שלום פרופסור,
בן 35, מזה כחודשיים סובל מהזעות לילה יומיומיות אשר מכתימות את המצעים, לעיתים יש צורך בהחלפת הפיג'מה. מתעורר בלילה כמה פעמים מזיע, עם כתמי זיעה גדולים על המצעים (ישן עם בגדים קצרים). בנוסף, בשלושת הימים האחרונים מרגיש תחושת קור בבוקר שחולפת לאחר חצי שעה. ברקע עם הפרעת חרדה, מטופל בציפרלקס 7 שנים. אין חום.
בביקורים תכופים אצל רופאת משפחה, לא נמצאה סיבה לבעיה, בדיקות דם כולן תקינות (לא נעשתה בדיקת TSH בשנתיים האחרונות), אולטראסאונד מפשעות, בטן עליונה וכליות נמצאו תקינים ללא בלוטות ליפמה מוגדלות. נעשה גם צילום רנטגן חזה תקין וברך (בעקבות תלונות על כאבים ממושכים בברך - כחודשיים) גם נמצא תקין. משקל אצל רופאה היה 50.4 ק"ג וירד בשלושה שבועות ל-49.4. ביקרתי אצל המטולוג שהמליץ על האולטראסאונד כליות ובטן עליונה אותו כאמור ביצעתי. הוא ביקש שאבוא אליו באמצע אפריל עם חזרה על ספירת דם ו-LDH (ישצאו תקינים בבדיקה האחרונה מלפני חודש).
הפסיכיאטר ורופאת המשפחה משערים שמדובר בתופעת לוואי של הציפרלקס. אבל אני נוטל את התרופה 7 שנים ונראה לי מוזר שיתחילו פתאום הזעות לילה כאלה. סבלתי בעבר מהזעות אבל זה היה בסמוך לתחילת טיפול ב SSRI, או בגלל מעבר לשמיכת חורף, וזה לא המצב כעת. לפני שלושה שבועות הועלה המינון ל-20 מ"ג מ-15 מ"ג, מה שאולי יכול להסביר את תחושת הקור בבוקר אבל אני לא בטוח.
אני מאוד מפחד מליפמומה, החרדה אינה נותנת לי מנוח ומפריעה בתפקוד היומיומי. אני מתנצל על ההודעה הארוכה והפרטים הרבים ומקווה שתוכלי לייעץ לי מה ניתן לעשות על מנת לברר את העניין ולא לחיות בחוסר וודאות. האם כאבים בברך או תחושות קור בבוקר אופייניים לתסמיני המחלה? האם תסמיני B אופיינים לממאירות מכל סוג? רופאת המשפחה לא חושבת שמדובר בלימפומה, אבל אני מאוד חושש בגלל התסמינים ואין לי מנוח.
תודה
לאחר שנבדקת על ידי המטולוג וולאחר שצילום חזה ואולטרסאונד של הבטן תקינים וכך גם בדיקות הדם. הסיכוי שההזעות שאתה מתאר בלילה קשורות ללימפומה הוא אפסי. הלימפומות של הגיל הצעיר הן לימפומות שניתנות לאבחון בקלות בעיקר כשכבר יש הזעות לילה הקשורות למחלה.
רונהגבעלי חולה לוקמיהhcl קיבל מבטרה עזר חלקית, קיבל פעם נוספת אחרי 7 שנים ולא עזר עכשיו הטחול 28 ס'מ הפרופסור אמר להוריד את הטחול, יש סיכון של מות , מצב הכבד גבולי, האם יש טיפולים חדשים שיכולים להשפיע על מח העצם בתודה רונה
לפני 3 שנים אמי נפטרה מלימפומה. הרבה זמן לפני גילוי המחלה היה לה גרד בשתי הרגליים מהברך ומטה.לפני כשבועיים קרה לי פעמיים שהיה לי גרד שהיה מאד דומה למה שלאמי היה ולכן ניגשתי לרופאה המשפחתית שלי.בבדיקת דם הכל תקין חוץ מESR לשעה שיצא 30 וCRP שיצא 1.7.נשלחתי לצילום חזה והכל תקין.הרופאה המליצה להמתין חודש ולעשות שוב בדיקות דם.כרגע אני מקוררת עם ליחה האם זה יכול להשפיע על 2 הפרמטרים האלו?איך כדאי להמשיך?בתודה מראש.
אובחנתי לאחר ביופסית בלוטת לימפה ימנית במפשעה - לימפומה פוליקורלי GRADE ! לאחר CT PET בו הודגם קליטה גם בבלוטות הצוואר בעוצמה נמוכה. בבלוטות כיסליות (עד 3.5 ס"מ משמאל) ומפשעתיות (3.2 ס"מ משמאל) . כמו כן בדופן קיבה ועצמות בעיקר פמור ימין וקלוויקולה שמאל.
ההמטולוג מציע טיפול כימוטירפי R-CHOP ששה טיפולים מדי 3 שבועות ובהמשך טיפול במבטרה.
מעוניין לדעת אם זה הטיפול הנכון .
הטיפול מוצע בבית החולים באשקלון
שלום פר בן יהודה. האם בדיקת דם CTC ששולחים למעבדה באירופה יכולה לסייע באיתור התרופה הכי מתאימה לחולה במלטיפל מיאולומה ?
בן 66,בבדיקה אקרעית התגלה:מונוקלון IGG KAPPA עם 90.3 FLCL יחס 0.14
בבדיקת מח עצם התגלה:הדגימה תאי פלסמה עד 15%מסך התאים במח העצם.מוניטיפים ללמבדה, רובם מפוזרים ובקבוצות קטנות.CD חיובית בתאי פלסמה בודדים בלבד.
קריאטנין וקלציום תקינים,אנמיה קלה מאד,המוגלובין 13.5 . קלינית אתסמיני לחלוטין.
אני פעיל מאד בספורט,גם בהרמת משקולות וריצה.
סיכום:מתאים ל : SMOLDERING MYELOMA
שאלותי:
1.מה הקצב הממוצע של זחילת המחלה ממצבי,למצב שבו אצטרך להתחיל בטיפול (באחוזים וסטטיסטית ,וברור לי שאני יכול לצאת מהסטטיסטיקה) ואחוש מיגבלות בפעילות ספורט?
2.מאיזה אחוז מתאי הפלסמה נגועים שעוברים ומוגדרים כמצב מיאלומה? ומתחילים בטיפול?
3.סטטיסטית בלבד,לאור נסיונך ומחקרים, כמה שנים נשארו לאדם עם נתונים כשלי, בממוצע,לא מחייב כמובן,לפני צורך טיפול רפואי אינטנסיבי המשפיע על איכות החיים ופגיעה ביכולת של הרמת משקלות לדוגמה,(בגלל פגיעה בעצם)?
חשובה לי מאד הערכתך הלא מחייבת של מטופלים במצבי.
המון תודות מראש
אבי
1.מה הקצב הממוצע של זחילת המחלה ממצבי,למצב שבו אצטרך להתחיל בטיפול (באחוזים וסטטיסטית ,וברור לי שאני יכול לצאת מהסטטיסטיקה) ואחוש מיגבלות בפעילות ספורט? אין אפשרות לנבא. בסה"כ הערכים שלך הן מבחינת תאי פלסמה והן מבחינת שרשרות מאוד טובים ואני מקווה שיהו לך שנים של שקט.
2.מאיזה אחוז מתאי הפלסמה נגועים שעוברים ומוגדרים כמצב מיאלומה? ומתחילים בטיפול? בד"כ מקובל לדבר על כ-10% למרות שיש כאלה שגם עם 30% עדיין אין מילומה המחייבת טיפול.
3.סטטיסטית בלבד,לאור נסיונך ומחקרים, כמה שנים נשארו לאדם עם נתונים כשלי, בממוצע,לא מחייב כמובן,לפני צורך טיפול רפואי אינטנסיבי המשפיע על איכות החיים ופגיעה ביכולת של הרמת משקלות לדוגמה,(בגלל פגיעה בעצם)?אתה יודע למי ניתנה הנבואה ולי לשמחתי היא לא ניתנה.אתה צריך למנף את האבחנה לדברים טובים:א. לשמור על הכליות מכל משמר כלומר שתייה מרובה, הימנעות מתרופות הפוגעות בכליות בעיקר טיפולים בחומרים נוגדי דלקת, והימנעות מחומר ניגוד בזמן הדמייה ברנטגן.ב. להתייחס ברצינות לכל כאב עצמות ולפנות לבירור רפואיג. להמנע ככל האפשר מהרמת משקלות ודברים בדים להתרכז בספורט בריא הכולל הליכה ריצה ושחייה