הטיפולים היו עקב לוקמיה. אני מצטטת את תוצאות בדיקת מח העצם שנעשתה בשבוע שעבר " דגימה עשירה. שורה אדומה עשירה ביותר, עם סטייה ניכרת שמאלה והפרעות הבשלה ביהוניות, וריבוי קבוצות תאים. שורה מיאלואידית בכל שלבי ההבשלה. כ-7 אחוז מהתאים- צעירים,ספק בלסטים ספק פרוגניטורים. מגהקריוציטים בודדים, בעלי מורפולוגיה תקינה."
בינתיים הטסיות ממשיכות לרדת ל-53 אלף מבדיקה שנעשתה השבוע.
שלום רב פרופסור
אנא ממך אני זקוק לעזרה , מה ניתן לעשות כדי למנוע את הגרד הזה שזז כל פעם למקום אחר בגוף ללא התרעה ובכל העוצמה ? זה פשוט בלתי אפשרי זה לא אנושי לחיות כך זה מטרף את הדעת אין שקט , אני עובד אם אנשים באופן פרונטלי ואני ממש לא מחזיק מעמד ,אנא עזרתך הטובה .
שלום פרופסור בן ייהודה
ברצוני להודות לך על ההרצאה המאלפת ששמעתי מפיך ביום העיון שנערך בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים.
ההרצאה נאמרה בלשון בני אדם ,בגובה העיניים כך שגם האדם מן הישוב שחולה במחלה יוכל להבין טוב יותר מה קורה לנו בתוך הגוף ,מהלך המחלה והדרכים להתמודד איתה.
למרות שעדיין אינני נזקקת לטיפולים שמחתי לשמוע על יעילות התרופות הקיימות וכן על המחקרים שנעשים כל הזמן.
הדברים ששמעתי עודדו אותי ונתנו לי כח להאמין שכאשר אזדקק -יש ידע תרופות והמון אנושיות מאחורי הרופאים שמטפלים בי
ושוב תודה חזק ואמץ
רחל רוזנברג -כפר סבא
בגלל עקירת שיניים,אני משתמש באנטיביאוטיקה מסוג MOXUYPEN FORTE 500 3 פעמיים ביום במשך שבוע.
עלי לערוך בדיקות דם מקיפות ובדיקות שתן כמעקב אחרי מיאלומה, SMM.
כמה ימים אחרי סיום לקיחת האנטיביאוטיקה ניתן לעשות את הבדיקות ,ללא חשש מהשפעת האנטיביאוטיקה על התוצאות.
הערה:קבלתי תשובות שונות ממספר מקורות,לכן אני מבקש את התיחסותך,לאור חשיבות תוצאות הבדיקות על מהלך חיי.
תודה מראש
ועוד משהו מאוד מעניין:
http://www.4-traders.com/HYBRIGENICS-759697/news/HYBRIGENICS-Update-on-the-clinical-study-of-inecalcitol-in-chronic-lymphocytic-leukemia-16609761/
פרופסור שלום,
האם ידוע לך משהו על כך?
http://www.globenewswire.com/news-release/2013/05/01/543423/0/en/Genmab-Announces-Top-Line-Phase-II-Results-for-Ofatumumab-Combined-with-Bendamustine-in-Untreated-and-Relapsed-Chronic-Lymphocytic-Leukemia.html
פרופסור,
http://www.pharmabiz.com/NewsDetails.aspx?aid=75059&sid=2
פרופסור, תודה על התשובה המהירה.
האם בהמשך תבוא גם בשורה לחולי CLL עם התרופה הזו? כלומר האם יש משמעות גם ל-CLL?
תודה רבה
פרופסור, תודה רבה.
אם לא קשה, תגיבי בבקשה גם על שאר הדברים...
אודה מאוד
שלום,
אמא שלי אובחנה בפוליצטמיה ורה, היא התחילה טיפול בהידראה במינון של יום כדור 1, יום 2 כדורים. כעבור שבוע היא עשתה בדיקות דם, רמת הימוגלובין לא ירדה, עדיין 16.5 ליקוציטים עלו מ 12 ל 14.5, המוטרוציטים לא ירדו 51. השאלה, מתי הטיפול מתחיל להשפיע או שאולי מינון לא מתאים? כמובן היא תפנה לרופא מטפל עם כל השאלות האלו?
תודה
שלום פרופ' יקרה,
אמי עברה השתלת מח עצם לפני כמעט שנה. גיל 57, בעקבות MDS, ברקע לימפומה נון הודצ'קין שאובחנה לראשונה בשנת 1999.
ב-2002 זוהה גוש בעצמות הסקרום, והיא קיבלה טיפול כימטורפי והקרנות, ללא ביופסיה.
עקב MDS כאמור עברה השתלה, בכל הבדיקות 100% תאי תורם ושיפור בספירות. בעקבות הזעות לילה וכאבים באזור הסקרום בוצע CT PET שהצביע על תהליך בעצמות. בביופסיה היה חשד ללימפומה, ובהמשך העבודה במעבדה על הדגימה נמסר כי מדובר בלוקמיה.
אין תוצאות מעבדה כתובה בינתיים, ומוצע לנו לעבור טיפול כימוטרפי מיידי שיידרוש אשפוז של כחודש, בשלב זה ללא השתלה שתישקל אחר כך. תוצאות הליקוציטים בבדיקת הדם אינן גבוהות במיוחד, כ-6.7. הטרומבוציטים לעומת זאת הידרדרו משמעותית לסביבות ה-20 והיו בסביבות ה-120.
בזמן שהיה חשד ללימפומה הוחל טיפול בסטרואידים, שהופסק משנמסר כי מדובר בלוקמיה.
אנחנו אובדי עצות, ויש לנו מספר שאלות:
סליחה על אורך הכתוב, ותודה.
אם אתה לא בטוח לגבי התוצאה תיקח את הביוסיה לבדיקה על ידי פתולוג נוסף.יכולה להיות לויקמיה עם ספירה לבנה תקינה.אין לי די נתונים על מנת ליעץ מה לעשות
שלום רב !
אני בן 50 נושא את הגן הקרוי jak 2 , גיליתי את המחלה לפניי כחודשיים בערך
ביצעתי עד כה 2 הקזות ואני נוטל אספרין .75 מילי גרם מידי ערב .
למותר לציין שמאז שגיליתי את המחלה חיי השתנו לחלוטין ,מצב רוחי ירוד לגמרי
ואני יוצא לעבודה בחוסר רצון ,כל היום אני עסוק בעצמי ,מסתכל לעצמי בעיניים לראות עם הם שוקעות בחורייהן , בודק את משקל גופי ,שלא לדבר על הזרועות שכואבות פיזית ובמצב של "רדום" .
שאלתי היא האם אין תרופה למחלה הזו ? מה הסיכויים שזב יתפתח למשהו סופני ?
ומה ניתן לעשות עם כל תופעות הלוואי כגון : חולשה פתאומית ,גרד ,ראש מסתובב גם שיושבים ועוד ועוד .
אודה על התשובה .