שלום לפרופ'.
אני בן 27, מעשן, ורמת ההמוגלובין שלי היא 17.1.
ע"פ מדדי קופ"ח, חרגתי ב0.1 מהנורמה.
ע"פ האינטרנט, גם 18-19 ג' זה עדיין תקין.
ברצוני לדעת האם זה תקין או גבוה?
שלום רב,
בעלי בן 38 סבל לפני שבוע מחום במשך כל השבוע ללא סיבה ברורה, החום די גבולי, הכי גבוה היה 38.
החום חלף אבל עד היום ( כבר כמעט שבועיים) הוא סובל מזיעה בלילה, ממש בגדים רטובים וגם סובל מקור, הוא כל הזמן מתלונן שקר לו...
לגבי ירידה במשקל... בעלי רזה מאד, תמיד שקל בסביבות ה53 קילו, הוא גם לא גבוה במיוחד... בכל מקרה כיום הוא שוקל 50 קילו, בחצי שנה האחרונה המשקל שלו עלה וירד בין 50 ל53 קילו, הוא מייחס את זה למצב הנפשי שלו... בעיות בעבודה, הוספת תאומים למשפחה וכו...כמו כן הוא אף פעם לא היה אכלן גדול.
רק לאחרונה נחשפתי לתסמיני b ולמושג כזה ומאז אני לא מצליחה לעצום עין... שאלותיי הן כאלה:
1. מה גובה החום שיכול לרמוז על לימפומה? קראתי שאם זה חום גבולי אז זה מעיד על ממאירות ואם גבוה על זיהום, אכן כך? האם זה שהחום חלף בשבוע האחרון אמור להרגיע?
2. סטטיסטית, לכמה מאלו שמגיעים עם התסמינים האלו לרופא אכן מתגלה סרטן לימפומה?
3. לפני שמונה חודשים הוא עשה בדיקות דם כלליות כולל ספירה,שיצאו תקינות. האם זה יכול להרגיע באיזשהו אופן??
4. לאיזה גובה של חום יש לשים לב, במידה וחוזר ? ומתי לגשת לרופא אם ההזעות לילה לא משתפרות?
5. מאז תחילת המחלה מלפני שבועיים מתלונן על כאבי ראש חזקים ומסיים כל ערב עם אדוויל, קשור למשהו?
רוצה להוסיף שלפני שנה חלה בדלקת ריאות וסבל בדיוק מאותם סימפטום רק שהיה חום הרבה יותר גבוה??
אנא עזרתך ד״ר , אני לא יודעת מה לעשות...
אני בת 40, ללא ילדים. בעברי תסחיף ריאתי מסיבי בעקבות ניתוח ונטיה לקרישיות יתר. בחודשים האחרונים אובחנתי כחולה בסרטן שד. הסרטן אובחן בשלב ראשוני, והיום אני אחרי למפקטמי ושימור פריון לפני הקרנות ואמורה להתחיל טיפול הורמונלי (אונקוטייפ נמוך, לא אצטרך כימו). (סרטן חיובי להורמונים נו הר2) .
מאז אובחנתי מזריקה קלקסן 80 מדי יום .
מה ההמלצה לטיפול מניעתי הורמונלי לנשים עם רקע כמו שלי בגיל פריון. קראתי שלא נותנים טמוקסיפן למי שיש לה עבר של טרומבוזות. יחד עם זאת זו התרופה היחידה לנשים בגיל פריון.ההמטולוג אמר שאקבל טמוקסיפן וקומדין. האונקולוגית אמרה שהקומדין סותר את הטמוקסיפן.פקטור נוסף בשיקול: אני חושבת על הריון בשנה הקרובה. כך שטיפול חלופי שיכניס אותי למצב של "בלות" גם לא נכון עבורי כרגע.
אודה להמלצתך
את זקוקה ליעוץ של מומחה בקרישת הדם. בכל בתי החולים יש יועץ קרישה שילווה אותך גם בזמן הטיפולים וגם בזמן הריון.
הפציינט בן 64.סיכום הפט: "קליטה פתלוגית של FDG מעל ומתחת לסרעפת מתאימה למחלת לימפומה פעילה עם מעורבות אקסטרה נודלית." מה זה אקסטרה נודלית? שוב, המון תודות על תשומת הלב!
שלום רב.אבי בן 64 אובחן כסובל מDLBCL /לפני 10 שנים עבר ניתוח מעקפים.מוקדים מעל ומתחת סרעפת, היינו- דרגה 3LDH 425חשוב לי לדעת, עפ"י הסטטיסטיקות מהם סיכויי ההחלמה המלאה במקרה שלו וזאת בהנחה שיבצע הטיפולים שידרשו- כעת CHOP ומבטרה ואם לא תמוגר המחלה אף להגיע להשתלה...ככל שידרשבאתרים השונים בהם קראתי באינטרנט נגזר כ-50% סיכוי להחלמה מלימפומה מסוג זה ואפילו פחות...אני מבינה שעפ"י ציון IPI נגזר סיכוי ההחלמה, אשר אצל אבי להבנתי הינו בסביבות 3 (בהנחה שLDH שיצא לו הינו נמוך- עד כמה שאני מבינה...). האם ניתן לגזור מכך את סיכויי ההחלמה באופן מדוייק יותר?תודה רבה!שוש
פרופ', ראשית , תודה רבה על תשובתךאת צודקת, אני יודעת שסטטיסטיקה זה רק סטטיסטיקה ורמת החולה עצמו היא החשובה, אך בכל זאת - היא עדיין מספקת קצה חוט מסויים להבין את סיכויי ההישרדות...ועפ"י תשובתך- סיכויים טובים מאוד... האם ניתן להבין שהסיכויים עפי המחקרים בדרגה 3 וכן IPI 3 הינם Iבסביבות 85-90%???
שלום,
האם יש מענה תרופתי לנפילה בספירת טסיות לאחר קבלת כימותרפיה? מדובר בחולה עם סרטן שד גרורתי.
תודה