פרופסור שלום,
אני בן 40,
לפני כחודש נותחתי להוצאת ציסטה תירוגלוסלית בצוואר, בביופסיה אובחנה הציסטה כלימפומה פוליקולרית, תשובות הסי.טי ומח עצם תקינות, מאחר וכבר הוצאה הציסטה , הוחלט על טיפול הקרנות בצוואר,
האם טיפול הקרנתי ימנע סופית את התפשטות המחלה? האם יש דרך אחרת לטפל? האם אפשר להמתין או לדחות?
תודה
אמי חוזרת מחו"ל, לאחר ניתוח שבר ברגל. יש לה נטייה לקרשיות, מטופלת באספרין באופן כרוני. חוזרת בטיסה לארץ, ביום הרביעי שאחרי הניתוח. מה הכי עדיף, מבחינת הפחתת הסיכוי ליצירת קרישי דם בזמן הטיסה: לטוס במצב שכיבה במיטה רפואית, לטוב בישיבה אבל לשבת במקום שאפשר להשאיר את הרגליים ישרות באוויר, לטוס בישיבה. תודה, לירן
שלום וברכה
הנני בת 36 סובלת מתלסמיה שהוגדרה כ״ תלסמיה אינטרמדיה״ בתמונה הקלינית המוגלובין לאורך השנים לא עולה על 10 ולא יורד מ8
כמו כן טחול מוגדל.. בילירובין גבוהה , טסיות 70-100, עם כל החולשה שמתלווה למחלה אני מתפקדת כרגיל ( משתדלת ) לא הזדקקתי לעירוי דם למעט לאחר 4 לידותיי..
בשנה האחרונה סיימתי את לימודי במקצוע״ מזכירות רפואית״ והתקבלתי לעבודה באחת מקופות החולים , במסגרת הקליטה לעבודה נתבקשתי לבצע מספר חיסונים בינהם אבעבועות , שפעת, דלקת כבד נגיפית, חצבת, אדמת, ועוד מספר חיסונים רופאת המשפחה שלי ביקשה ממני להתייעץ עם המטולוג כיוון שיש סיכון בקבלת חיסונים אלו בגלל מחלתי, היא דיברה על הומוליזה שיכולה להיווצר בעקבות החיסונים, כמובן שקבלת החיסונים הוא תנאי הכרחי לקבלתי לעבודה, אך עם זאת במידה וקיים סיכון, אשקול את הנושא מחדש,
אשמח לשמוע מה דעתך בנושא
אודה מאוד על תשובתך.. בברכת חג שמח, מלי
שלום רב, ymert271,
נשמע מאוד מעניין וגם שמענו על המטםל הנ"ל.
רק חשוב לדעת, מהי לגבי רמת הטרומבוציטים, ההמוגלובין והנויטרופיל לאחר הטיפול שלו?
בברכה
מאוד מעניין וגם שמענו על המטפל הנ"ל.
רק חשוב לדעת, מהי רמת הטרומבוציטים, ההמוגלובין והנויטרופיל לאחר הטיפול שלו?
ד"ר שלום, מצטער על האריכות. אבל אשמח אם תקדיש מזמנך היקר... לפני כשבועיים היה לי מחלת חום.ה - CRP עלה עד 2.447. אחרי 5 ימים ה - CRP ירד ל - 1 ומבדיקת דם, מהיום ה - CRP הוא 0.13 (תקין). שקיעת דם מהיום - 10 לשעה. תפקודי כבד תקין. בדיקת שתן כללית - תקין. אינני מעשן. בן 32. בספירת הדם הראשונה הייתה חריגה קלה. אני מצרף לך אותה משום שבספירת הדם החוזרת שנערכה היום נמצאה חריגה משמעותית שאף זכתה להערה: "נבדק פעם שנייה".
מזה שבוע ימים שאין חום. נשלל CMV, EBV. במהלך תקופת החום עד לפני שבוע וחצי טופלתי באנטיביוטיקה מסוג אזיניל. למרות זאת, מרגיש חולשה, חוסר תאבון. הרגשה כללית רעה. עייפות. ספירת הדם מיום 13.3.13(ידני): WBC= 4.8 RBC= 5.02 HB = 14.4 HCT = 42.5 MCH = 28.7 MCHC = 33.7 RDW =12.4 MCV = 84.7 PLT = 206 MPV = 11.2 NEUTROPHILS% DIF = 45% EOSINOPHILS%-DIF = 2.5% BASOPHILS%-DIF = 0.5% LYMPHOCYTES %-DIF = 43% (חריגה מהנורמה) MONOCYTES%-DIF = 8.5% (חריגה מהנורמה) ATYPICAL LYMPH.%-DIF = 0.5% (חריגה) NEUTROPHILS abs-DIF = 2.2 EOSINOPHILS abs-DIF = 0.1 BASOPHILS abs-DIF = 0 LYMPHOCYTES abs-DIF = 2.1 MONOCYTES abs-DIF = 0.4 ATYPICAL LYMPH-DIF = 0.0 בספירת הדם שנעשתה היום (יש פער משמעותי גם ב - ATYPICAL LYMPH-DIF ובמונוציטים: WBC = 5.2 RBC = 5.15 HB = 14.7 HCT = 43.9 MCH = 28.5 MCHC = 33.5 RDW = 12.6 MCV = 85.2 PLT = 260 MPV = 10.9 NEUTROPHILS%-DIF = 45.7% EOSINOPHILS%-DIF = 3% BASOPHILS%-DIF = 0.5% LYMPHOCYTES %-DIF = 33.7% MONOCYTES%-DIF = 9.1% (חורג מהנורמה) ATYPICAL LYMPH.%-DIF = 8%(חריגה משמעותית לעומת תוצאה קודמת) NEUTROPHILS abs-DIF =2.4 EOSINOPHILS abs-DIF = 0.2 BASOPHILS abs-DIF = 0 LYMPHOCYTES abs-DIF = 1.8 MONOCYTES abs-DIF = 0.5 ATYPICAL LYMPH-DIF = 0.4 (חריגה משמעותית לעומת תוצאה קודמת) שאלתי היא האם ספירת הדם היא חריגה באמת ? תודה וחג פסח שמח - וכשר.
זהו הפורום של האגודה למלחמה בסרטן איני עוסקת בהפרעות קרישה