דינה היקרה שלום,קיבלתי טיפול כימותרפי ומבטרה ל-NHL (לימפומה מפושטת של תאי B גדולים במדיאסטנום). בעוד מספר שבועות צריכה לעבור PET-CT, כדי לברר אם יש צורך בהמשך טיפול.עקב סיפור משפחתי של סרטן שד, הבנתי שעדיף להמנע ממתן הקרנות לאזור.אך נאמר לי שכיוון שבבדיקה גנטית לא נמצאתי נשאית של BRCA יש לחשוש פחות מהקרנה.א. הייתי רוצה להבין את הקשר בין נשאות/אי נשאות למתן הקרנות.ב. מה המלצתך בעניין?תודה,שירה
אין לי שום פרטים על מחלתך כך שאיני יכולה להמליץ לך אם כן או לא לקבל קרינה. מבחינת שאלת הנשאות: בחלק מההקרנות לבית החזה יש חשיפה של השדיים לקרינה. בגיל הצעיר זה מגביר סיכון לסרטן שד בעתיד בעיקר בנשים שיש להם סיפור משפחתי של סרטן שד. נשאות של החולה עצמה מגבירה את הסיכון בצורה משמעותית ונשים עם נשאות אנו נוטים לא להקרין באם השדיים בשדה הקרינה.
מה שחשוב זה מהי בדיקת הבחירה מבחינת סרטן הריאה CT או CT/PET רגיל ועל זה תתיעצי עם הרופא המטפל במחלה זו. אם עושים רק CT חזה זו פחות קרינה מ-CT/PET שכולל את כל הגוף. אבל במקרה שלך אחרי 10 חודשים הייתי עושה CT/PET לשתי המחלות.
פרופסור, הנכבדה,
בהמשך לשאלתי מלפני כשבוע רציתי לחדד מספר דברים:
1. במקרה של ירידה בהמוגלובין תוך כדי הטיפול (לרמות של 5.5, 6.5), האם נהוג לעשות בדקת לשד עצם?
2. וכן, האם נהוג לשנות את הטיפול (מטיפול סטנדרטי שנחשב למדד הזהב - FCR) למשהו אחר?
3. האם יש פתרון לירידה בהמוגלובין ללא שינוי הפרוטוקול וטיפול המקובל?
4. מה עושים במקרים כאלה? האם זה נחשב לסיבוך של המחלה, סימן שאינה מגיבה לטיפול? או שנתון בודד של המוגלובים לא מצביע על דברים הנ"ל?
אודה מאוד על התשובה...
פרופסור, כנראה לא שמת לב להודעה נוספת שלי. אני אחזור...
ועוד פרט מאוד חשוב נוסף. בהודעה הקודמת שלך ציינת את בדיקת קומבס. עשו לה אותה מספר פעמים בתקופה האחרונה והיא יצאה בסדר גמור. שאלה מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בירידה בהמוגלובין?
פרופסור, שלום,
הכל ברור. שאלה איזה פרטים קליניים ומעבדתיים את צריכה? אברר זאת אצל הרופא המטפל.
כמו כן, למתי ניתן לקבוע תור למרפאה שלך?
ועוד שני פרטים מאוד חשובים נוספים. בהודעה הקודמת שלך ציינת את בדיקת קומבס. עשו לה אותה מספר פעמים בתקופה האחרונה והיא יצאה בסדר גמור ובנוסף לכך אין לה המוליזה. שאלה מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בירידה בהמוגלובין?
פרופסור,
בסדר גמור. ארכז הכל.
שאלה היא על איזה בדיקות מיוחדות היית ממליצה בנוסף? מלבד לשם עצם וקומבס.
בברכה