פרופ׳ בן יהודה שלום.
השבוע, לאחר ביופסיה, אובחנה אצלי לימפומה מסוג NSHL, זאת לאחר שחשתי בבלוטה נימושה בקוטר כ2.5 ס״מ לפני מעט יותר מחודש מעל עצם הבריח מצד שמאל.
עדיין אין בידי את פענוח תוצאות סריקת הPET/CT, אך ע״פ הסתכלות ראשונית כנראה שמדובר בשלב IA או IIA. (יתכן וישנם עוד שני מוקדים, בצוואר עליון ימין ובאזור התפצלות הברונכוסים הראשיים אך לא מתחת לסרעפת).
אני בן 35, בריא בד״כ, ESR=42.
ביום שלישי הקרוב (12.3) אפגש עם ההמטולוגית שלי לדיון בתוצאות ובטיפול. הטיפול אמור להתחיל ביום חמישי הקרוב (14.3).
שאלותי, במידה ואכן מדובר באחד מהשלבים הנ״ל:
1. האם יש מקום לגשת לחוות דעת נוספת או שהפרוטוקול (ABVD) במקרה זה הוא סטנדרטי?
2. אם כדאי לדחות את תחילת הטיפול בכדי לקבל חוות דעת נוספת?
תודה רבה, עופר.
חשד לבלסטים מהשורה הגרנולוציטרית
תודה רבה!
שלום דינה,
1. כמה זמן לאחר השתלת מח עצם מתחילים לראות עלייה בספירות דם?
תודה רבה
שלום פרופסור
חולה בן 55שמחלתו חזרה וטופל בכימוטרפיה mitoxantrone ולאחר בדיקת מוח עצם נמצא עם תאים בליסטיםכ46% נחשב כמצב אבוד?
שלום פרופ' בן יהודה,
לאחרונה התגלה אצלי החיידק הנ"ל , כנראה שזה קרה בבי"ח בשל רמת הנטרופילים המאד נמוכה אצלי.
האם יש לי סיבה לדאגה לאור "חבילת" הבעיות שאני סוחב עמי גם בלי זה.
(להזכירך MDS, עם רמת נטרופילים של פחות מ 100 ותסיות סביב 50,000 )
תודה מראש
דוד
מבקש שמינט המקסימה שלך תתקשר אליי לתאם מועד חדש לפגישה שנאלצתי לבטל.
אין לי את הטלפון, אחרת הייתי מתקשר לבד.
תודה
אין מיגבלות תזונה במילומה רדומה. האם מדובר במילומה רדומה או ב-MGUS אני צריכה קצת יותר פרטים
דינה שלום
אימי אובחנה כחולת מיאלומה עם עמילואידוטיס עם משקע לבבי . בשלב זה מטופלת ב velcade עם תגובה טובה . בבדיקת מח עצם בצביעת קונגו רד התשובה יצאה שלילית . בבדיקת ביופסיות שומן מהבטן התשובה גם יצאה שלילית . שאלותי הם :
1. האם יש בתוצאות השליליות בביופסיה להעיד על הבחנה לא נכונה של ה׳ עמילואידוטיס ? והאם כדאי לעשות ביופסיה מהלב ?
2 האם בדיקת MRI יכולה לתת תשובה האם יש משקע עמילואידוטיס בלב ?
3 . כיוון שנאמר לנו שהנזק הלבבי לא גדול האם השתלת מח עצם עצמית יכולה להצליח למרות המעורבות הלבבית ?
כמו תמיד תודה מקרב לב
ארז
1. האם יש בתוצאות השליליות בביופסיה להעיד על הבחנה לא נכונה של ה׳ עמילואידוטיס ? לא והאם כדאי לעשות ביופסיה מהלב ? איני יודעת לומר תלוי כמה האבחנה באקו ברורה ומהם המדדים בדם
2 האם בדיקת MRI יכולה לתת תשובה האם יש משקע עמילואידוטיס בלב ? יכולה לחזק את האבחנה
3 . כיוון שנאמר לנו שהנזק הלבבי לא גדול האם השתלת מח עצם עצמית יכולה להצליח למרות המעורבות הלבבית ? איני בטוחה שצריך יש הרבה פרמטרים שחסרים לי על מנת להחליט
פרופסור, שלום רב,
רציתי לשאול אותך שאלה: לחולה CLL למי שיש CD38 עם ביטוי נמוך, על מה אמור להשפיע ומה משמעות הנתון זה? חשוב לציין שאת הסמנים ה"רעים" כגון, P17 או Q11 אין.
אודה על התייחסות..
כלומר, ה-CD38 אינו הגורם שקובע את הפרוגנוזה ואינו הגורם החשוב ביותר?
ולמי שיש ביטוי גבוה מ-30%, כלומר, באופן עקיף הפרוגנוזה פחות טובה?
פרופסור בן יהודה,
תודה רבה על התייחסות.
כלומר, אם יש ZAP70 unmutated פרוגנוזה יותר גרועה? ואם יש ZAP70 mutated פרוגנוזה יותר טובה?
ומה משניהם אמור להיות מעל רמה של 20% על מנת לסמן פרוגנוזה יותר טובה?
פרופסור היקרה,
האם זה משהו רציני וחשוב - Tenovin?
http://www.thecourier.co.uk/news/health/dundee-university-discovery-offers-leukaemia-drugs-hope-1.73441
פרופסור,
רציתי להפנות את תשומת לבך לעניין הבא. האם גם בארץ עתיד להתקיים מחקר הזה?
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01747486?term=NCT01747486.&rank=1
ועוד:
http://biotechstrategyblog.com/2013/01/ash-2012-ctl019-chimeric-antigen-receptor-technology-emerging-as-a-new-leukemia-treatment.html/
פרופסור היקרה שלום רב,
אשמח מאוד אם תוכלי להתייחס לנתונים הבאים ולהביע את הדיעה האישית שלך בנושא, מה יהיה ומה זה אומר ברמה הפרקטית:
1. RAI - IV, BINET - C.
2. ZAP חיובי.
3. CD38 חיובי.
4. Q11.
5. הסננה דיפוסית במח העצם.
6. מגיבה טוב מאוד לטיפול לפי הרושם של הרופא המטפל (FCR).
7. בת 62.
מה את אומרת על התמונה הקלינית ומה מצפה בעתיד?
אודה מאוד על התשובה...