פרופ' בן-יהודה היקרה,
קיבלנו אבחנה כי אימי חולה בעמילואידוזיס ראשוני ללבי. חשוב לי לציין כי האבחנה כרגע הינה על סמך סימפטומים כגון שרפה בכפות רגליים וקשיי נשימה ועל סמך בדיקת א.ק.ק ואקו לב אשר הצביעה על עיבוי של הלב ובדיקת דם אשר הראתה כמות חריגה של שרשרת קלה למבדא. טרם קיבלנו תוצאות של ביופסיה של העצם וביופסיה של שומן בטן שנלקחה מאימי.
היום התחלנו טיפול בוולקד בשילוב של סטרואידים. האם טיפול זה אפקטיבי והאם ניתן לאמר כי למרות שהתוצאות לא הגיעו האבחון נכון?
כמו כן, האם קיימים טיפולים אלטרנטייבים במקרה שהוולקד לא יגרום לירידה בשרשרת קלה למבדא?
מודה לך מאוד על התייחסותך.
האם טיפול ב velcade וסטראואידים יעיל במצב של עמילואדיטיס ראשוני לבבי ?
האחרונות האם הטיפול יכול להביא להפסקה בשקיעה של העמילואיד בלב?
שלום רב,
אני בן 26. החלמתי ממחלת לוקמיה APL לפני למעלה משש שנים. רציתי לשאול אם יש סיכון שאעבור טיפולי הסרת שיער בלייזר?
שלום
אני בת 32. באופן כללי אני מרגישה מצוין. אני הטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן.
יש לי כבר המון זמן - אולי שנתיים, הזעות לילה. לפעמים בצורה ממש מסיבית, ולפעמים רק מעט, ולפעמים כלום. לפי מה ששמתי לב זה בעיקר בחורף.
עשיתי את כל בדיקות הדם שהרופאה נתנה, הכל יצא תקין
גם בדיקה במישוש של הרופאה הכל תקין.
בחודשים האחרונים עליתי קצת במשקל ועכשיו אני שוקלת 60 קילו על 1.64 מטר. (בדכ אני 56 קילו). יש לי התקן מירנה ולכן אני בלי מחזור- רק דימומים קלים.
הרופאה (רופאה המשפחה) אומרת שאני צריכה לעשות סיטי אבל אני מפחדת מזה... ומצד שני אני מפחדת מהאפשרות של סרטן...
רציתי לשאול מה דעתך? כדאי לעשות סיטי? הנזק האפשרי יהיה שווה את התועלת?
אם זה באמת סרטן, זה יכול להימשך כל כך הרבה זמן בלי שום סימן אחר?
יש אולי בדיקות נוספות שאני יכולה לבקש מהרופאה לפני שהולכים על סיטי?
תודה רבה!
שעשיתי אולטראסאונד בטן וחזה והכל תקין, אין לי חום ואין נפיחות של בלוטות לימפה
כל זה בנוסף לבדיקות הדם
שלום ”רופאקטנה”,
אני מסתובב בפורום הזה בגלל, שלפני חודשיים, ביום בהיר אחד לגמרי במקרה, גילו אצלי סרטן הדם.
אם לא הייתי מגיע לבדיקות וטיפול, לא רוצה לחשוב לאיזה מצב הייתי מגיע.
לא יודע מאין החשש שלך מבדיקת CT אך דעי לך שאם הבדיקה הייתה כ”כ מזיקה, אף רופא לא היה מפנה אליה כשהיא נחוצה.
לידיעתך, מזיק יותר אם בכל קיץ תשזפי עצמך לדעת בחוף הים בשמש הישראלית.
בוודאי שיותר מעדיף שתיבדקי CT.
הרפואה הטובה ביותר היא רפואה מונעת.
אם חס ושלום משהו לא תקין אצלך, ברוב המוחלט של המקרים גילוי מוקדם מאפשר טיפול יעיל יותר, ובהמון מקרים מצילים ממוות ודאי.
רפואה שלימה,
שלמה.