שלום רב.
האם כדאי לנסות טיפול אחר חוץ מאנטיביוטיקה עקב חום שבא והולך לאחר חודש וחצי מקבלת הatg?
אולי סטרואידים מסוג מסוים?
לא נמצאו זיהומים בריאות ובבטן לאחר סריקות וצילומים.
אנו חוששים ממנת יתר של אנטיביוטיקה ופיתוח עמידות כלפיה והרופא טוען שאין טיפול אחר.
נ.ב. ישנה גם פריחה בעור.מחכים לביופסיה לבדוק מקור הפריחה.
תודה רבה על העזרה, מבני המשפחה.
שלום,בני בן ה-6 החל טיפול החזקה בלוקמיה, הכולל מתן תרופתי של פוריטנול מטרוטקסט ורספרים..הילד קיבל באותו היום רספרים ומטרוטקסט כי לא נאמר לנו אחרת,מה ההשפעה של דבר כזה? הרוקח אמר שזו ריאקציה מסוכנת, מה ההשלכות?הילד החל לצלוע לאחר מכן.הדבר מטריד את מנוחתי לתשובתכם
סליחה שאני משגעת איתך
שאלה אחרונה אני גם נוטלת קומדין וגם הידראה
המוטוקריט 44 המוגלובין 15 .
יש לי ימים שאני מרגישה שריפה בזרועות בידיים וברגליים ולפעמים נימול בכפות הרגליים והידיים.
אין לי גרד רק שריפה זה תופעה שיכולה להיגרם מהכדורים או מהמחלה? זה יכול לפגוע במערכת העצבים?
הייתי אצל נוירולוג והוא לא יתיחס הוא אמר שאין לי בעיה נוירולוגית.
גם המוטולוגית אמרה אותו דבר
מיכל היקרה,את לא משגעת אותי אבל נראה לי שאת מאוד מפחידה את עצמך. השריפה והנימול בכפות הידיים והרגליים הם חלק מהמחלה ונגרמת מחסימה של כלי דם קטנים בגלל ההמוגלובין הגבוה. עם הזמן והטיפול להורדת ההמוגלובין זה עולה. המחלה לא פוגעת ישירות במערכת העצבים. זיכרי בשלב זה אינך זקוקה לטיפול אחר במחלה אבל כשתצטרכי יש כבר עכשו ויהיה טוב יותר בהמשך!!!מקווה שתמצאי את הכח להתגבר על החשש והפחד ותחזרי לחיים נורמאליים כי אין סיבה שלא, את מוגנת היטב עם הטיפול שאת מקבלתדינה בן יהודה
דבר נוסף, הבנתי שאחרי כמה שנים שלוקחים הידראה עקב פוליציטמיה ורה המחלה יכולה להפוך ללוקמיה או לאנמיה קשה וכד'... האם זה נכון?? זה ממש מםחיד למה נותנים את התרוה הזאת אפ יש סיכוי לחלות בלוקמיה.
אני ממש בחרדה מזה
שלום רב!
אני סובל מפולציטמיה ורה כ-4 שנים. בשנה האחרונה שרירי הידיים והרגליים ירדו מאוד למרות שאני מתאמן בחדר כושר על מנת לפתח את השרירים וזה לא עוזר כלל . אני מרגיש כאילו יש לי רק עור על הגפיים. האם זה עקב המחלהז? האם מסוכן ? האם רצוי להמשיך ולהתאמן ? ובכלל מה יש לעשות וכיצד להתנהג גם בתזונה ובכלל ? אודה מאוד לתשובתכם המהירה מאוד גם לאימייל! יום נפלא!!
שלום רב !
אודה לכם מאוד באם אוכל לקבל תשובה לשאלה ששאלתי בקשר לפולציטמיה ולא ראיתי תגובה .
אודה לתגובתכם גם בפורום ואם אפשר גם למייל האישי
לילה טוב!
האם יש מחקרים לגילוי תרופה לפוליציטמיה ורה? האם יש סיכוי שבשנים הקרובות יהיה טיפול יעיל יותר במחלה? האם יש תקווה? כי הבנתי משמועות שיש מחקרים ואפילו מצאו תרופות יעילות יותר שהם בגדר ניסיוני . יכול להיות שבשנים הקרובות תהיה תרופה טובה יותר מאידראה?
אני ככל כך מפחדת, אני מטופלת באידראה ואני בסהכ בת 33, גילו לי את המוטציה ויש לי טרומבוזה בכבד.
האם יש אור בקצה מנהרה?
תודה רבה על התשובה , את מדהימה ואנושית.
הרגעת אותי ונתת לי מקום לתקווה ולחיוך :)