שלום פרופ',
האם לאחר השתלה מוצלחת יש צורך בטיפולים/תרופות באופן מתמיד /לתמיד? אם כן במה מדובר, לא מצאתי הסברים בעניין זה בשום מקום.
בתודה
שלום פרופ' בן יהודה,
בשל זיהום בפי, אני נאלץ לבצע בדחיפות כמה עקירות כירורגיות שאמורות להתבצע בהרדמה כללית במחלקת פה ולסת בבי"ח מאיר. ( זו הסיבה לדחיית הפגישה איתך שכן הניתוח מתבצע יום לפני ) .
שאלתי, האם במצבי, קרי, רמת נאוטרופילים 50, המוגלובין סביב 8, וטרומבוציטים סביב 54,000 זה מסוכן להרדים אותה בהרדמה כללית ?
האם החלופה של טשטוש היא פחות מסוכנת, שכן הרדמה מקומית לא תספיק במצבי, אני לא יעמוד בה פשוט.
תשובתך אמורה לעמוד לנגד עיני אותי גם בניתוח פיסורה שהתגלתה אצלי לאחרונה והכירורג דוחה את הניתוח בתואנה שלא אעמוד בהרדמה מלאה.
בימים הקרובים יש לי בדיקת קולונוסקופיה ( שהוזמנה לפני שהתגלה אצליMDS ) האם יש מניעה לבצע את הבדיקה בטשטוש במצבי ?
חשוב לי לעבור את כל התהליכים כי נמצאו לי כבר 3 תורמים מתאימים להשתלת מח עצם וכבר פועלים לאתרם.
תודה מראש
דוד שוורץ
אני מאד מודה על תגובתך המהירה והעניינית.
שלום,
אני חולה בלימפומה, היה לי גוש גדול בבטן ושני גושים בעצם הבריח. לאחרונה סיימתי סידרה של 8 טיפולי כימותרפיה. הגושים הקטנים נעלמו והגדול הצטמק ל4 ס"מ והוא לא פעיל. אני אמורה להתחיל הקרנות בקרוב.
השאלה שלי היא מדוע יש לי בצקות ברגליים והזעות לילה בצוואר ובחזה, סימנים שהתחילו לפני שגיליתי את המחלה, ומה זה אומר?
תודה! מלכה.
שלום רב!
אני אישה בת 32 בריאה בד״כ חוץ מאנמיה כרונית מטופלת בבברזל.
קרוב לשנתיים קיימת ירידה בנוטרופילים ובWBC
כרגע נוטרופילים 0.9
wbc 2.9
כל שאר הערכים תתקינים
לפני שנה וחצי עברתי בדיקת מח עצם שיצאה תתקינה
עברתי המון בדיקות דם ל Ana כל מיני חלבונים בדם, beta 2
אימונו גלובולינים ועוד
הכל יצא תקין
האם יכול להיות שזהו מצב טרום סרטני כמו מיאלומה זוחלת למשל?
האם את ממליצה לעשות שוב בדיקת מח עצם?
יש לציין שאני כל הזמן חולה במחלות כמו דלקות אוזניים, סינוסיטיס
דלקות גרון ועוד
אני ממש מיואשת מהמצב הזה
תודה מראש.
קיילי