אני סובל מ SMM , לוקח באופן קבוע אספירין 100 מ"ג, כמדלל דםת כמניעה לשבץ מוחי ושאר מרעין בישין מהמשפחה.
גם אספרין הוא ממשפחת NSAIDS,האם להמנע ממנו כאמצעי זהירות?
האם ישנם תחליפים לאספרין כאמצעי מניעה לשבץ, שאינם מסוכנים לחולי מיאלומה?
תודה מראש
לפני כ 7 שנים אשתי חשה ברע הגענו בלילה לחדר מיון ובבדיקות מיידיות הובחנו אצלת תפקודי כבד לא תקינים, בגלל העומס בבית החולים הסכימו לשחררה ללילה למחרת היאחשה טוב יותר והמשכנו הטיפול בקופ'ח.
לפני כ 3 שנים בבדיקות שגרתיות הובחנה כחולת CLL א_סימפטומטית (היא אינה חשה בבעיה בריאותית כלשהי)
לפני כשבועיים בבדיקות שגרתיות נתגלו אצלה נוגדנים של מחלת הנשיקה (שלדעתי _ יתכן שזו היתה הסיבה בזמנו לאותם בעיות בתפקודי כבד בבית החולים)
שאלתי היא: האם יתכן שכתוצאה מחלת הנשיקה יכולות להופיע בבדיקות הדם תוצאות המאפיינות CLL א_סימפטומטית?במקרה והתשובה חיובית מתעוררות כמובן שאלות נוספותבתודה מראשיעקב
להלן תוצאות בדיקות הדם האחרונות בהם נתגלו הנוגדנים של מחלת הנשיקה
EBV VCA_lgG positive 682
EBV VCA igM negativ<10
CMV lgG Positive
CMV lgM negative
אני מעוניינת להביא לאימי שחולת לוקמיה - גור חתולים.
יש לו בעיות עיניים קלות שאני מטפלת בהם והוא מחוסן.
אני יכולה? או שזה יפגע בה?!!
אנא תשובה מהירה
שלום,
לאחרונה צצו אצלי כמה תופעות חדשות ומחשידות:א. גרד עז בצוואר שהתפרץ 3 פעמים בשבועיים. הייתה גם נפיחות באזור המגורה ואודם עז שחלף רק אחרי יומיים (והרבה אחרי שהגרד עצמו עבר).ב. כאב גב תחתון.ג. באזור הצוואר הימני חשתי בליטה קטנה ורכה (שניתן לאתר במישוש ולא לראות מבחוץ). לא כואבת.אין לי חום. אין הזעת לילה. אין ירידה במשקל.לדאוג?ג.
שלום, אני בן 65 , עקב ערך המוגלובין גבוהה – 18.3 , המטוקריט – 56.5 , הופנתי על ידי המטולוג לבצעה בדיקות דם : אריטרופואטין, jack2 , US בטן. רמת הטרומבוציטים תקינה.
התוצאות : JACK2 - מוטנט, אריטרופואטון - 1.13 , US בטן – תקין. הובחנה אצלי פוליציטמיה וורה ובוצע הקזת דם ראשונה. הביקור הבא במרפאה המטולוגית בעוד חודש.
האם יש מגבלות באורך החיים בגלל המחלה (פעילות ספורטיבית, סאונה ...), על מה יש להקפיד?
אמי אובחנה כחולת לימפומה לפני כשנתיים, החלה לקבל טיפולים כימיים לאחר הגדלת הבלוטות וזרימת נוזלים סביב הלב והריאות.
כיום היא סיימה סבב של 6 טיפולים+מבטרה, יש לציין שהיא לא הגיבה כ"כ טוב לטיפולים ונזקקה לאישפוז פעמיים עקב ניוטרופינה.
לאחרונה היא שמה לב לכמה בלוטות על יד החזה שהופיעו לה.
לאחר ביופסיה הוחלט על טיפול כימי נוסף הפעם תחת אישפוז.
מה את חושבת על כך? האם לפני הטיפול לא כדאי לבדוק בPET CT?
מה הטיפול תחת אישפוז שיכול לעזור?
אודה לך להתייחסותך
סוג הלימפומה שלה זה נון הודגקין
שלום, אמי חולת סרטן כליה גרורתי וכיום היא מטופלת בnexavar/ האם טיפול בתרופה זו יכול להשפיע על רמת ההמוגלובין בדם?תודה מראשמרינה
ד"ר שלום, אני בת 26, סובלת כבר 3 שנים מהגדלת בלוטות לימפה. לפני 3 שנים בוצע סיטי אשר הדגים הגדלת בלוטות בקלוויקולה, משולש אחורי של הראש ומפשעות. מאז גדלו גם בבתי שחי (יותר מצד שמאל) ובגרון (בקו האמצע וליד השקדים).הוצאה בלוטת לימפה מהמפשעה אשר הייתה תקינה. לאורך כל הזמן בדיקות הדם היו תקינות לחלוטין. הבלוטות ממשיכות לגדול במקומות שונים אבל בלוטות קיימות לא גדלו יותר וגם לא קטנו.
בשבועות האחרונים אני סובלת מאד מכאבי עצמות בלילה (בעיקר ביד שמאל, יד ימין ורגל שמאל. כל פעם במקום אחר). בבדיקות הדם הודגמה אנמיה קלה, CRP תקין ועוד לא התקבלה התשובה של שקיעת הדם.
רציתי לדעת האם יש טעם לחזור להמטולוגית, האם יכול להיות קשר בין הגדלת הבלוטות לכאבי העצמות? האם כדאי לבקש פט סיטי? אני כבר משתגעת מהכאבים האלו.