אין מיגבלות תזונה במילומה רדומה. האם מדובר במילומה רדומה או ב-MGUS אני צריכה קצת יותר פרטים
דינה שלום
אימי אובחנה כחולת מיאלומה עם עמילואידוטיס עם משקע לבבי . בשלב זה מטופלת ב velcade עם תגובה טובה . בבדיקת מח עצם בצביעת קונגו רד התשובה יצאה שלילית . בבדיקת ביופסיות שומן מהבטן התשובה גם יצאה שלילית . שאלותי הם :
1. האם יש בתוצאות השליליות בביופסיה להעיד על הבחנה לא נכונה של ה׳ עמילואידוטיס ? והאם כדאי לעשות ביופסיה מהלב ?
2 האם בדיקת MRI יכולה לתת תשובה האם יש משקע עמילואידוטיס בלב ?
3 . כיוון שנאמר לנו שהנזק הלבבי לא גדול האם השתלת מח עצם עצמית יכולה להצליח למרות המעורבות הלבבית ?
כמו תמיד תודה מקרב לב
ארז
1. האם יש בתוצאות השליליות בביופסיה להעיד על הבחנה לא נכונה של ה׳ עמילואידוטיס ? לא והאם כדאי לעשות ביופסיה מהלב ? איני יודעת לומר תלוי כמה האבחנה באקו ברורה ומהם המדדים בדם
2 האם בדיקת MRI יכולה לתת תשובה האם יש משקע עמילואידוטיס בלב ? יכולה לחזק את האבחנה
3 . כיוון שנאמר לנו שהנזק הלבבי לא גדול האם השתלת מח עצם עצמית יכולה להצליח למרות המעורבות הלבבית ? איני בטוחה שצריך יש הרבה פרמטרים שחסרים לי על מנת להחליט
פרופסור, שלום רב,
רציתי לשאול אותך שאלה: לחולה CLL למי שיש CD38 עם ביטוי נמוך, על מה אמור להשפיע ומה משמעות הנתון זה? חשוב לציין שאת הסמנים ה"רעים" כגון, P17 או Q11 אין.
אודה על התייחסות..
כלומר, ה-CD38 אינו הגורם שקובע את הפרוגנוזה ואינו הגורם החשוב ביותר?
תודה רבה
ולמי שיש ביטוי גבוה מ-30%, כלומר, באופן עקיף הפרוגנוזה פחות טובה?
פרופסור בן יהודה,
תודה רבה על התייחסות.
כלומר, אם יש ZAP70 unmutated פרוגנוזה יותר גרועה? ואם יש ZAP70 mutated פרוגנוזה יותר טובה?
ומה משניהם אמור להיות מעל רמה של 20% על מנת לסמן פרוגנוזה יותר טובה?
פרופסור היקרה,
האם זה משהו רציני וחשוב - Tenovin?
http://www.thecourier.co.uk/news/health/dundee-university-discovery-offers-leukaemia-drugs-hope-1.73441
פרופסור,
רציתי להפנות את תשומת לבך לעניין הבא. האם גם בארץ עתיד להתקיים מחקר הזה?
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01747486?term=NCT01747486.&rank=1
ועוד:
http://biotechstrategyblog.com/2013/01/ash-2012-ctl019-chimeric-antigen-receptor-technology-emerging-as-a-new-leukemia-treatment.html/
פרופסור היקרה שלום רב,
אשמח מאוד אם תוכלי להתייחס לנתונים הבאים ולהביע את הדיעה האישית שלך בנושא, מה יהיה ומה זה אומר ברמה הפרקטית:
1. RAI - IV, BINET - C.
2. ZAP חיובי.
3. CD38 חיובי.
4. Q11.
5. הסננה דיפוסית במח העצם.
6. מגיבה טוב מאוד לטיפול לפי הרושם של הרופא המטפל (FCR).
7. בת 62.
מה את אומרת על התמונה הקלינית ומה מצפה בעתיד?
אודה מאוד על התשובה...
שלום פרופ',
האם לאחר השתלה מוצלחת יש צורך בטיפולים/תרופות באופן מתמיד /לתמיד? אם כן במה מדובר, לא מצאתי הסברים בעניין זה בשום מקום.
בתודה
שלום פרופ' בן יהודה,
בשל זיהום בפי, אני נאלץ לבצע בדחיפות כמה עקירות כירורגיות שאמורות להתבצע בהרדמה כללית במחלקת פה ולסת בבי"ח מאיר. ( זו הסיבה לדחיית הפגישה איתך שכן הניתוח מתבצע יום לפני ) .
שאלתי, האם במצבי, קרי, רמת נאוטרופילים 50, המוגלובין סביב 8, וטרומבוציטים סביב 54,000 זה מסוכן להרדים אותה בהרדמה כללית ?
האם החלופה של טשטוש היא פחות מסוכנת, שכן הרדמה מקומית לא תספיק במצבי, אני לא יעמוד בה פשוט.
תשובתך אמורה לעמוד לנגד עיני אותי גם בניתוח פיסורה שהתגלתה אצלי לאחרונה והכירורג דוחה את הניתוח בתואנה שלא אעמוד בהרדמה מלאה.
בימים הקרובים יש לי בדיקת קולונוסקופיה ( שהוזמנה לפני שהתגלה אצליMDS ) האם יש מניעה לבצע את הבדיקה בטשטוש במצבי ?
חשוב לי לעבור את כל התהליכים כי נמצאו לי כבר 3 תורמים מתאימים להשתלת מח עצם וכבר פועלים לאתרם.
תודה מראש
דוד שוורץ
אני מאד מודה על תגובתך המהירה והעניינית.
שלום,
אני חולה בלימפומה, היה לי גוש גדול בבטן ושני גושים בעצם הבריח. לאחרונה סיימתי סידרה של 8 טיפולי כימותרפיה. הגושים הקטנים נעלמו והגדול הצטמק ל4 ס"מ והוא לא פעיל. אני אמורה להתחיל הקרנות בקרוב.
השאלה שלי היא מדוע יש לי בצקות ברגליים והזעות לילה בצוואר ובחזה, סימנים שהתחילו לפני שגיליתי את המחלה, ומה זה אומר?
תודה! מלכה.
שלום רב!
אני אישה בת 32 בריאה בד״כ חוץ מאנמיה כרונית מטופלת בבברזל.
קרוב לשנתיים קיימת ירידה בנוטרופילים ובWBC
כרגע נוטרופילים 0.9
wbc 2.9
כל שאר הערכים תתקינים
לפני שנה וחצי עברתי בדיקת מח עצם שיצאה תתקינה
עברתי המון בדיקות דם ל Ana כל מיני חלבונים בדם, beta 2
אימונו גלובולינים ועוד
הכל יצא תקין
האם יכול להיות שזהו מצב טרום סרטני כמו מיאלומה זוחלת למשל?
האם את ממליצה לעשות שוב בדיקת מח עצם?
יש לציין שאני כל הזמן חולה במחלות כמו דלקות אוזניים, סינוסיטיס
דלקות גרון ועוד
אני ממש מיואשת מהמצב הזה
תודה מראש.
קיילי