בבדיקות דם תלת חודשית לחולה SMM, היתה ירידה חדה בתוצאות של LYM%
ל 16.7 יחסית לממוצע של " 20" בבדיקות של העשור האחרון, ששמרו על תוצאה קבועה ללא תנודות.
שבועיים לפני הבדיקה עקרו לי שיניים, ובנוסף,סבלתי מכאבי אוזניים (יתכן דלקת) , במהלך הבדיקה.
שאלותי:
1.האם דלקת אוזניים יכולה להשפיע באופן כה חד על תוצאת בדיקת הדם הזאת?
2.האם חריגה כה חדה יכולה להצביע על התקדמות מהירה של ה SMM ? האם זה אופייני?
תודה מראש וחג שבועות שמח.
1.האם דלקת אוזניים יכולה להשפיע באופן כה חד על תוצאת בדיקת הדם הזאת? כן כי זיהום מעלה את הנויטרופילים על חשבון הלימפוציטים
2.האם חריגה כה חדה יכולה להצביע על התקדמות מהירה של ה SMM ? לא האם זה אופייני?לא
.
פרופסור היקרה, שלום רב שוב,
האם מקובל אחרי שני קורסים של FCR (שהצליחו) לשנות את הפרוטוקולים ל-RCD? מבדיקת לשד עצם התברר ( Pure red cell aplasia) ועקב כך יש ירידה מתמדת בהמוגלובין. הומלץ על מתן משולב של Dexa Rituximab Cyclophosphamide כל שבועיים-שלושה.
שאלתי הינה: למה נועד הטיפול הזה ולכמה זמן? והכי חשוב האם היא תמשיך בטיפול המקובל (FCR) לאחר הטיפול הנ"ל (RCD)? מה שמתריד אותי זה הפסקת הטיפול המקובל. האם מקובל לאחר הטיפול ב-RCD להמשיך ב-FCR?הרי ידוע שפלודרבין הינה תרופה הקריטית בטיפול ב-CLL.
אודה מאוד על תשובה...
פרופסור שלום,
האם אחרי טיפול RCD ניתן להמשיך בטיפול המקובל וסטנדרטי (FCR)? מה שמתריד אותי זה הפסקת הטיפול המקובל. הרי ידוע שפלודרבין הינה תרופה הקריטית בטיפול ב-CLL ו-FCR הינומדד הזהב בטיפול במחלה.
פרופסור תודה רבה על אופרטיביות,
שתי שאלות אחרונות ואני מבטיח לא להטריד אותך יותר בנידון.
1. האם אחרי טיפול ב-RCD כמה שידרש ניתן יהיה לחזור ולהמשיך בטיפול המקובל וסטנדרטי הנחשב למדד זהב (FCR)?
2. וכן, האם עם RCD ניתן להשיג הפוגות ארוכות כמו עם FCR? אפילו ציינת בעבר שעם FCR יש מקרים שהמחלה לא חוזרים שנים רבות ואף נרפאת.
אודה מאוד על התשובה
פרופסור, שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי להבהיר שלאחר בדיקת לשד עצם צויין שלאמי יש Pure red cell aplasia ולא נמצא תא השורה האדומה. מה זה אומר מבחינת המחלה? האם זו מחלה נוספת שנגרמה עקב CLL או שזה סיבוך של המחלה. האם שם מקביל ל-Pure red cell aplasia זה אנמיה אפלסטית? איך מטפלים בזה מה?
כמו כן, חשוב לציין שיש לה גם GROSS HEMATURIA.
פרופסור, שלום רב, תודה רבה.
רק רציתי לברר מה זה בדיוק Pure red cell aplasia? האם זאת מחלה בפני עצמה במקביל ל-CLL? וכן, אין מטפלים בה? אשמח אם תרחיבי קצת בנושא.
בברכת חג שמח
פרופסור היקרה, שלום רב,
הבעיה עם הריאות בשלב הזה הסתדרה. לאחר רנטגן, אין כמות מסוכנת של נוזלים ואין דלקת ריאות הנגרמת עקב הטיפול או מחלה
מה שחשוב לברר עכשיו אצלך זה, האם מקובל אחרי שני קורסים של FCR לשנות את הפרוטוקולים ל-DCR? מבדיקת לשד עצם התברר שמח העצם אינו מייצר כדוריות דם אדומות ועקב כך יש ירידה מתמדת בהמוגלובין. בדיקת קומבס יצאה תקינה. הומלץ על מתן משולב של Dexa Rituximab Cyclophosphamide. האם יש הסבר בסיסי והצדקה לכך? למה נועד הטיפול הזה? והכי חשוב האם היא תמשיך בטיפול המקובל (FCR) לאחר הטיפול הנ"ל (DCR)?מה שמתריד אותי זה הפסקת הטיפול המקובל וירידה בהמוגלובין באוםן קבוע. האם זה מצביעה על המוליזה?
פרופסור,
אבל מה זה אומר מבחינתה? היא תחזור לטיפול הסטנדרטי (FCR)? ומה זה DCR?
כמו שאני מבין מדובר על שילוב של טיפול בכימוטרפיה וסטרואידים. שאלתע הינה כזא: כמה זמן מטפלים ב-DCR והאם בדרך כלל אחרי הטיפול הנ"ל חוזרים למסלול הסטנדרטי FCR? הרי ידוע שהטיפול היעיל ביותר הינו FCR ותרופה הקריטית במחלה הזו היא פלודרבין. אודה מאוד על התשובה המורחבת...
מה דעתך?
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130417105935.htm