ערב טוב.
משכבר מספר שנים אני סובל מהמוגלובין גבוהה, תמיד הייתה מלוות בעייפות בצורה מדאגיה וכו'. התשובה שכל רופא אמר "תשתה הרבה מים" ולאחרונה גם הומלץ לי לקחת B-12
ובכן - אני כבר כמעט חודש לוקח את התוספים, שותה הרבה ועדיין - עייפות ברמה אחרת לגמרי. קם עייף אחרי שינה טובה כביכול, חוסר ריכוז ואף לעיתים מלווה בסחרחורות מתמשכות.
האם עליי לדאוג?
פרופ' בן-יהודה שלום,
לבני בן השנה וארבעה חודשים אובחנה לוקמיה מסוג ALL CALLA positive . התחלנו טיפול בשיבא על פי פרוטוקול שלפי הבנתי הוא פרוטוקול עולמי אשר כולם מטפלים לפיו. כיום אנחנו ביום ה 26 לטיפול ותוצאות בדיקת מח העצם של יום 15 מצויינות (פחות מ 0.1%). קראתי כבר עשרות מחקרים, ומאמרים וניסויים חדשים. שאלתי היא: האם אנחנו מטפלים בצורה הנכונה ? האם יש אפשרויות טיפול נוספות ? האם יש דרך להבטיח אי-הישנות המחלה בעתיד ?
המון תודה מראש
ההיתי בהריון בשבוע 36 היתה היפרדות שיליה וכתוצאה מכך הושפזתי והיתה לי בעיה בקרעשיות הדם שהדם לא קרש טופלתי בחומרים מגברי קרישה לאחר האישפוז נשלחתי לבדיקת דם וניתגלה אצלי קרישיות יתר פקטור 5 ובנוסף נשלחתי לבדיקה נוספת של prolhrombin (fqctor ll ) n והתוצאה היתה תקינה.
יש לי מספר שאלות
שלום רב,שמי רוני:בן 34.גובהי הוא 191 ומשקלי:100 ק"ג.מתעמל באופן קבוע ומקפיד על תזונה תקינה(מלבד חיבה יתרה ומוגזמת למתוקים..)
באופן כללי :בריא.מזה כ-3 שנים אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג 5 פעמים בשבוע.לאחרונה-הרופא חייב אותי לבצע בדיקות תקופתיות עקב נטילת התרופה.תוצאות הבדיקה הראו ששיעור טסיות הדם עומד על 105,000. וכולסטרול LDL עומד על 130.
הרופא אינו טוען לקשר חד משמעי בין נטילת התרופה לשיעור נמוך של הפרמטר הנ"ל אך המליץ לי להפסיק לקחת אותה לתקופה מוגבלת ולבצע שוב בדיקה בעוד מס' שבועות.
שאלתי היא:
1.האם ישנה אפשרות לזיקה בין נטילת התרופה לשיעור נמוך של PLT?
2.האםרמה כזו מסוכנת לכשל עצמה,האם עלי לנהוג במשנה זהירות כלשהו?
תודה מראש,
שלום.בן 55 ,לפני כ חודשיים נתגלתה לוקמיה aml m-4.עברתי טיפול אינדוקציה,ולפי דברי רופא מטפל ספירות ובדיקת מיח העצם אחרי טיפול היו טובות.
כרגע נמצא באמצע טיפול קונסלדציה מס.1. בשלב זה ישנה התלבטות בין הרופאים האם לבצע השתלת מיח העצם או להמשיך בטיםול כימוטרפי.האם על פי נתונים הנ"ל ישנה פרוגנוזה טובה ללא השתלה,ומה סבירות לחזרת המחלה עם או בלי השתלה.
מאפיינים של המחלה-CD 56 חיובי,FISH וכרומוזומים תקינים,NPM1 חיובי ללא מוטציה ב FLT 3.