שלום רב.
בן זוגי חולה בלימפומה, שנתגלתה אצלו לפני כשנה וחצי.
מאז עבר סידרת טיפולי כימותראפיה, וכרגע ממשיך בטיפול במבטרה, למשך שנתיים.
לפני מספר חודשים עבר איסוף תאי אב. מאז אותו יום בו עבר את האיסוף, הוא סובל מהתכווצויות שרירים (וכאבי שרירים) , באיזורים שונים בגוף.
שאלתי היא, האם התופעה מוכרת, ומה ניתן לעשות כנגדה.
אציין בנוסף, כי לאחר אותה בדיקה, הוא החל לסבול גם מתופעה נוספת, של דם שליווה את היציאות. תופעה זו חלפה (בניגוד לקודמת).
אודה מאוד על תשובתך.
מיכל.
שבת שלום פרופ' בן יהודה,
לקראת פגישתנו ב 8/4 אחה"צ, אני מבקש לדון בשתי נקודות חשובות וקיטיות שהן הטריגר העיקרי לבואי :
קצת רקע לתזכורת, בן 59, חולה MDS עם נוטופניה , אנמיה וטרומבוציטופניה חריפים. מטופל אצל פרופ' לישנר במאיר.
1- האם להעדיף המשך טיפול ב VIDAZA שבו אני מטופל חודשייים ואיני מגיב טוב בינתיים, מול חלופת ההשתלה מגורם זר שנמצא לי כבר ומתאים לי 10 מ 10.
2- האם יש מרכז השתלות מח עצם בעולם שעדיף לי על פני ישראל (במיוחד בתל השומר ) , תניחי שאין לי מגבלת מימון, שכן הבטוח הפרטיט יממן זאת במידה ונלך לאופציה זו.
יש נקודות נוספות שאני מקווה להעלות, אך מצאתי לנכון לתת לך מראש נקודות שהן קריטיות עבורי.
בתודה מראש וסופ"ש נעים
דוד שוורץ
שלום רב.אני בן 21, יש לי G6PD. אמא ממוצא כורדי. בבדיקת דם האחרונה שעשיתי יצאו לי התוצאות הבאות:פריטין - 365 חומצה פולית - 20.5Ferrum(Iron) - 218טרנספרין - 219בילירובין - 1.59
שאר הבדיקות תקינות .אשמח לקבל פרטים אודות חריגות אלה, ומה צריך לעשות ?תודה רבה,תום.
תודה על תשובתך. אני בהחלט מבינה שלא תוכלי ליעץ ללא בדיקה.
האם תוכלי למסור לי או להפנותיני לאתר בו אוכל לקבל מידע על התרופה ותופעות לוואי? לא הצלחתי למצוא בדרך הרגילה באינטרנט (endoxan 50 mg(
תודה
שלום פרופ דינה בן יהודה ראשית תודה לך על תשובתך בנושא ההשתלה העצמית .לפני מספר חודשים בין טיפולי ה- ABVD הייתי אצלך בפגישת ייעוץ ,נסיתי לחזור שוב לפגישה אחרי חזרת המחלה , אך לצערי הרב נאמר לי כי אינך מקבלת ביקור חוזר רק דרך המרפאה וזמן ההמתנה הוא כחודשיים לערך ,כמו שרשמתי מעלה אני לפני השתלה עצמית , אך הפט סיטי שלי לא נקי לגמרי , אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לחזור לפגישת יעוץ נוספת במהירות האפשרית .תודה ענת
איני רוצה להשתמש בפורום לתיאום פגישות אנא התקשרי אלי או אל מינט ישירות ונתאם לך משהו השבוע או תחילת שבוע הבא