שלום רב
אני בן 45 בריא ללא שום בעיות בריאות
בבדיקת דם שגרתית נמצא ספירת לימפוציטים גבוהה ערכו לי בדיקה חוזרת והמספר נותר גבוה(7.3)
בבדיקה המטולוגית immunephenotyping נמצא : חד שבטיות kappa - 63
לעומת למבדה קטן מ- 1.
ללא coexpresion של CD5 ו 19?
הרופא אמר לי שזה מצריך רק מעקב:
שאלותיי: מה שמה של המחלה כי נאמר לי שזה לא CLL אבל לא ניתן לקבוע מה זה?
מה ההסתברות לשינוי במהלך השנים?
האןם יש טיפול למצב העכשווי?
תודה מכל הלב
רובי
פרופ בן יהודה שלום,
אבי בן 83 אובחן לפני כחצי שנה עם AML עם 20% בלסטים במח עצם ו- complex karyotype
עבר 5 מחזורים של וידאזה ועדיין ספירות נמוכות. (מקבל עירויי דם וטסיות לפי הצורך).
סובל לפעמים מחום בשעות הערב - לא ברור למה (המחלה או הוידאזה) קיבל גם טיפול אנטיביוטי שלא ממש השפיע על החום.
האם יש עדיין מה לעשות לאור העובדה שהוידאזה לא עזרה עד כה? נאמר לנו שוידאזה מתחילה לפעול אחרי 4-6 מחזורים. האם יש טיפולים אחרים? האם כדאי להמשיך עם הוידאזה? (הרופאים שוקלים מתן טיפול תומך בלבד).
תודה!
ערב טוב לך פרופ" בן יהודה הנכבדה !
ברצוני לדעת האם תרופת הידראה לפולציטמיה ורה יכולה לגרום לנוירופטיה או לכאבים ואו לירידת שרירים בגפיים ?האם טחול בגודל 15.5 סמ" הינו גדול מאוד ? האם ישנן תרופות אחרות למחלה ?
המון תודות !!
פרופ" בן-יהודה הנכבדה !
בהמשך לשאלתי בקשר ירידת מסת שרירים בידיים וברגליים אני מציין בדיוק את גודל הטחול בבדיקת u. S : הטחול הודגם הוגדל ובמשרעת של 15.5 סמ" ואקוגניות תקינים .
הבדיקה בוצעה ב- 23.10.2012 עקב פולציטמיה ורה .
מאוד מצטער שאני מטרידך עקב החרדות ושוב אודה לך מאוד לתגובתך ל- 2 פניותי אלייך היום. המשך יום נפלא!
בוקר טוב פרופ" בן יהודה !
מודה לך לתגובתך !
יתכן שאולי לא הסברתי היטב בעייתי : משקל גופי הכללי לא ירד בכלל ומה שכן ירד זה מסת השרירים בידיים וברגליים שזה נראה שהעור מאוד רפוי . הטחול מוגדל ולא בממדים גדולים מדי . אני נוטל הידראה מדי יום ועובר הקזות מדי זמן .
מבקש מאוד את דעתך ועצתך לגבי הסכנה בכלל ותופעות מסת השרירים ועצתך לגבי אכילת תוכן חרצני המשמשים שיש בו ויטמין בי - 17 וכל דבר אחר .מתנצל על אורך השאלה
ומאחל שבוע נפלא !
פרופ' דינה בן יהודה שלום
יש לי לימפומה B LARGE.1. האם בתחילת טיפול בפרוטקול R-CHOP נדרש באותו יום צום? התהליך מתחיל בשעה 10 בבוקר. לא נאמר בהוראות הכתובות שום דבר בעניין2. סובל מצפייפות עצם. האם יש פרוטקול אחר שיפגע פחות בעצם כי בפרוטקול זה גם נותנים קורטיזון?3. האם יש התנגשות או הורדת יעילות בין R-CHOP לבין אקטונל שהתחלתי לקחת שוב (פעם בחודש) בתקווה שזה יקטין נזקי העצם מהקורטיזון.
בתודה