שלום רב !
אני בן 66 נושא את הגן הקרוי jak 2 , גיליתי את המחלה לפניי כחודשיים בערך
ביצעתי עד כה 3הקזות , המוגלובין ירד מ 18.9 ל - 16.1 , המוטוקריט ירד מ-54 ל- 47.1 .. בעקבות ההקזות ירדו גם ערכים של iron- (32 ) , (6) - ferritin .איך להתייחס לרמות נמוכות של ברזל, האם מותר לקחת תרופות המשפרות את רמת הברזל?תודה
אני בת 37 ואני בשבוע 17 להריון (הריון שלישי) בבדיקת ספירת הדם יש לי כ 70,000 טרמבוציטים כאשר בדר"כ רמת הטמבוציטים שלי נמוכה כ 90,000-80,000 וכמובן שבזמן הריון זה יורד , רציתי לדעת האם אני יכולה לבצע בדיקת מי שפיר ברמת טסיות נמוכה כזו?
בתודה מראש
ציפי
שלום
התחלתי לקבל טיפול R-CHO מחזור ראשון מתוך 5.
האם זו כימוטרפיה יחודית ללימופמה B LARGE?
כי הבנתי שהחלק הכימי הוא כללי בכל הגוף ומתאים לכל סוגי הסרטן ורק הביולוגי הוא היחודי.
האם זה נכון?
מה ההגיון כל 3 שבועות למחזור נוסף של טיפול?
האם צפוי שתופעות הלוואי יחמירו במחזורים הנוספים לעומת תופעות הלוואי במחזור הראשון?
בתודה
שלום פרופ',
אני יובל בת 20, בינואר האחרון אובחנתי כחולת הודג'קין. עברתי 6 קורסים של ABVD. לא היו בעיות מיוחדות במהלך הטיפול. לאחר הקורס השני עברתי שוב בדיקת PET, לא נמצאה עדות למחלה וללא ממצאים פתולוגיים :)
לפני כשבועיים סיימתי את הטיפולים, רציתי לשאול, תוך כמה זמן אוכל להיחשף שוב לשמש? (ים,בריכה וכדומה..)
שאלה נוספת, כמה זמן עליי לחכות עד שאוכל לעשות קעקוע?
תודה מראש.
לפרופ' בן יהודה שלום,לפני שש שנים אובחן אצלי סרטן בלוטת התריס ועברתי כריתהמליאה של הבלוטה. מאז לא נמצאו עדויות לחזרתה (בדיקות דם ואולטראסאונד). בשנת 2008 נמצאה בצוואר העליון (הרחק ממקור הסרטן) בלוטה מוגדלת (1.4*1.7*0.4) , אך צורתה תקינה. התעקשתי עאל דיקור FNA שלאחריו הוסבר לי כי הכל תקין. הבלוטה במעקב מאז. לאחרונה אני מרגיש כאבים באיזור זה וכי הבלוטה גדלה להבנתי. כשהבטתי בתוצאות הבדיקה מ 2008 אני רואה כי כתוב: rare small lymphocytes, insufficient for diagnosis. אני חושש כי לא נשללה היטב האפשרות של לימפומה. מה עליי לעשות?בברכה,א
תודה!
פרופ" בן - יהודה !
רוצה להודות על התשובות לשאלותי .
תבורכי !!