בחצי השנה האחרונה במספר בדיקות דם שעשיתינתקבלו ערכים עולים של הפרמטר PT בסדר כרונולוגי הבא:11.6 ,11.9 , 12.1 .נשלחתי ע"י המטולוג לבדיקות דם נוספות כולל פקטור 7 .הערכים שנתקבלו PT= 13.9 ו פקטור 7 53 כשהערך המינימלי הוא 60 .
אני בן 18 ולפני גיוס מה המשמעויות של הנתונים??
בת 60 תמיד היו חריגות במרכיבי הכדוריות תוצאות אתמול :
wbc-leucocytes 3.1
mch-mean cell hemoglobin 26.4
neutrophils % 22.4
lympocytes 59.7
monocytes 16.6
neutrophils # 0.69
אני נוטלת סידן + D וכן activelle
מה ניתן לעשות לשפר ?
פרופסור, שלום רב,
רציתי שתחדדי בבקשה, בתחילת הטיפול או במהלכו ממה צריך להיזהר, ממה צריך להימנע, איך הכי נכון וטוב לעזור לטיפול? מה אסור לעשות ומה רצוי וכדי לעשות? האם הטיפול משפיע על התפקוד היומיומי, האם FCR פוגע באיכות החיים? בבקשה ממך תפרטי כמה שיותר את מה שידוע לך ומה שאת הכי ממליצה.
אודה מאוד על התייחסות
אכן כן. הכוונה האם את אישית כפרופסור עם ניסיון רב שנים יכולה להמליץ את להתנהג ומה מומלץ לעשות ומה אסור לעשות? בבקשה תפרטי כמה שיותר מה אסור לעשות ומה כדי לעשות.
אודה מאוד על ההתייחסות
בריאות שלמה, מה שלומך?
האם אתה מתחיל טיפול?? אם כן בהצלחה
כמה זמן היה לך שקט, ללא טיפול?
אל תדאג, יהיה טוב
נתנאלהדר', שלום,
למען האמת לאמא שלי יש את המחלה הזו. היא אובחנה בתחילת 2010 והומלץ לה להתחיל את הטיפול בתחילת 2013. לצורך העניין כ-3 שנים לאחר האיבחון. הומלץ לעשות טיפול סטנדרטי שנחשב למדד הזהב אצל הרופאים (GO-GO), שזהו FCR. מה ידוע לך על הטיפול הנ"ל? איך הוא עובר, ממה צריך ךהיזהר, מה מומלץ לעשות, מה תופעות הלוואי. והכי חשוב לכמה זמן מספיק הטיפול, כלומר כמה זמן נמשכת ההפוגה מהמחלה ומה בעצם קורה אז כאשר היא חוזרת?
פרופסור היקרה,
המון המון תודה. מאוד מעודד ומשמח לקבל ממך את התמיכה וההסבר. מה שהכי מטריד בכל המצב, זה לא הטיפול ותופעות הלוואי אלא מה צפוי לה בהמשך. אם וכאשר המחלה חוזרת (נקווה מאוד שאחרי הפוגה של כמה שנים) - מה אז? האם עם אותו הטיפול ניתן להשיג הפושה נוספת או מה מקובל לעשות אחרי שהמחלה חוזרת? זאת מהות הבעיה של כולנו, לא ההווה איתו ניתן להתמודד, הבעיה זה העתיד, מה איתו. מהניסיון הרב שנים שלך, איך מתמודדים עם חזרת המחלה?
אודה מאוד על התייחסות. מאוד חשוב...
פה אני מסכים איתך לחלוטין. נקווה לטוב ולפיתוח מהיר של טיפולים חדישים.
פרופסור, מה שרצתי לשאות אותך, מה הבדל בין קבלת טיפול FCR בכדורים או בנוזל. כמו שהבנתי יש את התכשירים האלה גם בכדורים וגם בנוזל. האם ההשפעה הינה אותו הדבר או שבכל מקרה יש הבדל?
תודה רבה על העזרה
שלום פרופסור.חולה AII לאחר בדיקת מח עצם נמצא תאים בליסטים46% האם זה מצב סופני? תודה
ממש לא!!!
קיבלתי 2 מנות דם ולא 22.
(פעמיים, 2 מנות כל פעם )
דוד