פרופסור, הנכבדה,
בהמשך לשאלתי מלפני כשבוע רציתי לחדד מספר דברים:
1. במקרה של ירידה בהמוגלובין תוך כדי הטיפול (לרמות של 5.5, 6.5), האם נהוג לעשות בדקת לשד עצם?
2. וכן, האם נהוג לשנות את הטיפול (מטיפול סטנדרטי שנחשב למדד הזהב - FCR) למשהו אחר?
3. האם יש פתרון לירידה בהמוגלובין ללא שינוי הפרוטוקול וטיפול המקובל?
4. מה עושים במקרים כאלה? האם זה נחשב לסיבוך של המחלה, סימן שאינה מגיבה לטיפול? או שנתון בודד של המוגלובים לא מצביע על דברים הנ"ל?
אודה מאוד על התשובה...
פרופסור, כנראה לא שמת לב להודעה נוספת שלי. אני אחזור...
ועוד פרט מאוד חשוב נוסף. בהודעה הקודמת שלך ציינת את בדיקת קומבס. עשו לה אותה מספר פעמים בתקופה האחרונה והיא יצאה בסדר גמור. שאלה מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בירידה בהמוגלובין?
פרופסור, שלום,
הכל ברור. שאלה איזה פרטים קליניים ומעבדתיים את צריכה? אברר זאת אצל הרופא המטפל.
כמו כן, למתי ניתן לקבוע תור למרפאה שלך?
ועוד שני פרטים מאוד חשובים נוספים. בהודעה הקודמת שלך ציינת את בדיקת קומבס. עשו לה אותה מספר פעמים בתקופה האחרונה והיא יצאה בסדר גמור ובנוסף לכך אין לה המוליזה. שאלה מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בירידה בהמוגלובין?
פרופסור,
בסדר גמור. ארכז הכל.
שאלה היא על איזה בדיקות מיוחדות היית ממליצה בנוסף? מלבד לשם עצם וקומבס.
בברכה
שלום לכולם!לאמי התגלו שני גושים באזור המפשעות., משני הצדדים בו זמנית.היום חזרה מאולטראסונד ואלו התוצאות:מימין - הודגמה בלוטת לימפה בגודל של עד 2.6 ס"מ , אובליות, היפואקוגנית עם קורטקס מעובה, בעלות וסקולריזציה אסימטרית.משמאל - הודגמו בלוטות לימפה דומות בגודל של עד 2 ס"מ.סיכום: לימפאדנופתיה שטיבתה לא ברור, שינוויים לימפופרולפרטיבים? יש לשקול המשך בירור ע"י ביופסיה.אני מודאגת ובלחץ. אשמח לתגובה.
שלום רב,
יש לי נטיה לקרישיות יתר. לאחר אירוע של קונדום שהחליק האם מותר לקחת את הגלולה של היום שאחרי? אני בת 45. דיברתי עם נציגי חברות התרופות - אחת אמרה שכן ואחת אמרה שלא. מה לעשות?
תודה לילה