פרופ' בן יהודה שלום,
אבי,בן67, בריא בדרך כלל, חלה בלימפומה נון הוג'קין מסוג מנטל סל לפני כשנה וחצי. עבר 6 מחזורים של RCHOP זריקות וולקייד בשני הטיפולים האחרונים ולאחר מכן מבטרה כטיפול משמר. עבר איסוף תאי אב אך הוחלט לא ללכת להשתלה עצמית בגלל סיכון ללב ולכליות. אבי היה נקי שנה. לפני כשבועיים התגלתה בלוטה בצוואר/עורף, בלוטה בתחתית הראש מאחורה ונגע בחיך. לאחר דיקור של הבלוטה בצוואר נאמר לנו כי הלימפומה חזרה. אבי נשלח לסיטי ראש ולפט סיטי אך טרם הגיעו התוצאות. בינתיים הוחלט להתחיל טיפול של מבטרה+בנדמוסטין+וולקייד - 6 מחזורים. שאלתי היא - אם chop נחשב לטיפול החזק ביותר והמחלה בכל זאת חזרה - מה הסיכוי להצלחה הטיפול הספציפי הזה? מדוע דווקא נבחר הטיפול הזה ומה שיעורי ההצלחה שלו? אם סוג הלימפומה הספציפי הזה (mental cell) הוא נדיר או קשה יותר מסוגים אחרים?
נשמח לתשובות,
תודה!!
בן 64-אובחנתי כחולה לימפומה פוליקולרית עם טרנספורמציה ל-DLCL.
עברתי סדרה של 6 טיפולי RCHOP. התגובה לטיפולים היתה טובה וללא סיבוכים וללא נאוטרופניה.עברתי בדיקת PET לאחר טיפול שני וניכר שיפור ניכר עם שארית קלושה בבלוטות אקסילריות מימין בלבד.
הוחלט להמשיך בטיפול ולעבור השתלת מח עצם עצמית כקונסולידציה.כבר נשאבו תאי אב ועלי לעבור בקרוב שוב בדיקת PET.
האם נראה לך שנכון לעבור את ההשתלה? והאם יש סיכונים בכך?
פרופסור בן יהודה שלום cll מספר שנים . לאחר טיפול ב-rfc מבטרה סובל מעקיצת יתוש הנמר האסיתי . הגורם להתנפחות נקודת העקיצה ,לגרד .השימוש בפניסטול גל משחת אפלומיצין.לא עוזרת במיוחד. לפני הטיפולים הנ"ל .לא היתי חביב היתושים.ולא סבלתי מהעקיצות .גם עם cll/ למרות שימוש בסנו די .נעקץ מידי פעם בפעם. מה ניתן לעשות?
שלום רב
אני בת 44 לאחר cva,tia ואבלציה בשל פרפור פרוזדורים.מטופלת בפראדקסה 150מ׳ג פעמיים וקרדילוג 5מ׳ג. הטרזיגוטית לפקטור 5ליידן,mthfr וpt20210
בעקבות אנמיה מחוסר ברזל (פריטין קטן מ8 וברזל 30) ,פרוטאין טוטל בערכי 8.7,ו igg שווה ערך ל1820 ( גבוה מהנורמה) הופנתי להמטולוג שנתן בדיקות דם להלן התוצאות: לא נמצא חלבון מונוקלוני,ערך lambda flc בנורמה אך ערך kappa flc מעל לנורמה(3-19.4) והערך שהתקבל היה 31.
א. אודה להבנת משמעות התוצאות
ב. אמור להיות לי תור להמטולוג בסוף החודש , האים להמתין עד אז או לנסות להגיע בהקדם אליו?
סליחה על המלל הרב.
תודה מראש וברכת שבת שלום.
בוקר טוב ושבוע טוב
תודה על תגובתך המהירה, ועל הרגיעה שהגיעה ממנה.
תבורכי!!!
ששלום אבא שלי בן 65 סובל כמה שנים מפוליצטמיה וורה
גילו לפני חצי שנה טחול וכבד מוגדלים spleenohepatomegaly
לפני חודש סבל מאי בפיקת כליות כליה אלת לא עובדת וכליה במצב פחות מבינוני
ביופסיה של מוח עצם הראתה מיאלופיברוזיס בלי סימני לימפומה עם jak26v16 חיובי
בבקשה מה זה אומר?מה עם jakavi ומה סיכויים שזה יתפתח ללוקימיה והאם מיאלופברוזיס נחשב ססרטן
הוא מרגיש בסדר מטופל כמה שנים טובים בבהידריאה
תודה מראש
שלום
בת 35 נ+3. סיימתי לפני 3 שנים טיפולים להודג'קין. פט אחרון לפני 10 חודשים ללא עדות ללימפומה פעילה.
מזה 3 חודשים אירועי חולשה קיצוניים 2/3 בשבוע (כמעט עילפון). בברור נאמר לי שבעקבות PTH נמוך - 5 , והיפרקלצמיה קלה 10.5 עלי לבצע ברור לממאירות.
ערכים נוספים:
CORTISOL 659
ALBUMIN 4.5
CREATANINE 0.89
HG 13.3
LDH 178 (100-260)
האם להקדים PET CT?
קודם כל תיבדקי על ידי ההמטולוג שמטפל בך