם סיכונים לאחר שמקבל את הטיפול?
תודה,
שלום רב,
אמא שלי אובחנה לפני כמה חודשים בפוליצטמיה ורה. אני אמורה ללדת בזמן הקרוב, קיימת אפשרות לשמור דם טבורי, האם הדם הזה יכול לעזור לאמא שלי, האם זה משהו שיכול להיות שתצטרך בעתיד?
תודה
למרות שמבחינה רפואית יכולתי לבצע הזרקת יוד,נמנעו...מה ההבדל?...בתשובה לבדיקה צויין
RUL
- בגודל 0.4 ס"מ ב (GGO) קשרית יציב
מספר שאלות בבקשה ותודה על זמנך היקר
האם חיידק הליקובקטר שטופל באנטיביוטיקה יכול לגרום ללימפומה של הקיבה?
2. האם בדיקת גסטרוסקופיה ללא ביופסיה היא מספקת כדי לקבל אבחנה ,הלכתי לגסטרואנטרולוג בעקבות ריפלוקס ותוצאת בדיקת נשיפה חיובית.טופלתי באנטיביוטיקה משולבת ואינני יודעת אם החיידק חוסל גם בדיקת גסטרו בוצעה והיתה תקינה
3.האם בריחת שתן לפעמים באיזור זמן המחזור חודשי יכולה להעיד על סרטן?אני בת 30 שנה וחצי אחר לידה שלישית
תודה תודה תודה
שלום וברכה.
ברצוני להבין האם הטיפול מקובל או נסיוני: אחרי השתלת מח עצם בלויקמיה חריפה הוצע טיפול בלמפוציטים מהתורם כדי להבטיח הצלחה.
האם זה טיפול מיוחד? היכן אוכל לקרוא על זה?
תודה רבה.
אחת המטרות של התשלה מתורם בלויקמיה חריפה היא לייצר מלחמה ביולוגית שבה תאי התורם נלחמים בתאי הלויקמיה.בחולים בסיכון גבוה להישנות המחלה, שלא פתחו תגובה כזאת הנקראת תגובת השתל נגד המאחסן או GVH, מעוררים את התגובה על ידי הזרקת הלימפוציטים. זהו טיפול מקובל שנים רבות. תשובתי היא כללית ואינה מתיחסת לחולה הספציפי עליו אין לי שום פרטים. השם הרפואי הוא DLI קיצור של DONOR LYMPHOCYT INFUSION
לפני בערך 10 שנים החלמתי מסרטן לוקמיה AML, עברתי מספר טיפולים כימוטרפיי והשתלת מח עצם עצמית, כמו כן נפגעתי מבחינת הפוריות, כיום לאחר 10 שנים התחילו לי בעיות של בעיות בשתן וכנראה אחרי בדיקות נוספות הובהר לי שיש לי בעיות עצביות בשלפוחית, אני כיום בן 33 ולכן זה די מפתיע את הרופאים שבגיל כזה יש לי כאלו בעיות, האם החומרים של הכימו או ההשתלה יכולים לגרום לבעיות כאלו בעקבות החשיפה לחומרים ?
תומר
שלום ותודה מראש. אני בת שלושים,בריאה ,מלבד השימוטו.
נשלחתי על ידי הכירורג לבצע אולטראסאונד בבית השחי בגלל בליטה קטנה שהרגשתי.התוצאות הן 3 בלוטות לימפה גודל 0.9על 1.5 סנטימטר.בעלות מרקם שומני ,ווסקולרצזיה מרכזית חלושה.הכירורג המליץ על בדיקת מחט עדינה ומאז חיי אינם חיים כל הדברים האיומים ביותר עולים לי בראש,אינני ישנה ,בקושי אוכלת אני כל כך מםפחדת שזו לימפומה או סוג אחר של המחלה האיומה,אין עדיין תור לבדיקה.האם בעינייך יש חשד לממאירות?בדיקות הדם שלי תקינות.יש לציין שאני בתקופה איומה של מתח גם בעקבות מחלת אימי (סרטן השד) ואני במעקב סדיר גם ביצעתי ממוגרפיה שהיתה תקינה וגם בדיקת סיטי חזה לפני חצי שנה בעקבות כאבים בצלעות ,שהיתה תקינה לחלוטין .אני רק רוצה לציין שישנן גם שתי בלוטות מאחורי האוזן ,כבר הרבה זמן אבל רופא אף אוזן גרון לא התרשם מהם כלל,וגם לא הפנה אותי לאף בדיקה אשמח מאוד מאוד לחוות דעתך המרגיעה (בתקווה )