שלום וברכה
הנני בת 36 סובלת מתלסמיה שהוגדרה כ״ תלסמיה אינטרמדיה״ בתמונה הקלינית המוגלובין לאורך השנים לא עולה על 10 ולא יורד מ8
כמו כן טחול מוגדל.. בילירובין גבוהה , טסיות 70-100, עם כל החולשה שמתלווה למחלה אני מתפקדת כרגיל ( משתדלת ) לא הזדקקתי לעירוי דם למעט לאחר 4 לידותיי..
בשנה האחרונה סיימתי את לימודי במקצוע״ מזכירות רפואית״ והתקבלתי לעבודה באחת מקופות החולים , במסגרת הקליטה לעבודה נתבקשתי לבצע מספר חיסונים בינהם אבעבועות , שפעת, דלקת כבד נגיפית, חצבת, אדמת, ועוד מספר חיסונים רופאת המשפחה שלי ביקשה ממני להתייעץ עם המטולוג כיוון שיש סיכון בקבלת חיסונים אלו בגלל מחלתי, היא דיברה על הומוליזה שיכולה להיווצר בעקבות החיסונים, כמובן שקבלת החיסונים הוא תנאי הכרחי לקבלתי לעבודה, אך עם זאת במידה וקיים סיכון, אשקול את הנושא מחדש,
אשמח לשמוע מה דעתך בנושא
אודה מאוד על תשובתך.. בברכת חג שמח, מלי
שלום רב, ymert271,
נשמע מאוד מעניין וגם שמענו על המטםל הנ"ל.
רק חשוב לדעת, מהי לגבי רמת הטרומבוציטים, ההמוגלובין והנויטרופיל לאחר הטיפול שלו?
בברכה
מאוד מעניין וגם שמענו על המטפל הנ"ל.
רק חשוב לדעת, מהי רמת הטרומבוציטים, ההמוגלובין והנויטרופיל לאחר הטיפול שלו?
ד"ר שלום, מצטער על האריכות. אבל אשמח אם תקדיש מזמנך היקר... לפני כשבועיים היה לי מחלת חום.ה - CRP עלה עד 2.447. אחרי 5 ימים ה - CRP ירד ל - 1 ומבדיקת דם, מהיום ה - CRP הוא 0.13 (תקין). שקיעת דם מהיום - 10 לשעה. תפקודי כבד תקין. בדיקת שתן כללית - תקין. אינני מעשן. בן 32. בספירת הדם הראשונה הייתה חריגה קלה. אני מצרף לך אותה משום שבספירת הדם החוזרת שנערכה היום נמצאה חריגה משמעותית שאף זכתה להערה: "נבדק פעם שנייה".
מזה שבוע ימים שאין חום. נשלל CMV, EBV. במהלך תקופת החום עד לפני שבוע וחצי טופלתי באנטיביוטיקה מסוג אזיניל. למרות זאת, מרגיש חולשה, חוסר תאבון. הרגשה כללית רעה. עייפות. ספירת הדם מיום 13.3.13(ידני): WBC= 4.8 RBC= 5.02 HB = 14.4 HCT = 42.5 MCH = 28.7 MCHC = 33.7 RDW =12.4 MCV = 84.7 PLT = 206 MPV = 11.2 NEUTROPHILS% DIF = 45% EOSINOPHILS%-DIF = 2.5% BASOPHILS%-DIF = 0.5% LYMPHOCYTES %-DIF = 43% (חריגה מהנורמה) MONOCYTES%-DIF = 8.5% (חריגה מהנורמה) ATYPICAL LYMPH.%-DIF = 0.5% (חריגה) NEUTROPHILS abs-DIF = 2.2 EOSINOPHILS abs-DIF = 0.1 BASOPHILS abs-DIF = 0 LYMPHOCYTES abs-DIF = 2.1 MONOCYTES abs-DIF = 0.4 ATYPICAL LYMPH-DIF = 0.0 בספירת הדם שנעשתה היום (יש פער משמעותי גם ב - ATYPICAL LYMPH-DIF ובמונוציטים: WBC = 5.2 RBC = 5.15 HB = 14.7 HCT = 43.9 MCH = 28.5 MCHC = 33.5 RDW = 12.6 MCV = 85.2 PLT = 260 MPV = 10.9 NEUTROPHILS%-DIF = 45.7% EOSINOPHILS%-DIF = 3% BASOPHILS%-DIF = 0.5% LYMPHOCYTES %-DIF = 33.7% MONOCYTES%-DIF = 9.1% (חורג מהנורמה) ATYPICAL LYMPH.%-DIF = 8%(חריגה משמעותית לעומת תוצאה קודמת) NEUTROPHILS abs-DIF =2.4 EOSINOPHILS abs-DIF = 0.2 BASOPHILS abs-DIF = 0 LYMPHOCYTES abs-DIF = 1.8 MONOCYTES abs-DIF = 0.5 ATYPICAL LYMPH-DIF = 0.4 (חריגה משמעותית לעומת תוצאה קודמת) שאלתי היא האם ספירת הדם היא חריגה באמת ? תודה וחג פסח שמח - וכשר.
זהו הפורום של האגודה למלחמה בסרטן איני עוסקת בהפרעות קרישה
שלום פרופסור,
בן 35, מזה כחודשיים סובל מהזעות לילה יומיומיות אשר מכתימות את המצעים, לעיתים יש צורך בהחלפת הפיג'מה. מתעורר בלילה כמה פעמים מזיע, עם כתמי זיעה גדולים על המצעים (ישן עם בגדים קצרים). בנוסף, בשלושת הימים האחרונים מרגיש תחושת קור בבוקר שחולפת לאחר חצי שעה. ברקע עם הפרעת חרדה, מטופל בציפרלקס 7 שנים. אין חום.
בביקורים תכופים אצל רופאת משפחה, לא נמצאה סיבה לבעיה, בדיקות דם כולן תקינות (לא נעשתה בדיקת TSH בשנתיים האחרונות), אולטראסאונד מפשעות, בטן עליונה וכליות נמצאו תקינים ללא בלוטות ליפמה מוגדלות. נעשה גם צילום רנטגן חזה תקין וברך (בעקבות תלונות על כאבים ממושכים בברך - כחודשיים) גם נמצא תקין. משקל אצל רופאה היה 50.4 ק"ג וירד בשלושה שבועות ל-49.4. ביקרתי אצל המטולוג שהמליץ על האולטראסאונד כליות ובטן עליונה אותו כאמור ביצעתי. הוא ביקש שאבוא אליו באמצע אפריל עם חזרה על ספירת דם ו-LDH (ישצאו תקינים בבדיקה האחרונה מלפני חודש).
הפסיכיאטר ורופאת המשפחה משערים שמדובר בתופעת לוואי של הציפרלקס. אבל אני נוטל את התרופה 7 שנים ונראה לי מוזר שיתחילו פתאום הזעות לילה כאלה. סבלתי בעבר מהזעות אבל זה היה בסמוך לתחילת טיפול ב SSRI, או בגלל מעבר לשמיכת חורף, וזה לא המצב כעת. לפני שלושה שבועות הועלה המינון ל-20 מ"ג מ-15 מ"ג, מה שאולי יכול להסביר את תחושת הקור בבוקר אבל אני לא בטוח.
אני מאוד מפחד מליפמומה, החרדה אינה נותנת לי מנוח ומפריעה בתפקוד היומיומי. אני מתנצל על ההודעה הארוכה והפרטים הרבים ומקווה שתוכלי לייעץ לי מה ניתן לעשות על מנת לברר את העניין ולא לחיות בחוסר וודאות. האם כאבים בברך או תחושות קור בבוקר אופייניים לתסמיני המחלה? האם תסמיני B אופיינים לממאירות מכל סוג? רופאת המשפחה לא חושבת שמדובר בלימפומה, אבל אני מאוד חושש בגלל התסמינים ואין לי מנוח.
תודה
לאחר שנבדקת על ידי המטולוג וולאחר שצילום חזה ואולטרסאונד של הבטן תקינים וכך גם בדיקות הדם. הסיכוי שההזעות שאתה מתאר בלילה קשורות ללימפומה הוא אפסי. הלימפומות של הגיל הצעיר הן לימפומות שניתנות לאבחון בקלות בעיקר כשכבר יש הזעות לילה הקשורות למחלה.
רונהגבעלי חולה לוקמיהhcl קיבל מבטרה עזר חלקית, קיבל פעם נוספת אחרי 7 שנים ולא עזר עכשיו הטחול 28 ס'מ הפרופסור אמר להוריד את הטחול, יש סיכון של מות , מצב הכבד גבולי, האם יש טיפולים חדשים שיכולים להשפיע על מח העצם בתודה רונה