שלום רב לפרופ' דינה בן יהודה !
שמי אילן ואני בן 27, לפני כשנה הרגשתי באזור בית השחי ימין מן גולה מוגדלת ולאחר פנייה לרופא משפחה הופניתי לבדיקת אולטרסאונד והתוצאות כפי שנכתבו היו:
" הסיבה לביצוע - לימפאדנופטיה.
בבית השחי מצד ימין, הודגמו שלושה בלוטות לימפה עד אורך כ- 2.2 ס"מ, עם מרקם שומני, ווסקולריזציה מרכזית.
"
לאחר שהרופא משפחה הסביר כי יידרש לעוד בדיקות הוחלט על ביצוע ביופסיה, תוצאות הביופסיה שנכתבו היו:
תאור מאקרוסקופי:
התקבלו בפורמלין 3 מקטעי רקמה גליליים, הגדול באורך של 1.1 ס"מ.
תאור מיקרוסקופי:
אבחנה: 12-15353/1
RIGHT AXILLARY LYMPH NODE, BIOPSY:
ברצוני להוסיף כי ישנן תופעות של זיעת לילה (אחת לשבועיים, היו תקופות של פעם-פעמיים בשבוע וזה חלף לאחר שצמצמתי משמעותית את מה שהייתי מתכסה איתו-שמיכה,, רוב הזמן בחורף אני מתכסה פחות מאנשים אחרים כדי למנוע את ההזעות לילה (וזה עוזר לרוב), אין חום, אין איבוד משקל או תיאבון, או להיפך עלייה בתיאבון או במשקל גם אין.
מאז בדיקת הביופסיה חלפה שנה והיום הייתי אצל רופא משפחה אחר שרוצה לבדוק דם, צילום רנטגן חזה, אולטרסאונד בטן, הפנה אותי לכירורג פלסטי מומחה לצורך שקילת כריתת בלוטת הלימפה בבית השחי (כמובן שלאחר ביצוע כל הבדיקות הנ"ל) בטענה שגם אם הבדיקות יראו תקינות זה לא מצב טוב שבלוטות מוגדלות ויש לשקול כריתה...
בבקשה עזרי להבין כמה סוגיות:
אני חושבת שלפני שאתה מוציא את הבלוטה בניתוח כדאי שתראה המטולוג.העובדה שחלפה שנה ואין הבדל מהותי בגודל הבלוטה היא נגד גידול ממאיר אבל כפי שאמרתי תבדק על ידי המטולוג.
שלום
בUS מפסעות נמצא בלוטות בגדול 2 ס"מ בצד ימין ו 1.5 ס"מ בצד שמאל
אני בן 41 מבנה שמור.
האם דורש המשך ברור ?
האם יבלות ברגלים יכולות לגרום להגדלה ?
תודה
שלום,
בעלי בן 44 לאחר התקף לב עם חסימה של 91% בעורק הראשי לפני 9 חודשים.
בגלל רמת טסיות גבוהה לאורך חצי שנה עבר סדרת בדיקות עם התוצאות הבאות:
רמת טסיות 790000
כדוריות אדומות ולבנות ברמה ננורמלית
אקו בטן ( כבד וטחול) תקין ללא שום מממצא
בדיקת מח עצם מעצם החזה העלתה מוטציה JAK 2 ברמה של 14.03%
בדיקת דם cr51 שלילי
בדיקת מח מהאגן הראתה תאי ענק בגדלים שונים ומיעוט בשורת התאים הלבנים והאדומים, ללא סימן של פיברוזיס.
האבחנה היא essential trombostosys והטיפול המומלץ הוא הידראה 500 כל יום.
מקריאה בדפי הסבר על התרופה ראינו שיש סיכון להתפתחות המחלה ללוקימיה.
1 . האם אכן כך ומה הם אחוזי הסיכון ?
2. האם קיים סיכון בשל לקיחת הידראה להתמרה של ET ל PV או MF ?
3. מטופל כרגע בadiro ו clopidogrel האם שתי התרופות האלה לא מספיקות?
אנחנו חיים בחול ואין לנו הרבה גישה למקורות אינפורמציה מקומיים.
אודה לך מאוד על תשובתך
תודה רבה על תשובתך.
1. האם מיעוט התאים בבדיקת המח מהמותן יכולה להעיד על מחלה אחרת ואו/ נוספת?
הערת המעבדה היתה שנמצאו רק 5% תאים בדגימה האם זהו ממצא מדאיג? האם כדאי להתעקש על המשך בירור?
2. האם יש לך מידע כולשהוא לגב דרכי טיפול הוליסטיות שיכולות להביא להרדת הטסיות ? ( raw food diet, דיקור יפני, אוסטהופתיה או כל טיפול אחר) ?
3. האם תה ירוק יכול להועיל במשהוא?
שוב אודה לך על כל אינפורמציה.
הערת המעבדה היתה שנמצאו רק 5% תאים בדגימה האם זהו ממצא מדאיג? לאהאם כדאי להתעקש על המשך בירור?לא
2. האם יש לך מידע כולשהוא לגב דרכי טיפול הוליסטיות שיכולות להביא להרדת הטסיות ? ( raw food diet, דיקור יפני, אוסטהופתיה או כל טיפול אחר) ? איני מכירה
3. האם תה ירוק יכול להועיל במשהוא? לא נבדק במחלה זו
התרשמתי כי הטיפול מתחיל כאשר יש כבר תלונות על כאבי גב, כליות,או צילומים המעידים על נזק שנגרם לעצמות, האם התרשמותי נכונה?
כחולה במיאלומה זוחלת, הייתי כמובן מעונין שהטיפול יתחיל לפני שישברו לי חוליות או כליותי יפגעו , או פגיעה אחרת,אני מנסה להבין האם הבדיקות (דם), שאני אמור לעשות כל- 3 חודשים ולאחר מכן להיפגש עם הרופאה ההמטלוגית, יכולים לתת אות אזהרה מוקדם לפני שתתחיל פגיעה כלשהי בגופי?
בתאריך ה 13.3 פניתי אליך בפורום זה בהודעה תחת הכותרת :"מיאלומה זוחלת",צירפתי תוצאות הבדיקות שעשיתי, וקבלתי ממך תשובה מאד מעודדת,כך שאם ביכולתך להשיב לשאלותי החדשות תוך התיחסות ספציפית למצבי המתואר בפנייתי,אודה לך מאד.
שאלה שניה,נשלחתי לסקר עצמות (צילומי רנטגן),האם דרוש גם "סיטי"? הבנתי שהוא מזהה בעיות בעמוד השידרה בשלב התחלתי?
שאלה שלישית:אני כפר סבאי, נמצא במעקב בבית חולים מאיר, השאלה האם ניתן להתקבל אצלך לחוות דעת שניה וליעוץ ,ולהמשיך טיפול בבית חולים מאיר (קרוב לבית)?
שלום רב.
בן זוגי חולה בלימפומה, שנתגלתה אצלו לפני כשנה וחצי.
מאז עבר סידרת טיפולי כימותראפיה, וכרגע ממשיך בטיפול במבטרה, למשך שנתיים.
לפני מספר חודשים עבר איסוף תאי אב. מאז אותו יום בו עבר את האיסוף, הוא סובל מהתכווצויות שרירים (וכאבי שרירים) , באיזורים שונים בגוף.
שאלתי היא, האם התופעה מוכרת, ומה ניתן לעשות כנגדה.
אציין בנוסף, כי לאחר אותה בדיקה, הוא החל לסבול גם מתופעה נוספת, של דם שליווה את היציאות. תופעה זו חלפה (בניגוד לקודמת).
אודה מאוד על תשובתך.
מיכל.
שבת שלום פרופ' בן יהודה,
לקראת פגישתנו ב 8/4 אחה"צ, אני מבקש לדון בשתי נקודות חשובות וקיטיות שהן הטריגר העיקרי לבואי :
קצת רקע לתזכורת, בן 59, חולה MDS עם נוטופניה , אנמיה וטרומבוציטופניה חריפים. מטופל אצל פרופ' לישנר במאיר.
1- האם להעדיף המשך טיפול ב VIDAZA שבו אני מטופל חודשייים ואיני מגיב טוב בינתיים, מול חלופת ההשתלה מגורם זר שנמצא לי כבר ומתאים לי 10 מ 10.
2- האם יש מרכז השתלות מח עצם בעולם שעדיף לי על פני ישראל (במיוחד בתל השומר ) , תניחי שאין לי מגבלת מימון, שכן הבטוח הפרטיט יממן זאת במידה ונלך לאופציה זו.
יש נקודות נוספות שאני מקווה להעלות, אך מצאתי לנכון לתת לך מראש נקודות שהן קריטיות עבורי.
בתודה מראש וסופ"ש נעים
דוד שוורץ
שלום רב.אני בן 21, יש לי G6PD. אמא ממוצא כורדי. בבדיקת דם האחרונה שעשיתי יצאו לי התוצאות הבאות:פריטין - 365 חומצה פולית - 20.5Ferrum(Iron) - 218טרנספרין - 219בילירובין - 1.59
שאר הבדיקות תקינות .אשמח לקבל פרטים אודות חריגות אלה, ומה צריך לעשות ?תודה רבה,תום.