תודה על תשובתך. אני בהחלט מבינה שלא תוכלי ליעץ ללא בדיקה.
האם תוכלי למסור לי או להפנותיני לאתר בו אוכל לקבל מידע על התרופה ותופעות לוואי? לא הצלחתי למצוא בדרך הרגילה באינטרנט (endoxan 50 mg(
תודה
שלום פרופ דינה בן יהודה ראשית תודה לך על תשובתך בנושא ההשתלה העצמית .לפני מספר חודשים בין טיפולי ה- ABVD הייתי אצלך בפגישת ייעוץ ,נסיתי לחזור שוב לפגישה אחרי חזרת המחלה , אך לצערי הרב נאמר לי כי אינך מקבלת ביקור חוזר רק דרך המרפאה וזמן ההמתנה הוא כחודשיים לערך ,כמו שרשמתי מעלה אני לפני השתלה עצמית , אך הפט סיטי שלי לא נקי לגמרי , אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לחזור לפגישת יעוץ נוספת במהירות האפשרית .תודה ענת
איני רוצה להשתמש בפורום לתיאום פגישות אנא התקשרי אלי או אל מינט ישירות ונתאם לך משהו השבוע או תחילת שבוע הבא
לפרופסור דינה בן יהודה שלום רב!
לפני חודש בדיוק עברתי כריתת רחם בשיטת הלקרוסקופיה הורידו לי רק את הרחם בלבד בגלל שהיתה לי מיומה בגודל של 5 ס"מ ודיממתי בחודשים האחרונים.
הבוקר המנתח שלי התקשר אלי ואמר לי כי המימצא הפתולוגי מפנה אותי לעשות בדיקה המטולוגית.שאלתי היא מדוע?מה יכול להיות?
אשמח מאוד לתשובתך המהירה
פרופ. דינה שלום,
אמא שלי בת 85 חלתה בלימפומה ועברה 6 טיפולי כימותרפיה ו8 טיפולים ביולוגיים-מבטרה. ( הטיפול האחרון במבטרה היה לפני חודש וחצי)בבדיקת פט סיטי שעברה לאחר הטיפולים, לא נמצאה עדות לממאירות . במהלך הטיפולים עברה 6 טיפולי ניקור מים מהריאה עקב הצטברות נוזל פלאורלי. בשלב זה נושמת טוב . היא סובלת משיהוקים רבים ומתחושה של מאין מלאות מטרידה בבטן. מאד מציק ומטריד. מניחה שנדרשת בדיקה פנימית כדי לברר את מקור הבעיה, אך אולי יש הסבר לתופעת השיהוקים. אודה לך מאד על התייחסותך.
אפרת שמי
פרופ' בן יהודה שלום וחג שמח,
אני אצלך ב 8/4 אך מפאת דחיפות הנושא, אשמח אם תוכלי כבר להתייחס לנקודה חשובה שהתשובה עליה נמצאת בידי.
אני סובל מ MDS, אנמיה, טרומבוציטופניה ונוטרופניה חריפים (המוגלובין בערך 10 אחרי כמה מנות דם , נוטרופילים סביב 40-50, ותסיות סביב 12-15,000 ) טופלתי ב VIDAZA במחזור שלם, ובמחזור השני הוא הופסק אחרי 5 ימים בשל ירידה חדה בספירת הדם כאמור לעיל.
בינתיים נמצא ואותר תורם מתאים, ויש ויכוח (מקצועי ולגיטימי) בין המשתיל (בי"ח שיבא , ד"ר שמעוני) והמטפל (בי"ח מאיר, פרופ' לישנר, שאגב, מסר לך ד"ח חמה ) .
בכל בי"ח התקיים דיון נפרד של הסגל הרפואי כשהסגל בשיבא תומך בהשתלה ללא המתנה, והסגל במאיר חושב שיש להמשיך ב VIDAZA לפחות עוד חודש חודשיים עד שהתרופה תחל להראות אותותיה שכן בינתיים אני מגיב לא טוב לתרופה, למרות שפרופ' לישנר הכין אותי לזה בטרם החיל הטיפול.
בינתיים אושפזתי פעמיים בשל עליית החום מעל 38 מה שחייה אנטיביוטיקה לוריד וערוי דם, פרט לערויי הדם שקיבלתי בין לבין.
יש לי תאים בלסטיים 6%. אני בן 59 (אגב, יש לי גם MRSA )
האם יש לך מספיק כלים לייעץ לי אם להמשיך בVIDAZA או ללכת כבר על השתלה.
השאלה התעוררה גם בשל הסוגיה שנשאלתי לגביה וגם בשל ההסבר שקיבלתי אודות הסיכונים שנלווים להשתלת מח עצם מגורם זר, שלא ידעתי אודותיהם.
מודה לך מראש
דוד שוורץ