חולה המוגדר כ SMM רוצה לצאת לטיול תרמילאים של כחודשיים,(תרמיל על הגב).
האם CT ו-MRI יכולים לזהות פגיעה התחלתית בעמוד השידרה? בחוליות? וכך למנוע את הסיכון שבטיול תרמילאיים?
במילים אחרות ,האם ישנה בדיקה שיכולה לתת שקט נפשי לתקופה של עד חודשיים שהסיכון של הפגעות עמוד השידרה והחוליות הוא נמוך?
האם התפרצות המחלה ממצב של אין כאבים ובדיקות תקינות למצב של היחלשות העצמות והחוליות עד כדי שבר זה ענין של ימים שבועות?
ברור שכל מקרה הוא לגופו וישנם חריגים, אבל מבחינה סטטיסטית,כמה ימים,שבועות לוקחת התפרצות המחלה למצב שמחייב טיפול מיידי?
המון תודות לך על הפורום שמאפשר תשובות ברמה הכי גבוהה תוך פרק זמן קצר.אפשרות החיפוש בפורום היא מעולה והופכת אותו למקור ידע בלתי נידלה.
פרופסור נכבדה.
לפני כחודש שמעתי ביום עיון בבית חולים בו אני מטופל (מראשי המחלקות) על CLL, שהזכירו תרופה זו (שכרגע במחקרים), ואמרו שהיא כן תהווה פריצת דרך, בעתיד הקרוב מאוד, שכן יעילותה היתה מעל למצופה . אז א.האם תרופה זו תשמש איזשהו גורם שמטיב או אף מרפא את המחלה. ואולי ב.יהיה ניתן לקחת אותה בלבד ללא טיפול כימי? כלומר למה התרופה הזו תתרום? כי שמעתי שמדברים עליה רבות ותולים בה תקוות.
תודה רבה רבה
ראשית , תודה רבה על תגובתך המהירה.
זה נכון שכרגע התרופה בניסויים, אבל בכדי לעת את יעילות התרופה לזמן ארוך, יש לחכות ולבדוק אותה לאורך מספר רב של שנים. אך אני הבנתי שיתכן ואולי עוד שנתיים תאושר או בארץ או בחו"ל. כלומר שאלתי האם אז עוד שנתיים שלוש ידעו את היעילות שלה לזמן ארוך (אפילו לעשרות שנים). ועוד שאלה חשובה האם יהיה ניתן להשתמש בה למי שמבקש, כטיפול בקו ראשון?
לתשובתך אודה
שלום,
אני סובל ממרגינל זון לימפומה בבבלוטות כבר 3 שנים. כרגע ברמסיה עקב כריתת הבלוטה (ביופסיה) השניה.
לאחרונה קראתי על אספירין כטיפול מונע ומעקב בסוגי סרטן שונים. מה לגבי לימפומה?
בברכה,
מוטי
לפני כשנה, בבדיקות שגרתיות נמצא לימפציטוזיס. מאחר ובבדיקות אחורנית ראו שזה משנת 2009 אז עלה חשש ל CLL. הופניתי לבדיקות אפיון תאים ונאמר לי שלא מדובר ב CLL אלא בריבוי תאי NK וככל הנראה ghronic nk lymphositosis הרופאה שלחה אותי לבדיקות וירוסים EBV HIV וכולי, ובדיקת CT ןמוח עצם, זנחתי את זה בינתיים (בגלל משבר נפשי שנגרם כתוצאה מכך), אך אני מעוניין לברר את העניין.
האם יתכן שוירוס גורם משך שנים ללמפוסיטוזיס? האם התופעה הזו מוכרת?
אציין כי כמות כדורי הדם הלבנות הוא 20,000 יציב משך שנה, אין סימפטומים נוספים ולא הגדלת בלוטות או טחול.
לא ידוע על וירוס ספציפי שגורם במשך שנים ללימפוציטוזיס מסוג תאי NK למרות שיתכן שזה קיים ועדיין לא אופיין. אני בעיקר מוטרדת מהמשבר הנפשי שנגרם לך וכדאי מאוד שתיפגש עם הרופאה שלך לשיחת הבהרה. העובדה שהספירה כל כך יציבה זמן כה רב מאוד מאוד מרגיעה.
פרופסור היקרה, שלום רב,
האם ניתן להגיד מזל טוב ובשעה טובה, עם אופטימיות זהירה על כך:
http://www.onclive.com/web-exclusives/Ibrutinib-Receives-Additional-Breakthrough-Designation-for-CLL
בברכה
ועוד:
http://blogs.webmd.com/cancer/2013/03/breakthrough-therapy-for-lymphoma-and-cll.html
הכל ברור.
ולפי דעתך היא תגיע באיזשהו שלב (פריצת הדרך)?
יש משהו באופק שידוע לך?
תודה
פרופסןר נכבדה.
לפני כחודש שמעתי הרצאה בבית חולים בו אני מטופל על CLL, שהזכירו תרופה זו (שכרגע במחקרים), ואמרו שהיא כן תהווה סוג של פריצת דרך, בעתיד, שכן יעילותה היתה מעל למצופה . אז א.האם תרופה זו תשמש איזשהו גורם שמטיב או אף מרפא את המחלה. ואולי ב.יהיה ניתן לקחת אותה בלבד ללא טיפול כימי? כלומר למה התרופה הזו תתרום? כי שמעתי שמדברים עליה רבות ותולים בה תקוות.